Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Paikallisen arjen puolella

(PÄÄKIRJOITUS) Arki on paikallista. Sellaista se on myös Espoon kaltaisissa suurissa ja monimuotoisissa kaupungeissa. Espoossa paikallisuus näkyy arjen aktiivisena tekemisenä omassa naapurustossa, kotikulmilla ja kotikaupunginosassa.

Viikonloppuna huipentui myös Espoon isännöimä Lähiöfest-tapahtumaviikko. Samalla vietettiin Matinkylän ja Olarin aluerakentamisen 50-vuotisjuhlia.

Espoon kaupunginosista parina viime vuotena eniten myönteistä julkisuutta lienee saanut Kauklahti. Kökkeli valittiin myös vuonna 2018 vuoden kaupunginosaksi Suomessa. Tunnustus oli ensimmäinen espoolaisen kaupunginosan saama.

”Meillä on Kauklahdessa erityinen kylämeininki, joka pohjautuu alueen historian ja nykyajan, uuden ja vanhan hyvään kombinaatioon ja tietysti ihmisiin. Kun tähän yhdistää vielä alueen monipuolisen luonnon, saadaan viihtyisä asuinpaikka, jota haluamme vaalia”, Kauklahti-seuran puheenjohtaja Susanna Rahkonen perusteli Länsiväylälle runsas vuosi sitten. Ja kylämeininki elää edelleen vahvana Kauklahdessa, sillä tänä syksynä Kauklahti sai oman vaakunan ja ”passin”.

Kaupunkilehtenä Länsiväylä elää paikallisuudesta, ilmestymisalueensa ihmisistä ja heidän arkeensa vaikuttavista asioista. Näin on ollut jo vuosikymmenien ajan, sillä Länsiväylä viettää tänä vuonna 65-vuotisjuhlia.

65-vuotisjuhlalehtemme ilmestyy lokakuun lopussa, ja tuossa lehdessä espoolaiset pääsevät kuvin kertomaan omasta suosikkipaikastaan kotikaupungissaan. Toisaalla tässä lehdessä kerromme, kuinka lukijamme voivat lähettää juhlalehteen kuvia rakkaimmasta paikastaan Espoossa.

Länsiväylä keskittyy jatkossakin ilmestymisalueensa uutisiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Paikallisuus näkyy vielä aiempaakin enemmän tapahtumauutisoinnissa, sillä lisäämme vielä tämän vuoden aikana niin paperilehdessä kuin verkkosivuillammekin ennakoivia juttuja ja listauksia paikallisista tapahtumista.

Mikko Heino

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet