LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

HSL:n suunnitelmat pakottavat lisäämään yksityisautoilua

arkistokuva/ Päivi Tuovinen

Moni Pohjois-Espoossa asuva on huolissaan bussivuorojen tilanteesta ja muutoksista Vihdintien varrella. Niin myös minä.

Bussinumero 582:n tämän hetkinen päätepysäkki on Serenassa, mutta ensi syksystä lähtien tämän vuoron päätepysäkiksi tulee Kalajärvi. Tämä vaikuttaa omien lasteni koulumatkaan, sillä lasteni lähikoulu on Espoon keskuksessa.

Tällä hetkellä koulumatka onnistuu yhdellä bussilla Lahnuksesta, mutta ensi syksystä lähtien kouluun pääsy tarkoittaa vaihtoa. Koulumatka nytkin ilman vaihtoa on noin tunti yhteen suuntaan (+ kävelymatkat). Ala-asteella olevan lapsen koulumatka ei saa ylittää 2,5 tuntia päivässä. Nyt kun yhteys kouluun tulee vaihdolliseksi, koulumatka tulee ylittämään tämän.

Minusta myös tuntuu, että HSL haluaa Pohjois-Espoon autoilevan ja jo lasten suosivan yksityisautoilua. Sillä, kun koulumatka ylittää 2,5 tuntia päivässä, voin hakea lapsilleni koulukyytiä, joka tehdään taksilla. Ja vielä huomiona, että jotkut koululaiset tarvitsevat sujuvan vaihdon 582:sta Vihdintiellä Helsingistä tulevaan bussiin 345. Tällä hetkellä tämä vaihto toimii, on toiminut jo vuosia. Esimerkiksi linja 582 on Kalajärven pysäkillä Vihdintiellä kello 15.46, linja 345 tulee samalle pysäkille kello 15.51. Tämä tiukka vaihto ei varmaankaan enää toimi ensi syksystä lähtien linjamuutoksen takia, kun 582:lla ei ole enää Vihdintiellä pysäkkiä.

HSL näyttää pakottavan vanhemmat paikkaamaan julkista liikennettä omilla autoillaan ja hakemaan lapsensa uudelta 582 päätepysäkiltä. HSL myös suunnittelee suorien bussilinjojen poistoa Pohjois-Espoosta Helsinkiin. Mitä olen asiasta keskustellut tuttavapiirissäni, niin mielipide asiaan on, että mieluummin harvemmin vuoroja, mutta suorista linjoista ei haluta luopua.

Onneksi pihassa on jo 29kolme autoa

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet