Homeentorjuntaan riskipelillä

Kirjoittaja kannustaa katsomaan Espoo Unitedin matseja.

Sirpa Repo / Arkisto

(PÄÄKIRJOITUS)

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän budjettiesitys ei yllätä. Samalla se luo tulevalle puolueiden budjettiväännölle vankan pohjan. Suuria intohimoja rahojen miljoonaveivaukseen tuskin löytyy. Eikä siihen juuri ole varaakaan.

Mäkelä on pitkästä aikaa voinut tehdä miljardibudjetin myönteisten talousuutisten siivittämänä.

– Nyt oli vähän helpompi hengittää numeroita vääntäessä, Mäkelä arvioi Länsiväylälle.

Paremminkin voisi olla. Talouden myötätuuli ei vielä ole saavuttanut täydellä voimallaan Espoota. Verotulojen arvioidaan kasvavan, mutta suhteellisen vähän. Yhteisöverojen tuotoissa jäädään kauaksi Helsingin kasvuluvuista.

Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, ettei kaupunginjohtaja ainakaan hetimiten ole lähtemässä veroprosenttikilpaan Helsingin kanssa.

Espoo kasvaa kaikilla mittareilla edelleen valtavalla vauhdilla. Kasvun myötä vaateet toimivista palveluista – ja erityisesti terveellisistä palvelutiloista kasvavat.

Valtuusto on julistanut alkaneen nelivuotiskautensa yhdeksi kärkihankkeeksi homekoulukierteestä pääsemisen. Vuosia enemmän tai vähemmän rauhassa muhia annettua ongelmaa ei ratkaista hetkessä. Julkistettu budjettiesitys ja lähivuosien investointiohjelma lupaavat kuitenkin hyvää.

Riskinä on, että hyvät suunnitelmat lentävät savuna ilmaan, jos kovin monta uutta homepommia pääsee laukeamaan.

Siksi budjettiesityksessä olisi pitänyt olla se poliitikkojen sopima 10 miljoonaa euroa reservirahana hätäväistöihin. Kaiken varalta.

Seppo Korkman

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.