Toimitukselta

Kauklahdessa positiivista pöhinää

(PÄÄKIRJOITUS) Kauklahti on popahtanut esille kivoissa yhteyksissä viime aikoina.

Viime viikolla kalakauppias Max Grönholm äänestettiin Espoon positiivisimmaksi. Vasta 27-vuotias ”hyvän mielen kauppias” on kerännyt vuodessa innokkaan fani- ja asiakaskunnan.

Grönholm muutti Kauklahteen 2011 ja kertoo, ettei ole missään muualla törmännyt vastaavaan ilmapiiriin ja asenteeseen (LV 9.12).

Myös Kauklahden asuntomessualue pullistelee tyytyväisiä asukkaita. Suomen Asuntomessujen selvityksen mukaan Kauklahden asuntomessualueen asukkaat ovat tyytyväisiä luonnonläheisyyden, liikenneyhteyksien ja palveluiden balanssiin. Kauklahti koetaan kylämäiseksi ja yhteisölliseksi paikaksi asua.

Asuntomessujen kehittämis- ja tutkimuspäällikkö Kari Tervonen luonnehtii Kauklahden messualuetta tutkituista messualueista kauneimmaksi: ”Kauklahti ei ole vain yksi alue muiden joukossa”. (LV 2.12.).

Nyt joulukuussa Kauklahdessa pöhisee päivittäin, kun Kauklahti-seuran elävä joulukalenteri tuo tapahtumia eri puolille kylää. Kylätalo Palttinassa järjestetään kyläjoulutapahtuma, kirjastolla pääsee jouluseikkailuun ja nuorisotilassa kaikenikäisille sopivaan tonttudiskoon.

Espoon vanhimpiin kuuluvaa asutusaluetta onkin selvästi osattu kehittää vanhojen kylien mittakaavaa kunnioittaen, mutta modernilla twistillä. Tuloksena on omaleimainen kylämäinen kokonaisuus, josta löytyy imua ja tulevaisuudenuskoa.

Tällä hetkellä Suur-Kauklahden alueella asuu noin 10 000 asukasta, ja Kauklahti on kovassa kasvussa.

Toivottavasti kasvavassakin Kauklahdessa säilyy taianomaisuus.

Katja Riihola

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet