LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Espoon hammashoidossa liian pitkät jonot

Arkisto/ Päivi Tuovinen

Tämän vuoden helmikuussa halusin varata ajan kunnalliseen hammashoitoon Espoossa. Puhelinpalvelussa ystävällinen virkailija kertoi, että seuraava vapaa hammaslääkäriaika on kolmen kuukauden päähän toukokuulle. Olin hieman ällistynyt ja pyysin virkailijaa toistamaan. Kyllä, seuraava vapaa aika hammaslääkärille hampaiden perustarkastukseen on kolmen kuukauden kuluttua. Keskustellessamme vielä kellonajasta minulle selvisi, että päivittäin viimeinen hammashoidon alkamisajankohta on kello 14.30.

Myöhempiä aikoja ei ole saatavilla.

Uutena espoolaisena en voi muuta kuin ihmetellä palvelun tasoa ja nopeutta.

On varsin kankeaa ja joustamatonta, että kunnalliset hammaslääkärit ottavat kiireettömiä potilaita vastaan näin suppeilla palveluajoilla. Ei ole mikään ihme, jos jonot ovat kolmen kuukauden mittaiset. Loppujen lopuksi minulle tuli työeste toukokuulle ja jouduin perumaan toukokuuksi varatun hammaslääkäriajan. Mahdollisuutena minulla oli varata uusi aika jälleen muutaman kuukauden päähän kunnalliselle puolelle tai maksamalla hoidosta enemmän mennä yksityiselle hammaslääkärille jopa samana tai seuraavana päivänä.

Purkaakseen hammashoidon jonoja Espoo voisi laajentaa potilaiden palveluaikoja niin, että viimeiset hammashoidon ajat alkaisivat arkisin esimerkiksi kello 17 tai 17.30. Tämä todennäköisesti vaatisi myös lisää henkilöstöä. Espoon pitäisi pystyä tarjoamaan hyvät ja laajat perusterveydenhuoltopalvelut kaikille niitä tarvitseville.

Piia Noronen

FM, opettaja

Espoo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet