Anneli Tuominen-Halomo

Lähimatkailu on ekologista

(PÄÄKIRJOITUS) Tunnetko hyvin kotikaupunkisi Espoon? Jos vastasit ”ei” tai epäröit, tänä kesänä kannattaa ottaa selvää, millaisia mahdollisuuksia Espoossa on lomapäivien viettoon.

Espoo tarjoaa verrattomia mahdollisuuksia rentoutua ja nauttia luonnosta. Sadepäivän sattuessa voi hakeutua sisätiloihin nauttimaan kulttuurista.

Lähimatkailu on myös kestävän kehityksen arvojen mukaista. Lähimatkailu on ekologista ja edullista.

Espoo on määrätietoisesti kehittänyt palveluita, jotka esimerkiksi tuovat meren myös veneettömien ulottuville.

Espoossa on 58 kilometriä merenrantaa ja 165 saarta. Saaristoveneet kuljettavat ulkoilusaariin. Tänä kesänä on alkamassa iltareittiliikenteen kokeilu Pentalaan.

Monet Espoon ulkoilusaarista on varustettu telttailijoita ja ulkoilijoita varten. Niissä on laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot.

Merelle voi hakeutua myös kaupunkimoottoriveneellä tai kaupunkisoutuveneellä tai meloen.

Rantaraitillakin pääsee ihailemaan upeita merimaisemia ja merellisestä Espoosta voi nauttia myös lukuisissa rantaravintoloissa ja -kahviloissa.

Sateisena päivänä Weegeen monet museot tarjoavat tekemistä koko perheelle vaikka koko päiväksi. Gallen-Kallelan museossa on taidetta sekä sisällä että ulkona. Luontotalo Villa Elfvik ympäristöineen on rauhallinen keidas tiiviin asutuksen naapurissa ja sieltä järjestetään retkiä lähiluontoon vaikkapa yölaulajia kuuntelemaan.

Oittaa, Haltia ja Nuuksio tarjoavat kiinnostavia luontoelämyksiä ja ulkoilumahdollisuuksia myös paikallisille asukkaille. Kiireetön päivä luonnossa hoitaa terveyttä ja lapsille se antaa oppia ja iloa.

Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet