LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Päättäjät ovat unohtaneet Pohjois-Espoon

Pohjois-Espoo on unohtunut päättäjiltä kokonaan. Ilmeisesti päättäjät asuvat kaikki tai ainakin suurin osa siellä lännessä, hyvien kulkuyhteyksien päässä, kylki kyljessä, vieri vieressä.

Minä asun Pohjois-Espoossa ja nautin siitä. En voisi kuvitella asuvani kylki kyljessä, vieri vieressä, tarvitsen ilmaa ja tilaa ympärilleni.

Olen todella onnellinen, kun saan aamulla ottaa lämpimän ja lumettoman autoni tallista ja ajaa 20 minuuttia työpaikalleni. En todellakaan halua tallustella lumi- tai vesisateessa 30 minuuttia lähimmälle bussipysäkille, josta bussilla pääsen joskus jonnekin ja sitten vaihdan toiseen bussin ja sitten taas kävelen.

Näin saisin 22 kilometrin työmatkaani kulumaan 1,5 tuntia nykyisen 20 minuutin sijaan. Olen siis onnellinen oman auton käyttäjä. On onnellista asua lähellä luontoa.

Vaikka päättäjiä tuskin kiinnostaa, kerron kuitenkin, täällä Pohjois-Espoossa asuu myös vanhuksia, lapsia ja vammaisia, joiden on pakko käyttää julkista liikennettä.

Täällä asuu myös ihmisiä, joilla on esimerkiksi koiria. Aikaisemmin saimme ulkoilla metsässä ihania polkuja pitkin, joskus vähän kyitä vältellen.

Nyt avohakkuut ovat estäneet näiden reittien käytön, joten kävelemme mutkikasta ja kapeaa Vanhaa Lahnuksen tietä ja Röyläntietä tienreunaa, autoja vältellen ja välillä henkemme edestä. Eihän meillä tietenkään ole täällä kävelyteitä ja tietkin ovat kuin kyntöpelto kevään tullessa.

Saila Vesterinen

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet