LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Miksi Espoosta kehitetään vain kaakkoisnurkkaa?

Sinebrychoffin huvila, Karhusaari.

Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Länsiväylän Areenassa oli 21.8. toive Keski-Espoon kehittämisestä. Oikein hyvä, mutta sama voidaan – hyvällä syyllä – esittää myös läntisen sekä pohjoisen Espoon osalta. Nyt on kaikkea annettu vain kaakkoiselle kulmalle (joskus hamassa tulevaisuudessa kenties koko rantaosalle), ja tuntuu, ettei päättäjiemme mielestä vieläkään riitä. Jopa historiallisesti arvokas Karhusaari halutaan antaa pilattavaksi lasten puuhamaalla, vaikka pelkästään sen liikenne aiheuttaisi kamaluuksia.

Espoon kaakkoiseen nurkkaan oli ennen liikennemullistustakin erinomaiset kulkuyhteydet. Kaikki meni siitä kautta, joka suuntaan pääsi vaivatta ja nopeasti. Niin edelleen, mutta nyt siellä on myös metro ja jopa alennetut lipunhinnat. Mitä me muut saimme? Poistetut tai pilatut linjat ja hinnankorotukset! Missä on tasa-arvo? Samat verot me kaikki maksamme ja myös samat edut vaadimme.

Miksi sille lasten puuhamaallekaan ei etsitä sopivaa paikkaa Espoon keskeltä? Siellä on tilaa, sinne mahtuu lisää toimintaa ja sinne on hyvät yhteydet joka suunnasta jo olemassa. Pääsisi julkisillakin joka puolelta, kun on käytettävissä sekä juna että valtatiet, lyhyempi matka lentokentällekin. Karhusaaren voi antaa vanhusten puuhapaikaksi, sillä he ymmärtävät historian arvon ja osaavat vaalia sitä.

Asuvatko kaikki Espoon päättäjät kaakkoiskulmassa, kun kaiken pitäisi olla siellä ja vain siellä, vaikka suurin osa espoolaisia asuu muissa osissa kaupunkia? Aikovatko Espoon päättäjät kenties liittää Espoon Helsinkiin, kun kaiken pitää olla Helsingin lähellä, Helsingin mukaan ja Helsingin hyväksymää? No, ei ehkä huono idea olisikaan. Kaukainen Vuosaarikin nauttii paremmasta ja halvemmasta liikenteestä kuin suurin osa Espoota. Luulimme Espoota Suomen toiseksi suurimmaksi ihan itsenään.

Hei Espoon päättäjät, kaikki espoolaiset, ne teidät sinne vaaleilla valinneet ja myös hyviä päätöksiä vaativat, haluavat liikkua, asioida ja elää muutenkin Espoossa yhtä hyvin mahdollisuuksin kuin pienen kulman asukkaat! Vaaleja todella odotellaan.

Pitkämuistinen

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet