LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Kyynärsauvoilla korkeaan pakettiautoon, edes ovea ei pidetä auki ilman pyyntöä – Kela-kyydeissä ollut useita ongelmia

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Nimimerkin Vanhassa vara parempi kirjoitus Menevän Kela-kyydeistä (LV 1.–2.6.) oli kuin minun tilanteeni.

Otin 5. maaliskuuta ensimmäisen kerran yhteyttä Menevään.

Kerroin millainen olen ja pyysin vakiotaksia. Muutama päivä sitten sain lupauksen, että kaksi kuljettajaa hoitaa jatkossa kyytini – en tosin tiedä miten käytännössä tulee onnistumaan.

Palautteisiin ei vastata tai vastataan asian vierestä, kuten että ottaa aikansa tottua uusiin kuskeihin. Minulle on lähetetty korkea pakettiauto – johon kahden kyynärsauvan kanssa pääsy on tuskaa – samoin kuin ylimääräisen käden löytäminen puhelinta varten, kun eksynyt kuski soittaa.

Minut jätettiin seisomaan talon seinää vasten, kun auto oli väärässä paikassa, on ajettu harhaan, on ehdotettu lähtöä toiseen aikaan, kun ei ole vapaata autoa.

Lisäksi on tilanteita, joissa ei edes ovea pidetä auki ilman pyyntöä.

Lähes 80-vuotias ystäväni ei päässyt läpi keskukseen taksia tilaamaan. Sairaaloiden aulat ovat täynnä kyytejä odottavia.

Yksi sanoo yhtä ja toinen toista, kun asioita selvitellään ja Menevän mukaan sama kuljettaja ei voi ajaa yhtä asiakasta.

Edellisen, lähes kolme vuotta Kela-kyytejäni ajaneen kuskin kanssa ei ollut pienintäkään ongelmaa, vaikka vuonna 2018 ajettiin 91 Kela-kyytiä.

Anita Andersson

Espoo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet