Klaus Nurmi

Uusi bussiterminaali on tärkeä askel

(PÄÄKIRJOITUS) Pääsy metroasemalle ja sieltä ulos on ollut murheenkryyni Tapiolassa. Maan tasalta on pitkä matka alas asemalle ja esimerkiksi kauppakeskus Ainoasta monimutkainen reitti kulkee pysäköintihallin kautta. Kun taas asemalta nousee ylös ja haluaa jatkaa matkaa busseilla, ovat pysäkit olleet jossakin kadun varrella.

Reilu viikko sitten tilanne parani ainakin bussiyhteyksien kannalta, kun Tapiolan uusi bussiterminaali avattiin. Metroasemalta pääsee nyt sujuvasti nousemaan suoraan terminaaliin ja sen laitureille.

Vanhasta perisynnistä ei silti päästy kokonaan eroon. Opasteet ovat edelleen vajavaiset ja matkustajat joutuvat etsiskelemään paitsi laitureita, myös aikataulunäyttöjä.

Osa hämmentyneistä matkustajista myöhästyikin ensimmäisinä päivinä kyydeistä, koska he odottivat bussiaan väärässä kohdassa. Kaikki bussinkuljettajatkaan eivät aluksi osuneet oikeille laitureille.

Tilannetta ei helpota terminaalin jakautuminen molemmin puolin Merituulentietä, pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Eteläiselle puolelle saapuvien on käytettävä vielä väliaikaista yhdyskäytävää ja hissejä toiselle puolelle päästäkseen.

Helsingin seudun liikenne HSL myöntää terminaalin puutteet ja lupaa parantaa matkustajien tarvitsemaa informaatiota.

Alun kangertelusta huolimatta uusi bussiterminaali tuo sujuvuutta ja selkeyttä joukkoliikenteeseen Tapiolassa. Terminaali on tärkeä askel eteenpäin Espoon tunnetuimmassa kaupunginosassa, jossa edelleen jatkuvat valtavat rakennushankkeet.

Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet