Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Espoo juhlii elokuussa

(PÄÄKIRJOITUS) Viralliseksi Espoo-päiväksi valittiin aikanaan 27. elokuuta, koska tuona päivänä vuonna 1556 Espooseen perustettiin Kustaa Vaasan päätöksellä kuninkaankartano. Espoo-päivää on kuitenkin juhlittu vuodesta 2011 alkaen aina elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tänäkin viikonloppuna Espoo-päivän tapahtumat ovat taas saaneet kaupunkilaiset liikkeelle. Tarjolla on ollut niin musiikkia, liikuntaa, ruokaa, teatteria, näyttelyitä kuin muitakin tapahtumia.

Elokuu on myös espoolaisten omalle lehdelle tärkeä kuukausi, sillä Länsiväylän tarina alkaa vuoden 1954 elokuusta. Tuolloin ilmestyi ensimmäinen Tapiola tänään -lehti, jonka nimi muuttui tammikuussa 1969 Länsiväyläksi.

Espoolaisten äänenkannattajalla on tänä vuonna tuplajuhlavuosi, kun lehden perustamisesta on kulunut 65 vuotta ja nimen muuttumisesta Länsiväyläksi 50 vuotta. Jos on lehti eri vaiheiden jälkeen vuosien varrella muuttunut, niin Espookin on kovin erinäköinen kuin 65 vuotta sitten. Pelkästään väkiluku on tuossa ajassa kymmenkertaistunut. 50 vuoden takaisesta ajastakin väkimäärä Espoossa on kolminkertaistunut. Samaan aikaan myös kaupunkikuva ja -rakenne ovat mullistuneet.

Juhlavuotta on Länsiväylän toimituksessa vietetty työn merkeissä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen etsimällä paikallisia uutisia, ilmiöitä ja ihmisten tarinoita kerrottavaksi niin paperilehdessä kuin verkkosivuillakin. Varsinaisen juhlalehden vuoro on myöhemmin syksyllä.

Länsiväylän 65-vuotisjuhlalehti ilmestyy 30. lokakuuta. Juhlalehdessä pääosassa ovat tietenkin Espoo ja espoolaiset. Näkökulma on vahvasti tulevassa unohtamatta kuitenkaan mennyttä ja sitä, miksi ja miten Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista on kehittynyt sellainen kuin se tänä päivänä on.

Arki on paikallista, ja lehti elää lukijoistaan ja heidän elinpiiristään. Saa edelleen soittaa ja lähettää sähköpostia.

Mikko Heino

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet