Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Keväinen tammikuu

(PÄÄKIRJOITUS) Loputon marraskuu. Talvi joka ei ole koskaan kunnolla edes alkanut. Muun muassa näin on kuvailtu viime kuukausien säätä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan päättynyt tammikuu oli Suomessa ennätyslämmin. Laitoksen tilastot kertovat, että tammikuu oli ennätyksellisen leuto Oulun korkeudelle saakka. Myös kuukauden sademäärät olivat lännessä ja pohjoisessa 1,5­–2-kertaiset tavanomaiseen verrattuna.

 

Ilmatieteen laitoksen mukaan osassa Suomea ei ole lämpötilojen osalta välttämättä kärvisteltykään loputtomassa marraskuussa, vaan tammikuun keskilämpötila vastasi monilla alueilla tyypillisiä maalis-huhtikuun vaihteen alkukeväisiä olosuhteita.

Tammikuun ylin lämpötila, 9,2 astetta, mitattiin 21. päivänä Turussa, Kruunupyyssä ja Jomalassa. Espoossakaan ei tuona päivänä jääty kauaksi, sillä Tapiolan havaintoasemalla mitattiin ylimmäksi lämpötilaksi 8,6 astetta.

 

Leuto sää on näkynyt myös perheiden arjessa. Ulkoilumahdollisuudet ovat olleet rajallisemmat, kun pulkkamäkiä ei ole, ja hiihtoladutkin ovat kortilla. Päättyvällä viikolla pakkanen poikkesi käymään, mutta Espoossa ei ulkoluonnonjäitä lähdetty Leppävaaraa lukuun ottamatta edes jäädyttämään.

Viikon kuluttua alkaa koululaisten talvilomaviikko. Osa perheistä suuntaa pois kotinurkista, mutta moni jää myös kaupunkiin. Länsiväylä kirjoittaa joka numerossaan paikallisista tapahtumista ja menovinkeistä, mutta koululaisten talvilomaviikon alla olemme lisänneet tätä tarjontaa.

Espoolaisten vinkkien lisäksi julkaisemme tässä sekä parissa seuraavassa lehdessä tärppejä lähimatkailuun myös muualla Uudellamaalla. Etelä-Suomen Medialla – johon Länsiväyläkin kuuluu – on lehtiä Lohjalta Loviisaan ja Helsingistä Hyvinkäälle. Näiden lehtien sekä Tampereen ja Turun kollegoidemme asiantuntemus päivämatkan päässä olevista kohteista on myös Länsiväylän lukijoiden käytössä.

Mikko Heino

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet