LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Uudenmaan Kela-kuljetukset toimivat pääsääntöisesti hyvin

Nimimerkki ”Nyt riittää” (LV 28.8.) ja Anita Anderson (LV 14.8.)ovat kirjoittaneet tällä palstalla Kela-kuljetusten ongelmista. Taksipalvelu Menevä otti hoitaakseen Uudenmaan Kela-kuljetukset tämän vuoden huhtikuussa. Kilpailutuksen myötä kuljetuksia on yhdistetty sekä aiemmin asiakkaille tuttu vakiotaksijärjestely tuttuine kuljettajineen on muuttunut. Sekä nimimerkki että Anderson ovat olleet tyytymättömiä palvelun laatuun.

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen Kela-kuljetukset toimivat pääsääntöisesti hyvin eli kaikki tilatut kyydit saadaan ajettua. Poikkeuksena entiseen järjestelmään ajot hoidetaan entistä rajatummalla kalustolla ja Kela-autot pyritään pitämään jatkuvasti ajossa. Vakiotaksijärjestelmään tuli asiakkaan näkökulmasta suurin muutos, koska monen asiakkaan tuttu kuljettaja vaihtui uuteen vakiotaksikuljettajaan. Vakiotaksiasiakkuus tarkoittaa sitä, että asiakasta kuljettavat samat tutut kuljettajat, tapauksesta riippuen yhdestä kymmeneen eri kuljettajaa. Asiakkaalla on mahdollisuus ja oikeus neuvotella oma kuljettaja tarjolla olevien vakiotaksien joukosta. Jos asiakas ei halua tai pysty tätä tekemään, Menevällä on velvollisuus osoittaa vakiotaksi asiakkaalle.

Vakiotaksikuljettajamme hoitavat useita asiakkaita päivän aikana, joten välillä valitettavasti kuljettaja voi olla palvelemassa toista asiakasta, vaikka kyytiä haluttaisiin jo toiselle vakioasiakkaalle. Laajemmalla tuttujen vakiotaksikuljettajien ringillä kuljetus yleensä löytyy täsmällisemmin asiakkaan toivomana aikana. Suosittelemmekin asiakkaalle, jolla voi olla terveydentilan johdosta vaikea odottaa kuljetusta, että hänelle hankittaisiin yhtä kuljettajaa laajempi vakiotaksirinki. Haluan myös muistuttaa, että vakiotaksipalvelun lisäksi tarjoamamme Kela-kuljetuksen peruspalvelu on saatu hyvälle tasolle, joten asiakkaan kannattaa pohtia myös sitä yhtenä vaihtoehtona.

 

Tuomo Halminen

toimitusjohtaja

Taksipalvelu

Menevä Oy

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet