LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Antakaa linjan 321 kulkea kunnes raidejokeri valmistuu

HSL aikoo pitää kiinni siitä, että bussilinja 321 lakkautetaan, kun Vihdintien linjastosuunnitelma otetaan käyttöön vuonna 2022, Espoon kaupungin ja Järvenperän-Laaksolahden asukkaiden vastustuksesta huolimatta.

Esitän sellaisen kompromissin, että jatkakaa linjan 321 liikennöintiä siihen asti, kunnes raidejokeri on saatu valmiiksi. Tämä tapahtuisi vuonna 2024.

Nykyiset liikennejärjestelyt raidejokerin työmaan aikana hankaloittavat tuntuvasti runkolinjabussien 235 ja 550 kulkua Pitäjänmäellä. Niiden käyttö ei ole vaihtoehto esimerkiksi Järvenperässä asuville, jotka haluavat päästä Pitäjänmäen-Haagan seudulle tai Meilahteen. 550 ei kulje raidejokerin työmaan takia enää Huopalahden rautatieaseman kautta, joten junasta ei voi enää vaihtaa bussiin siellä. Bussilinja 235 on muuten epäonnistunut, se ei pärjää ruuhka-aikaan nopeudessa 321:lle. Ero matka-ajassa on 15–20 minuuttia, osittain johtuen siitä, että yhteys on vaihdollinen, osittain siksi että 235 liikkuu etanavauhtia 2-kaistaisella Turuntiellä. Bussit ovat usein jotain ”turistimallia”, jotka kiihtyvät hitaammin kuin oikeat kaupunkiliikenteen bussit.

Lisäksi Leppävaarasta Pohjois-Espooseen kulkevat linjojen 227, 236 ja 239 bussit lähtevät usein lähtöterminaalista myöhässä ainakin iltaisin kello 17–19 paikkeilla. Myöhästymiset ovat 10 minuutin luokkaa. Ihmisiä seisoo lähtöpysäkillä odottamassa parikin bussilastillista, mutta yhtään bussia ei lähde, vaikka parkkipaikalla seisoo kymmenkunta bussia, joiden linjakilvessä lukee ”Ei linjalla”.

Kyse on luultavasti siitä, että kuljettajilla on lakisääteinen tauko eivätkä he voi lähteä ajamaan ennen kuin se on pidetty. HSL:n pitäisi viipymättä laittaa tämä asia kuntoon, että bussit pääsevät lähtemään lähtöasemilta ajoissa.

Jos jotain myönteistä pitää sanoa, niin uudet sähköllä kulkevat kiinalaisvalmisteiset bussit ovat osoittautuneet luultua paremmiksi. Ne kiihtyvät rivakasti ja ovat hiljaisia eikä niissä ole tarvinnut talvellakaan palella.

Rainer Silfverberg

Järvenperä

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet