Uimahalleissa kuin sillit suolassa

(PÄÄKIRJOITUS)

Espoota pitkään vaivannut uimahallipula kuumentaa jo tunteita. Leppävaaran uimahallissa jouduttiin toissa viikolla poikkeukselliseen tilanteeseen: Uimahalli joutui sulkemaan vesijuoksijoiden ja kuntouimareiden yhteiskäytössä olleen altaan kahden ryhmän välille syntyneen kärhämän vuoksi.

Kahden harrastajaryhmän kiistely ei ehkä ole kovin vakava asia. Uimahallipulalla sen sijaan voi olla kauaskantoiset seuraukset. Uimaseura Cetuksen edustaja kertoo tässä lehdessä, että seura on joutunut hallipulan vuoksi supistamaan kaikkia toimintojaan, niin kilpaurheilua kuin erilaisia uintikursseja. Muun muassa lasten uimakouluihin on jatkuvasti enemmän tulijoita kuin mitä seura voi ottaa vastaan. Kun koulujen uimaopetus on käytännössä supistunut muutamaan uintikertaan vuodessa, tämä voi pahimmillaan johtaa siihen, että yhä useampi lapsi ei opi uimaan.

Unohtaa ei sovi muitakaan uimahallien käyttäjäryhmiä. Paitsi ajanvietettä, vesi tarjoaa monille elementin, jossa harrastaa liikuntaa turvallisesti. Esimerkiksi ikääntyvien joukossa vesiliikunta on erittäin suosittua.

Pääsyy Espoon hallikurjuuteen on ikuisuusprojektiksi venynyt Tapiolan uimahallin korjaus. Kun korjauskierteen loppu häämöttää aikaisintaan vuodessa 2019, Espoon tulisi huolehtia siitä, että muut hallipulaa helpottavat hankkeet etenevät ripeästi.

Espoo julkistaa torstaina ensi vuoden talousarvion ja tulevien vuosien taloussuunnitelman. Toivottavasti sieltä löytyy kaikille vesiliikunnan ystäville hyviä uutisia.

Minna Airamaa

Kommentit (1)

Kommentit

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.