Partiolaiset Espoo

Espoon Vihree -pyöräkilpailussa oli meripelastusta, muffinssien leipomista, rasvapalon sammuttamista ja tiaran tekoa

Emma Lahtinen

Espoon Vihree, Espoon Partiotuen vuosittain järjestämä pyörillä käytävä partiotaitokilpailu, järjestettiin lauantaina 12.5. Etelä-Espoossa. Kilpailussa kisattiin kolmessa eri sarjassa ikäkauden mukaisesti. Tänä vuonna kisan tehtävät oli suunniteltu prinsessa-teemalla. Kisapäivän aikana 28 vartion 100 kilpailijaa suunnistivat kartan avulla ja suorittivat hauskoja rasteja.

Kisaan startattiin lauantaiaamuna aurinkoisessa säässä Etelä-Tapiolan lukiolta. Reitti kiersi upeissa maisemissa Laajalahden ympärillä. Kilpailijat olivat pukeutuneet prinsessa-teemaisesti ennakkotehtävän ohjeiden mukaisesti.  Ensimmäisellä rastilla mitattiin kädentaitoja. Rastilla askarreltiin kirjakäärö ja ratkottiin salakielellä kirjoitettu kuninkaallinen käsky. Sen jälkeen suunnistettiin Ainoan kauppakeskuksessa ja annettiin ensiapua avomurtumaan. Partiotaitoja ja luonnontuntemusta testattiin muun muassa Tähystystorni-rastilla, jossa Otaniemen lintutornista viestittiin lipuilla Laajalahden toisella puolella olevaan lintutorniin. Sen jälkeen pyöräreitti jatkui kohti Munkkiniemen uimarantaa rastille, jossa pelastettiin merihätään joutunut uimari. Uimarannalta vanhimpien kisaajien matka jatkui vielä Leppävaaran VPK:lle, jonka rastilla päästiin harjoittelemaan rasvapalon sammuttamista. Muilla rasteilla päästiin muun muassa paistamaan lettuja ja muffinsseja retkikeittimellä, paikkaamaan pyöränkumia, ylittämään oja A-pukilla ja tunnistamaan eläimiä luontotalo Villa Elfvikissä.

10-12-vuotiaiden seikkailijoiden Jopo-sarjan voitti Metsäpeurat Vaaran Vaeltajat -lippukunnasta. 12-15-vuotiaiden tarpojien sarjan voitto meni Kulman Kiertäjät -lippukunnan Ankat-vartiolle. 15-17-vuotiaiden ja sitä vanhempien Mauto-sarjan voitti Espoon Partiotuen Dippidäppi-vartio. Seuraavan kerran partiotaitoja mitataan Espoon Punasessa, Metro-Punkussa 15. – 16.9. Tule sinäkin mukaan. Kisakutsu ja tarkemmat kisatiedot löytyvät Metro-Punkun verkkosivulta osoitteesta punkku.ept.fi

 

Prinsessa-Vihreen kärkikolmikot

Jopo-sarja

  1. Metsäpeurat, Vaaran Vaeltajat – 31.7p
  2. Pikku possut, Tapiolan Metsänkävijat -31.3p
  3. Maaoravat, Nuuksion Eräkarhut -29.5p

Mopo-sarja

  1. Ankat, Kulman Kiertäjät – 39.8p
  2. Nachokikit, Haukkavuoren Haltijat – 36.6p
  3. Norpat, Merimetsot – 31.7p

Mauto-sarja

  1. Dippidäppi, Espoon Partiotuki – 62.3p
  2. Länsi-Uudenmaan Ahkiokuljetus, Kelovartijat – 60.3p
  3. Teurastajat, Nipperin Nuolihaukat – 60.1p

Katso kaikki tulokset

 

Teksti: Sara Ylönen ja Tarja Vartiainen

Kuvat: Emma Lahtinen

 

Partiolaiset Espoo

Aikaisempia kirjoituksia

Partiolaiset Espoo

Espoon 40 lippukunnassa toimii yhteensä noin 3 500 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis" ja "Ei kuulu mulle" -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin - vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää Espoon Partiotuen nettisivuilta!

Uusimmat mielipiteet