Muokkaa

Heimo sunnuntaina Seinäjoelle tuplapanoksella

Indians pääsi juhlimaan voittoa edellisessä kamppailussa TPS:ää vastaan hankalien vaiheiden jälkeen.

Joni Winsten

Miesten edustusjoukkue pelaa sunnuntaina Seinäjoella SPV:tä vastaan ottelussa, jossa on tuplapanos. Salibandyliigan pisteiden lisäksi voittajalle on luvassa paikka Suomen cupin 6. kierroksella.

”Siinä mielessä se on alkukauden isoin peli”, toteaa päävalmentaja Mikko Laurikainen, vaikka myöntääkin, että sarjapisteet ovat kiinnostavampi palkinto.

Liigan cupkierroksella pudotetaan puolet korkeimman sarjatason joukkueista. Divarin joukkueita karsittiin samalla tavalla jo edellisellä kierroksella. Alemmilta sarjatasoilta mukana on vielä 11 joukkuetta.  

Salibandyliigan cupkierroksen jälkeen mukana on näin ollen 16 joukkuetta. Tammikuun finaaleihin edetään normaalilla cupmenetelmällä, jossa otteluparit arvotaan sarjatasoista riippumatta.

Ensin pelataan kuitenkin Seinäjoella. Laurikainen ja oikeastaan koko Suomen salibandyväki tuntevat hyvin SPV:n pelitavan.

”Meillä on aika selvä tieto, miten he pelaavat pallollisesti. Pallottomassa pelissä heillä on uuttakin”, Laurikainen sanoo.

SPV ei ole aivan parin vuoden takaisessa iskussaan. Laurikainen arvelee, että Peliveljien keskittyminen on ollut Champions cupissa, jota seura isännöi lokakuun alussa.

”He eivät ole päässet tuttuun lentoon. Tämä on iso peli heille. Kuopiossa tuli juuri käkättimeen Welhoilta, joten SPV on varmasti ärsytetty vastustaja”, Laurikainen ennakoi.

Hän uskoo, että Heimolla on hyvä vastalääke SPV:n pelitapaan, jossa palloa toimitetaan riiston jälkeen nopeasti vastustajan maalille. Indiansin salibandy pohjautuu erilaiseen ajattelutapaan.

”Ottelussa on vastakkain kaksi eri ideologialla varustettua joukkuetta. Yleensä keskinäisissä otteluissamme tulee paljon maaleja ja pelataan viihdyttävää salibandyä”, Laurikainen sanoo.

Pisteille mielii ainakin SPV:n kokenut syömähammas Mikko Kohonen. Heimo jätti kauden avauksessaan liigan toisen 800 pisteen pelaajan, Nokian Henri Johanssonin tylysti kiikareille. Onnistuisiko sama Kohosen kanssa?

”On elintärkeää saada heidän ykkösketjunsa kuriin, se on kova ja kokenut. Jos saamme pidettyä ykkösketjun pienissä teholukemissa, voiton mahdollisuudet parantuvat huomattavasti”, Laurikainen laskee.

Indians pääsee lähiviikkojen Suomen kiertueille hyvin treenanneena. Seinäjoen reissun jälkeen on maajoukkuetauko, jolloin tositoimissa ovat heimolaisista vain Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala.

Kahden viikon päästä kotimaa tulee taas tutuksi. Lauantaina 11. marraskuuta Heimo pelaa LaSB:tä vastaan Lahdessa ja kohtaa heti seuraavana päivänä Kuopiossa paikallisen sarjanousijan Welhot.

Seuraavaa kotimatsia saadaan odottaa marraskuun 24. päivään saakka. Silloin Otahalliin tulee vieraaksi Hämeenlinnan Steelers.

Westend Indians

Westend Indians ry on 1992 perustettu espoolainen salibandyn erikoisseura. Vahvaa juniorityötä tekevä Nuori Suomi Sinettiseura on kasvanut nopealla vauhdilla yhdeksi Suomen suurimmista salibandyseuroista, sekä yhdeksi Espoon suurimmista urheiluseuroista. Tällä hetkellä seurassa on yli 1000 jäsentä ja 60 joukkuetta ja kerhoa.