LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Laadukas haavanhoito kuuluu Espoon sairaalan palveluihin

Nimimerkki ”Tällaista hoitoa Espoossa” kirjoitti kokemuksestaan Espoon sairaalassa (LV 23.–24.11.). Pahoittelen huonoa kokemusta osastollamme. Välinpitämätön kohtelu ei missään tapauksessa kuulu Espoon sairaalan toimintaperiaatteisiin.

Potilaiden hyvä ja laadukas hoito on meille ensiarvoisen tärkeää. Haavanhoito-osastomme on nimensä mukaisesti haavanhoitoon erikoistunut yksikkö, jossa haavojen alipaineimuhoitoa tehdään päivittäin. Osastollamme on haavanhoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, ja lisäksi koko osaston henkilöstö on perehdytetty haavanhoitoon. Osastolla kiertävät viikoittain myös Hyksin haavakeskuksen plastiikkakirurgi, verisuonikirurgi ja ihotautilääkäri sekä haavanhoitaja, jotka edustavat alansa huippuosaamista maassamme.

Osastolla on laaja hoitotarvikevarasto, jonka sisältö on suunniteltu yhteistyössä Hyksin haavakeskuksen kanssa. Potilashuoneisiin tuomme kerralla vain tarvittavan määrä haavanhoitotuotteita, koska potilashuoneessa olleita tuotteita ei voi hygieniasyistä palauttaa uudelleen varastoon. Näin vältämme sen, että kalliit tuotteet päätyisivät hävikiksi.

Kesäisin meillä, kuten muissakin sairaaloissa, on sijaisina neljä vuotta opiskelleita lääketieteen kandidaatteja. He toimivat aina erikoislääkärin ohjauksessa. Viime kesänä haavaosastomme kandidaatteja ohjaamassa oli yleislääketieteen erikoislääkäri, jolla on Lääkäriliiton myöntämä haavanhoidon erityispätevyys. Nykyisten osaajien rinnalla ja ohjauksessa koulutamme myös tulevaisuuden osaajia.

Roope Leppänen

johtava ylilääkäri

Espoon sairaala

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet