LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Kela-kyydit koettelevat hermoja

Kuljetuspalveluun pitäisi voida luottaa, kirjoittaja toteaa.

Arkisto/Toni Forssell

Kela-kyydit kilpailutettiin tänä keväänä ja kyydit siirtyivät Lähitaksilta Menevälle.

Tästä on seurannut minulle liikuntarajoitteisena Kela-kyytien suurkuluttajana valtavasti stressiä ja harmia.

Menevä lupaa verkkosivuillaan vakiotakseja olevan palvelutarpeen mukaisesti koko Uudenmaan alueella ja vakiotaksin luvataan järjestyvän noin kahdessa viikossa.

Itse olen sairauteni vuoksi oikeutettu käyttämään vakiotaksia, mutta olen nyt odottanut jo kaksi kuukautta oikeuteni toteutumista.

Tämä viivytys on aiheuttanut minulle kohtuutonta haittaa. Olen joutunut järjestelemään kyytejäni muilla tavoin, sillä taksi ei ole tullut enää luotettavasti, kuten aiemman toimijan aikana tapahtui.

Menot, joihin Kela-kyytejä tarvitsen, ovat muun muassa lääkärin ja fysioterapeutin vastaanottoja. Vastaanotoille tulee saapua täsmälleen tiettynä aikana. Muutoin voi mennä esimerkiksi kuukausia odotettu lääkäriaika ohi ja seurata rahallinen sanktio. Kuljetuspalveluun tulee siis voida luottaa!

Asiakaspalvelussa olisi myöskin toivomisen varaa. Aiemman vakiotaksini aikana sain aina erinomaista palvelua: minulle avattiin auton ovi ja autettiin tarvittaessa tavaroiden kanssa.

Nykyisen toimijan kuljettajilta, joita olen kohdannut, ei vastaavaa palvelualttiutta ole juuri löytynyt. Muun muassa paikallistuntemuksessa olisi myös kovasti parannettavaa.

Vanhassa vara parempi

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet