LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Bussilinja 436 tulee säilyttää

Linja 436 aiotaan lakkauttaa osana Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastouudistusta. Tämän toteutuessa Niipperi menettää ainoan suoran linjan Helsinkiin. Se tulee aiheuttamaan matkojen hidastumisen sekä vaikeutumisen ja tulee lisäämään yksityisautoilua.

Linjan 436 lakkautusta on vastustettu HSL:n blogin kommenteissa, yli 1 100 nimeä keränneessä adressissa sekä lukuisissa palautteissa ja mielipidekirjoituksissa. Myös Espoon konsernijaosto on vastustanut linjan 436 lakkautusta varsin selkeästi. Se vaatii lausunnossaan suoran yhteyden säilyttämistä Niipperi-Kalajärvi-alueelta palvelutasoa heikentämättä.

Vastustuksesta huolimatta HSL ei ole luopunut suunnitelmistaan, vaan loppuun asti ollut linjan 436 lakkautuksen kannalla.

HSL perustelee linjastouudistusta pääasiassa vuorovälien tihenemisellä. Vuorovälit kehäradan suuntaan kuitenkin tihenevät suunnitelmissa nykyisestä vain hieman ja esitetyt liityntälinjat ovat hitaita ja kierteleviä. Suunnitelmien toteutuessa matkat Niipperistä Helsinkiin hidastuisivat ja vuorovälitkin olisivat vain minuutteja nykyistä tiheämpiä.

On kohtuutonta laittaa matkustajat joiden matka-ajat ovat muutenkin pitkiä, odottelemaan ulos tien varteen jatkoyhteyttä säässä kuin säässä.

Matka-aikojen muutoksista ei HSL juurikaan ole puhunut. Lakkautusta perustellaan kuitenkin matkojen nopeutumisella ja selkeämmällä palvelukokonaisuudella. Suoran yhteyden muuttuminen vaihdolliseksi ei tee matkoista ainakaan selkeämpiä ja on vaikea uskoa, että se tekisi niistä myöskään nopeampia.

On kovin lyhytnäköistä heikentää joukkoliikenteen tasoa niin, että se lisää yksityisautoilua ja sen myötä hiilidioksidipäästöjä.

HSL:n täytyy suunnitelmissaan kuunnella jäsenkuntia ja joukkoliikenteen käyttäjiä. Jos sekä Espoon konsernijaosto että alueen joukkoliikenteen käyttäjät vastustavat selkeästi linjan 436 lakkauttamista, lienee selvää ettei kyseinen muutos ole hyvä. Koko Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelma täytyisi vielä katsoa uudelleen läpi.

Liisa Kivekäs (sd.)

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen

Niipperi

Simon Elo

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

Niipperi

Jani Helenius (vihr.)

varavaltuutettu, Nämnden Svenska rum jäsen

Perusmäki

Camilla Lindy (vihr.)

teknisen lautakunnan jäsen, Espoon Vihreät ry:n hallituksen jäsen

Niipperi

Aki Luukkanen

lukiolainen

Juvankartano

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet