LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Elämme melun saastuttamassa maailmassa

Tekniikka kehittyy huimaa vauhtia koko ajan ja kaikenlaiset melua tuottavat härvelit ilmestyvät koteihimme tuomaan lämpöä ja helpotusta elämäämme. Siinä kehityksen huumassa unohdetaan se, mitä kaikkea kyseiset vempeleet voivat aiheuttaa ympäristölle ja ihmisille. Melu on luonnolle saastetta. Siitä on haittaa ihmisille ja eläimille.

Tänä päivänä puhutaan paljon ilmansaasteista ja erilaisista jätteistä, mutta unohdetaan melu, joka esimerkiksi kaupunkioloissa voi olla todella paha ja haitallinen ennen kaikkea ihmisille. Moni ei edes tiedä, minkälaisia kärsimyksiä se toisen aiheuttama melu saattaa aiheuttaa lähellä asuville asukkaille.

Kaupunkialueilla liikkuessaan ei voi olla huomaamatta talojen seinustoilla törröttäviä ilmanvaihtopumppuja, jotka eivät ole suojattu mitenkään melulta tai ne on väärin ilman ammattitaitoa asennettu eli itse duunattu. Kun ongelmasta menet huomauttamaan, melu moninkertaistuu, eikä sille tunnu olevan loppua.

Geologisen tutkimuslaitoksen asiantuntijoiden mukaan koneiden aiheuttama melu kulkee kallioita pitkin maataajuusäänen kaltaisena tärinänä aiheuttaen maahan paineilmatykin kaltaisen jysähdyksen. Sellaisen äänen on kuullut varmasti jokainen kun kallioita porataan.

Realisti

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet