Toimitukselta

Tapiola tarvitsee toisen uimahallin

(PÄÄKIRJOITUS) Yli viidenkymmenen vuoden ikäinen Tapiolan uimahalli pysyy edelleen suljettuna. Viimeksi hallissa on polskittu vuoden 2016 kesäkuussa.

Uimahallissa on saneerattu saunat ja pesu- ja pukuhuoneiden ilmastoinnit. Iso remontti odottaa kuitenkin vielä hankesuunnitelman valmistumista.

Tämänkertainen miljoonaremontti jatkuu ainakin kevääseen 2019. Taustalla on vuoden 2005 epäonnistunut peruskorjaus, joka nieli yhdeksän miljoonaa euroa.

Uimarit taitavat pian unohtaa koko Tapiolan uimahallin. Mutta altaisiin hukutetaan jatkossakin miljoonia, koska kyse on Tapiolasta ja arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemasta kohteesta. Vaihtoehtoa ei ole.

Vai voisiko vaihtoehto olla kokonaan uusi uimahalli? Tapiolan uimahallihan ei edes ole kovin suuri. Kun halli on auki, se on jatkuvasti kovassa käytössä. Metrokin tuo varmasti lisää uimahaluista väkeä.

Uimahallinhan ei aina tarvitse olla arkkitehtuurin merkkipaalu. Se voisi olla vaikka ihan tavallinen, elementeistä tehty rakennus, jossa on kohtuullinen iso allas, lastenallas ja höysteenä pari poreallasta. Onko sellaisen toteuttaminen aivan mahdotonta?

Tapiolan keskustaa ja ympäristöä on myllätty ja rakennettu vuosia ja työt jatkuvat vielä pitkään. Kaupunginosa ja asukasluku kasvavat ja samalla Ervin 60-lukulainen halli tuntuu entisestään kutistuvan.

Luulisi jostakin löytyvän jonkin korttelin, johon voisi sijoittaa uimahallinkin. Espoon kaupunki voisi neuvotella yksityisten sijoittajien kanssa hallin rahoituksesta, ei sekään varmasti mahdotonta ole.

Tärkeintä Tapiolan kakkosuimahallissa tietenkin on, ettei sitä piirrä kukaan nimekäs suunnittelija. Näin vältetään myöhemmät kahinat Museoviraston kanssa.

Klaus Nurmi

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet