LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Espoo rakensi hienon ulkokuntoilupaikan, aikuinen päästi lauman pikkulapsia sotkemaan sen

Heti ensimmäiseksi haluan kiittää Espoon kaupunkia mahtavasta uudesta kuntokeskuksesta, joka sijaitsee ulkona Espoon keskuspuiston laidassa.

Olin taas perjantaina 14. kesäkuuta kello 10 aikaan menossa kuntokeskukseen tekemään harjoitusohjelmaani, mutta yllättäen paikka olikin aivan täynnä 4–5 -vuotiaita pikkulapsia.

Huomautin aikuiselle, lapsista vastaavalle henkilölle, että paikka ei todellakaan ollut tarkoitettu eikä myöskään turvallinen niin pienille lapsille, koska siellä on paljon liikkuvaa rautaa ja muita vaaratekijöitä.

Kuntoilupaikan laitteetkin vahingoittuvat ja sotkeentuvat kengistä irtoavasta hiekasta ja kurasta. Sadan metrin päässä kuntoilupaikalta olisi pikkulapsille tarkoitettu, hyvä ja monipuolinen leikkipaikka.

Lasten mukana ollut nainen ei kuitenkaan noteerannut varoituksiani, vaan lapset jatkoivat mellastamista.

Lapset pitivät kuntokeskuksen laitteet vallattuina, hyppivät niiden päällä sekä sotkivat märillä ja hiekkaisilla kengillään kaikki paikat.

Minä en siis mahtunut joukkoon, joten poistuin paikalta pettyneenä lapsista vastaavien aikuisten totaaliseen edesvastuuttomuuteen ja ajattelemattomuuteen.

Sen ainakin opin tästä tilanteesta kuntoilupaikala, että kaikista rikotuista tai sotketuista paikoista ei aina voikaan syyttää nuorisoa.

Ari Ohvo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet