LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Uintiharrastus takaisin Tapiolaan – keskiössä oltava ihmisten palvelu, ei kulttuuriperinnön vaaliminen

Jo vuosia on kirjoiteltu Tapiolan uimahallista, hyvässä ja pahassa. Nyt aikaa onkin vierähtänyt vuosia viime sulkemisen jälkeen, ja Espoon rahoja on luultavasti palanut jonkun verran ja palaa vielä enemmän tämän kiinteistön syväunessa pitämiseen ennen uintipalveluiden uudelleen avaamista.

Keskeinen pohdinta onkin, että voiko se tosiaan olla näin: Jos huomenna havaitaan vakava ongelma kulttuuriperintökiinteistössä, jossa kuitenkin tuotetaan oleellista peruspalvelua, tämä palvelu joutaa pois käytöstä karkeasti ottaen noin 10 vuodeksi? Keskiössä on tällöin itse kiinteistö, eikä ihmisten palveleminen.

Nyt hakeudumme verrattain kauas muualle polskimaan, palveluiden käyttö pirstaloituu ajallisesti ja alueellisesti perheiden sisällä. Moni pienen lapsen vanhempi onkin tällä välin raahautunut uimakoulujen vanavedessä etäällä olevaan hienoon, mutta ydinkaudella pahoin ruuhkautuneeseen Leppävaaran uimahalliin.

Yhtä kaikki aika hoitaa tämänkin asian kuntoon. On tosiaan kaikenlaista Urheilupuiston kehittämistä ja ydin-Tapiolan uudelleenrakentamista.

Metrokin pyörähti käyntiin, mutta tosiaan uimahallia ei vain näy missään Espoon metropysäkkien liepeillä. Matinkyläänkin tulossa oleva halli on vielä muutamien vuosien päässä.

Länsiväylä kirjoitti (LV 3.4.) Tapiolan uuden uimahallin arkkitehtuurikilpailusta kaikista vallitsevista olosuhteista huolimatta. Toivottavasti tämä ei ole lähtölaukaus loppumattomaan tarinaan. Asiaan liittyvä kysymys onkin ehkä tosiaan siinä, että olisiko millään löydettävissä kompromissina ketterämpää olomuotoa tähän ja vastaaviin tapauksiin

John Aalto

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet