Klaus Nurmi

Kesätyö on nuorelle tärkeä

(PÄÄKIRJOITUS) Koulujen päätyttyä monille työpaikoille on ilmaantunut nuoria työntekijöitä. Joillakin taitoja on karttunut jo aiemmilta kesiltä, toiset taas hakevat ensimmäistä kertaa tuntumaa työelämään.

Kesätyöpaikasta saadut kokemukset pysyvät yleensä hyvin muistissa ja ne voivat vaikuttaa jopa tulevaan ammatinvalintaan. Tärkeintä on tietenkin, että nuori pääsee itsenäisesti kokeilemaan siipiään.

Kesätöistä käydään kovaa kisaa eivätkä kaikki saa niitä niin sanotusti suhteilla. Itse pitää osata hakea ja haarukoida, usein tietysti vanhempien tai muiden tukihenkilöiden avulla.

Esimerkiksi Espoon kaupunki palkkasi tänä kesänä runsaat 830 kesätyöntekijää. Hakemuksia näihin paikkoihin tuli yli 8 000 eli vain noin joka kymmenettä hakijaa onnisti. Erityisen haasteellista kesätyöpaikan saanti on maahanmuuttajataustaisille nuorille (LV 15.–16.6.).

Useat kunnat avittavat nuoria kesätyön hankinnassa kesäsetelillä. Espoossakin kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa kesäsetelin saaneen nuoren töihin. Tänä vuonna kesäseteli koskee 2000–2004 syntyneitä.

Helsingissä kesäsetelin saavat kaikki yhdeksäsluokkalaiset, Espoossa niitä jaettiin 900 kappaletta. Nuorella on oltava kesätyöpaikka ennen kuin hän saa setelin.

Ongelmana Espoossa on kesäsetelien vähäinen määrä. Asiasta huomauttaa Espoon nuorisovaltuusto, jonka mukaan kesäsetelien määrää on lisättävä ja järjestelmää parannettava muutenkin. Vain puolet halukkaista saa kesäsetelin, nuorisovaltuusto toteaa.

Toisen ongelman muodostaa kesäsetelien noutaminen. Paperisen setelin saa vain muutamasta kaupungin toimipisteestä. Kesäsetelijärjestelmästä olisi syytä tehdä kokonaan sähköinen, nuorisovaltuusto ehdottaa. Sähköistä seteliä olisi helpompi hakea ja se olisi myös kätevä välittää työnantajalle.

Tässä(kin) asiassa nuoria kannattaa kuunnella.

Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet