LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Kevyen liikenteen väylien katkaisuista tiedotetaan Espoossa huonosti

Viime aikoina on erilaisten työmaiden takia katkaistu työmatkaliikenteen kannalta tärkeitä kevyen liikenteen väyliä. Luettelen nyt muutaman Keski-Espoosta.

Turuntien varressa Karakallion kohdalla on vesijohtotyömaa. Minkäänlaista valmistumisaikataulua ei ole saatavilla mistään. Kiertotiet joko Kilon tai Karakallion kautta ovat pitkiä ja mäkisiä. Työtä tullaan luultavasti jatkamaan pian Laurea-ammattikorkeakoulun kohdalla, koska paikalle on tuotu jo valtava määrä liikennemerkkejä ja puomeja.

Raidejokerin työmaa Vermon Ravitiellä. Alun perin Ravitien piti olla suljettu vain autoilta, ja kevyen liikenteen väylän piti olla auki, mutta sitten sekin yllättäen suljettiin.

Mitään aikataulua ei ole, luultavasti pitää varautua siihen, että Ravitie pysyy suljettuna vuoteen 2024 asti? Lisäksi sellainen yksityiskohta, joka ärsyttää sekä autoilijoita että pyöräilijöitä, on että Perkkaantien ja Ravitien risteyksen liikennevalot toimivat yhä ja näyttävät välillä punaista Perkkaantietä pitkin ajaville, vaikka koko Ravitie on yhtä monttua, ei edes kaasutankkausasemalle pääse.

Perkkaalla on Hatsinanpuiston viemärityömaa. Työn piti olla valmis jo kesäkuussa, mutta kevyen liikenteen väylän päällä on vielä jokin työmaatukikohta, joka on aidattu.

Siitä ei ole kuin vuosi, kun koko Vermo–Perkkaa-alueen itä-länsisuuntaiset pyörätiet olivat poikki monta peräkkäistä kesää milloin minkäkin syyn takia, eikä ollut mitään infoa saatavilla milloin valmistuu.

Kaupunki voisi edes omilla sivuillaan tiedottaa tarkemmin Keski-Espoon katujen ja kevyen liikenteen väylien katkaisuista. Etelä-Espoon kohdalla on toimittu paremmin, mutta Keski-Espoossa on nähtävillä vain vanhentuneita suunnitelmia.

Rainer Silfverberg

Järvenperä

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet