Espoolaiset löytäkööt tiensä kannustamaan

(PÄÄKIRJOITUS) Espoossa pelataan ensi vuonna miestenkin jalkapalloa maamme korkeimmalla sarjatasolla. FC Hongan naiset ovat pelanneet korkeimmalla sarjatasolla keskeytyksettä vuosikausia.

Edellisen kerran Veikkausliigaa pelattiin Tapiolassa kaudella 2014.

FC Hongan fanien äänijänteet olivat kovilla karsintaotteluissa. Porukka piti niin hyvää ääntä katsomossa sekä kotiottelussa että Töölössä, että tämä varmasti innosti pelaajat antamaan otteluissa kaikkensa.

Aina ei omia tueta samalla innokkuudella. Iivisniemeläinen ulkoministeri Timo Soinikin on herännyt siihen, että Espoossa omien tukeminen on nihkeää. Hän kirjoitti (LV 4.–5.11.), että kun on vaikeaa, tarvitaan tukea.

Soini innosti muitakin käymään peleissä. Vaikka hän kirjoitti Espoo Unitedin jääkiekon Mestis-joukkueesta, hänen sanomansa kelpaa muihinkin lajeihin ja seuroihin.

Kannusta paikallista seuraasi. Sen ei pitäisi olla vaikeaa.

Tietysti otat yhden riskin, jos menet paikan päälle seuraamaan otteluita. Ne saattavat herättää sinussa tunteita. Voit jopa ajattelematta huomata taputtaneesi ja kannustaneesi sillä tavalla kotijoukkuetta. Sinusta voisi irrota jopa kannustava huuto.

Olisiko jo aika kypsä siihen, että omia kannustetaan reilusti ja reippaasti huonoina ja hyvinä hetkinä? Juuri heikolla hetkellä tuki on tarpeen entistä enemmän.

Vastustajallekin pitää muistaa antaa se arvo, jonka se pelillään ansaitsee.

Sirpa Repo

Kommentit (1)

Kommentit

Ihmettelen miksei naisten pelejä ei edes mainosteta missään, esim urheilupuiston taululla. Peleihin pääsee ilmaiseksi ja taulusta näkisi kotipelin ajankohdan ohi ajaessaan. Näinhän tehdään miestenkin peleissä. Se siitä tasa-arvosta, jälleen. Kiitos Hongan naisille työstä jota ovat tehneet menestyksensä eteen!! Espoon päättäjissäkin on ihmisiä jotka väittivät vaaliesittelyssään( 2017) ettei Espoossa ole mestaruustasolla pelaavaa joukkuetta joten ei tarvitse tukea urheilupuistohanketta...että silleen.

realiteettiterapiaa

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.