LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Tuliko uimalippukiistasta arvovaltakysymys?

Päivi Tuovinen

Länsiväylässä (LV 2.10.2019) oli juttu otsikolla ”Uimahallin sarjalipusta lähes 10 vuoden valituskierre.”

Jos olisi ollut aprillipäivä, olisin pitänyt juttua aprillipilana. Kuinka voi olla mahdollista, ettei kellään ole ollut järkeä puhaltaa peliä poikki ja yksinkertaisesti korvata lippujen hintaa?

Mitä valituskierre on tullut maksamaan kaupungille ja yhteiskunnalle? Miten paljon kyseinen henkilö on kärsinyt vääryyden kokemisesta, kun kukaan ei ole asettunut hänen puolelleen, mikä olisi ollut halvin ratkaisu kiistaan?

En tietenkään tiedä asian yksityiskohtia, mutta minusta kuulostaa ihmeelliseltä, että pieni asia on saanut näin valtavat mittasuhteet. Miksi? Arvovaltakysymys, periaatekysymys, näyttämishalu, kiusaaminen, kosto?

Yksi kappale kirjoituksen lopussa ihmetytti minua erityisesti: ”Kaupungin mukaan hänelle on kerrottu, että vielä on mahdollisuus valittaa aluehallintovirastoon, oikeuskanslerille, eduskunnan oikeusasiamiehelle tai vaikka poliisille, jos hän on edelleen tyytymätön asiansa käsittelyyn.”

Lukeeko rivien välissä voittajan taholta vinoilua ja ilkkumista?

Tietenkään asiakas ei voi olla tyytyväinen, koska hän ei ole saanut korvausta. Haluaako kaupunki tosiaan, että kyseisiä viranomaisia kuormitetaan näin typerällä riidalla?

Eikö kaupunginhallitus voi päättää riitaa ilmoittamalla, että kyseinen asiakas saa käydä 10 kertaa uimahallissa ilmaiseksi ja piste. Se ei ole keneltäkään pois.

Haluaisin tietää, mikä on perimmäinen syy korvauksen kieltämiseen.

Jouduin kerran silminnäkijäksi tapahtumaan lippukassalla. Oli englantia puhuva isä, joka tulee joka kesä kuukaudeksi Suomeen tapaamaan lapsiaan. Hänelle oli jäänyt edelliseltä kesältä jonkinnäköinen sarjalippu, jota hän tarjosi. Tiskin takaa sanottiin, ettei se ole enää voimassa.

Tällä henkilöllä ei ollut rahaa mukanaan, joten hänet käännytettiin pois. Olisiko tässä tapauksessa ollut mahdollista tehdä poikkeus?

Miksi uimalipuissa on viimeinen käyttöpäivä ylipäätään? Eikö sitä voi verrata bussilippuun, johon ladataan rahaa? Minusta tässä kaupunki ryövää asiakkaan rahaa. Jos uimakertoja jää käyttämättä, kaupungin pitäisi palauttaa rahaa, tai asiakas ostaa uuden sarjalipun ja erotus hyvitetään. Kaupunkihan on saanut jo rahan. Se olisi reilua.

Seija Raatikainen

Espoo

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet