Partiolaiset Espoo

Partio alkaa elokuussa - nyt on hyvä aika tulla mukaan!

Hanna Kokkonen

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Partioharrastus tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen. Partiossa on kivaa ja samalla opitaan ryhmässä toimimista sekä monipuolisia taitoja. Partiolippukuntia, eli partion paikallisyhdistyksiä, on Espoossa 40. Uusi partiokausi alkaa elo–syyskuussa, joten nyt on hyvä aika aloittaa uusi harrastus! Oman alueesi lippukunnat sekä lisää tietoa partiotoiminnasta löydät osoitteesta ept.fi/liity-partioon/

 

Aikuisetkin ovat tervetulleita partioon

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Aikuiset toimivat partiossa kasvatustoiminnan mahdollistajina. Lippukunnissa aikuiset vetävät viikoittain kokoontuvia ryhmiä, auttavat retkillä esimerkiksi muonituksessa sekä tekevätlippukunnan hallintoon liittyviä pestejäEsimerkiksi taloudenhoitajan tai joulukampanjapäällikön tehtävät sopivat hyvin aikuisille. Tarjoamme koulutusta, joten aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Partiota harrastamalla pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, liikkumaan luonnossa ja saat hyvää vastapainoa työelämälle.  

Partiolaiset Espoo

Aikaisempia kirjoituksia

Partiolaiset Espoo

Espoon 40 lippukunnassa toimii yhteensä noin 3 500 partiolaista. Pääkaupunkiseudulla partiolaisia on yhteensä lähes 11 000. Partio on vastavoima "Miks mun pitäis" ja "Ei kuulu mulle" -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin - vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Lue lisää Espoon Partiotuen nettisivuilta!

Uusimmat mielipiteet