LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Hyvinvointivaltiota ovat heikentäneet perussuomalaiset, ei maahanmuutto

Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän puheenjohtaja Riikka Purra väitti kirjoituksessaan (LV 5.12.) maahanmuuton heikentävän hyvinvointivaltiota.

Väite ei tarkkaan ottaen pidä paikkaansa. Kun konkreettisia tekoja katsotaan, ovat perussuomalaiset heikentäneet sitä enemmän kuin maahanmuuttajat.

Juha Sipilän hallitus on sahannut hyvinvointivaltiota monesta kulmasta. Hallitus on leikannut työmarkkinatukea, työttömien peruspäivärahaa, kotihoidontukea, lapsilisiä, opintotukea, eläkkeensaajien asumistukea, yleistä asumistukea, sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoja ja jopa kansaneläkettä. Lisäksi hallitus on tehnyt historiallisen jättimäiset leikkaukset koulutukseen.

Perussuomalaiset olivat hallituksessa kesään 2017 saakka, jolloin puolue hajosi sisäisiin riitoihin. He äänestivät kaikkien leikkausten puolesta eduskunnassa, eivät maahanmuuttajat.

Purra on oikeassa, että pienellä palkalla ei tule toimeen, etenkään pääkaupunkiseudulla. Juuri julkisen puolen pienituloisten palkansaajien taskulla on käyty niin sanotulla kilpailukykysopimuksella. Se vei lomarahoja ja kasvatti palkansaajien maksutaakkaa. Sitäkin perussuomalaiset tukivat.

Pienipalkkaisia ihmisiä auttaisi kunnon perusturva ja kilpailukykysopimuksen palkkaleikkausten korvaaminen. Ratkaisu olisi sekin, että pääkaupunkiseudulle rakennetaan massamittaisesti edullisia vuokra-asuntoja.

Oikeistopopulistien resepti ongelmiin on silti vain maahanmuuttajien syyttely. Se ei kohenna pienituloisten suomalaisten asemaa yhdelläkään eurolla.

Jännä onkin, että perussuomalaiset heikensivät hallituksessa juuri niiden suomalaisten asemaa, jota he sanovat puolustavansa maahanmuuttajia vastaan.

Hillotolpan tahma on myös heidän käsissään.

Antero Eerola

toimittaja,

Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet