LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Tapiolan uimahallin kohtalo täytyy ratkaista nopeasti

Tapiolan uimahallin kohtalo on edelleen avoin.

Johanna Halava

Tapiolan uimahallin kohtalon ratkaisu vain viipyy.

Helsingin Sanomissa 10.12.2019 olleessa Tapiolan uimahallin kohtaloa käsittelevässä artikkelissa mainittiin, että tammikuussa käsitellään Museoviraston ja muiden asiantuntijoiden kanssa yhteinen selvitys hallin tilanteesta.

Viime vuoden aikana on hallissa suoritettu tarkempia sisätutkimuksia, joiden tutkimusraportti valmistuu tammikuussa 2020. Tiedustellessani hallin tilanteesta suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen kertoi, että hallissa suoritetaan vielä niin sanottuja kantavuustutkimuksia, jotka valmistuvat toukokuussa. Tämän jälkeen vasta päästään keskustelemaan hallin kohtalosta.

Miksi vasta nyt lähes neljän vuoden seisottamisen jälkeen suoritetaan edelleen erilaisia tutkimuksia? Halutaanko näillä tutkimuksilla vain pitkittää päätöstä hallin kohtalosta. Eikö tällaiset tutkimukset olisi pitänyt tehdä jo heti vikojen ilmaantuessa.

On surkuhupaisaa ja masentavaa kävellä toimettomana seisovan hallin ohi, jota kolme kuivauspuhallinta edelleen äänekkäästi kuivaavat. Käydessäni Espoon muissa uimahalleissa melkein päivittäin kävijöiden keskuudessa harmitellaan Tapiolan hallin nykytilannetta, eikö sen kohtalosta saada jo vihdoin päätöstä aikaan.

On vastuutonta seisottaa yleishyödyllistä laitosta edelleen toimettomana.

On tärkeää, että halli saadaan mahdollisimman pian veronmaksajien käyttöön. Päättäjiltä edellytetään nyt nopeita ratkaisuja jahkailun sijaan.

Kimmo Lahtinen

tapiolalainen pitkäaikainen aamu-uimari

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet