LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Metrorakentajat vievät soukkalaisten parkkipaikat

Metrorakentaminen aiheuttaa Soukan asukkaille suurta haittaa. Soukankaarella kaupunki on antanut erikoislupia rakentajille pysäköidä kadunvarteen neljän tunnin rajoitusalueelle koko päiväksi.

Tästä seuraa harvinaisen paljon harmia kadunvarren asukkaille, mutta myöskin asukaspuistossa (Puropuisto) asioiville, eli lapsiaan hakeville vanhemmille. Myös palvelutalon lounasvieraat on häädetty parkkipaikkojen puutteen takia. Ei voi tulla syömään, kun autoansa ei voi jättää alueelle.

Naapuritaloyhtiöiden Soukankaari 8:n ja Soukankaari 6:n asukkaat eivät pysty purkamaan autoansa kadun puolella eikä roska-astioita päästä tyhjentämään, kun pääsy tontille tukitaan kieltomerkinnöistä huolimatta. Yhteydenotto kaupungin vastuullisiin ei ole vaikuttanut mitenkään muuten kuin että ensimmäisten soittojen jälkeen lappuliisoja lähetettiin lasten hakuaikoihin sakottamaan vanhempia, koska heillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin jättää auto hetkeksi luvattomalle paikalle.

Rakennuttaja voi järjestää pysäköinnit muulla tavalla kuin asukkaiden kustannuksella, vaikkapa yhteiskuljetuksella jostakin kauempaa. On kohtuutonta, että niukat vieraspysäköintipaikat viedään asukkailta aamukuudesta iltakuuteen. Rakentaminen on hankalaa ja kallista, mutta asukkailta, jotka jo joutuvat sietämään melun ja muun haitan, ei pitäisi viedä viimeisiäkin toiminta- ja asumismahdollisuuksia rakentajien mukavuuden takia.

Kenelle pysäköimislupamaksut lopulta menevät ja kuka on päättänyt tästä toimintatavasta? Onko kaupunginvaltuusto tietoinen epäkohdasta vai onko kyseessä virkamiesten päätös? Virkamiesten tehtävä on palvella asukkaita eikä ai-heuttaa heille haittaa.

Johan Silen

As. Oy Soukankaari 8 hallituksen puheenjohtaja

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet