LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Tapiolan tennispuisto täytyy säilyttää

Tapiolan tennispuiston vuokrasopimus ulottuu vuoden 2021 loppuun.

Johanna Halava

Tapiolan tennispuisto on Tapiolan keskustassa sijaitseva tenniskeskus. Siellä käy viikoittain noin parituhatta pelaajaa lapsista yli 80-vuotiaisiin. Tennispuiston kohdalle on kaavoitettu asuintaloja.

Tapiolan tennispuiston sijainti on hyvä, koska se sijaitsee Tapiolan keskustassa ja lähellä ihmisten koteja, joten sinne on todella helppo päästä. Itse pystyn kävelemään ja pyöräilemään hallille kotoa ja koululta, joten samalla tulee myös hyötyliikuntaa. Bussit kulkevat myös nykyään aivan tennispuiston vierestä. Jos tennispuisto puretaan, matkat tennishalleille pitenevät huomattavasti.

Tennispuisto on vain 30 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa. Se on rakennettu kestävästä betonista ja liimapuukaarista, jotka ovat jämäkämpiä kuin uudemmat hallit, jotka on tehty pellistä. Sisätilat ovat hyvässä kunnossa ja viihtyisät. 30 vuotta olisi aivan liian lyhyt käyttöikä hyvin tehdylle hallille.

Nykyään tennishallit ovat ruuhkaisia ja vuorot täytyy varata vähintään viikkoa ennen, jos haluaa päästä pelaamaan. Vaihtoehtoisia paikkoja on hyvin vähän tarjolla. Tennispuistosta poistuisi seitsemän sisäkenttää ja viisi ulkokenttää. Vastaavaa paikkaa hallille on vaikea löytää, koska halli vaatii paljon tilaa. Ehdotettuja sijainteja onkin hylätty.

Jos tennispuisto puretaan, Tapiolan tennisperinne kuolee ja liikunnan tarjonta supistuu. Ikäihmiset tulevat myös yksinäisemmiksi, koska usein päivisin ikäihmiset käyvät pelaamassa nelinpeliä ja tapaamassa ystäviään tennispuistossa.

Haluan vedota Espoon kaupungin päättäjiin: Pidetään Tapiolan tennispuisto, jotta pystymme jatkossakin harrastamaan liikuntaa lähellä Tapiolan keskustaa ja kotejamme.

Ilona Kanerva

5. luokkalainen kilpatennispelaaja

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet