Anneli Tuominen-Halomo

Laadi itsellesi kulttuurihaaste

(PÄÄKIRJOITUS) Espoossa on keksitty mainio tapa aktivoida kirjaston käyttäjät lukemaan entistä enemmän. Helmet-lukuhaaste on jo muutaman vuoden ajan antanut 50 vinkkiä kiinnostavan luettavan valikoimiseksi.

Lukuhaaste on saanut rinnalleen pienemmän lukuhaasteen sekä musiikki- ja leffahaasteet, uusimpana pelihaasteen.

Heti vuoden alkajaisiksi julkaistut haasteet herättivät vilkasta keskustelua somessa, kun ryhmäläiset miettivät, miten tietyt haasteen kohdat pitäisi ratkaista.

Haasteiden hauskuus on siinä, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa ratkaista, mitä pitää lukea vaikkapa haasteen kohdassa ”Iloinen kirja”. Se voi olla yhtä hyvin lasten lorukirja kuin murrepakinoista koottu kirja.

Jokainen voi laatia myös oman kulttuurihaasteen. Mitäpä, jos harrastaisit tänä vuonna kerran viikossa kulttuuria! Tai ainakin kerran kuukaudessa. Lupaa itsellesi, että käyt vaikkapa taidenäyttelyssä kuukauden joka kolmas sunnuntai ja houkuttelet samalla kaverin mukaan.

Haasta itsesi myös tutustumaan sellaiseen kulttuuriin, joka on vielä itsellesi vierasta, olkoonpa se sitten klassista musiikkia tai modernia tanssia. Tai käy sellaisessa museossa, jossa et ole ennen käynyt.

Kulttuurin harrastaminen ei ole rahasta kiinni, koska eri puolilla kaupunkia järjestetään myös tapahtumia, joihin on vapaa pääsy tai sisään pääsee pienellä rahalla.

Espoossa tapahtuu ihan joka viikko ja valinnanvaraa on runsaasti. Kulttuurin tarjoajana ei kannata unohtaa myöskään Espoon seurakuntia. Kirkoissa soivat hienot konsertit pitkin vuotta.

Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet