Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Paikallisia uudistuksia

(PÄÄKIRJOITUS) Lähestyvä kevät on Länsiväylän tekijöille ja lukijoille uuden aikaa, sillä lehden viime vuoden puolella alkaneet uudistukset jatkuvat myös alkaneena vuonna.

Periaatteenamme on säilyttää entisestä se, jota lukijamme meiltä syksyllä teettämässämme tutkimuksessa edelleen toivoivat. Samaan aikaan olemme monipuolistaneet sisältöämme. Avainsana kaikessa tekemisessämme on edelleen paikallisuus.

Viime kuukausina olemme jo muun muassa lisänneet isojen henkilöhaastattelujen määrää paperilehdessä, ja lukijoilta saadun palautteen perusteella näille haastatteluille on ollut myös tilausta.

Olemme myös antaneet lehdessä aiempaakin enemmän tilaa paikallisille meno- ja tapahtumavinkeille. Lähestymistapamme näihin paikallisiin tapahtumiin on ennakoiva ja siten arkea auttava.

Jo näiden muutosten myötä paperilehden juttumäärä on kasvanut.

Seuraava suuri muutos on verkkosivujemme uudistuminen maaliskuussa. Jatkossa paikalliset uutiset löytyvät verkkosivuiltamme entistä paremmin, ja niitä on myös luvassa enemmän.

Tämän uudistuksen yhteydessä nettiuutistemme kommentointi muuttuu, kun siirrymme niin sanotusta jälkimoderoinnista ennakkomoderointiin. Suomen Tietotoimisto STT alkaa tuolloin moderoida nettisivujemme keskusteluosiota. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa jokainen kommentti tarkastetaan ennen julkaisua eikä jälkikäteen kuten tähän asti on tehty.

Kommentointi jatkuu myös paperilehdessä, sillä Lukijan areena -mielipidesivuillamme keskustelu paikallisista asioista elää edelleen aitona ja vilkkaana.

Länsiväylä on Espoossa syntynyt ja Espoossa tehty. Meille lehdentekijöille yksi iso muutos toteutuu maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Lehti palaa tuolloin lopullisesti syntysijoilleen, kun viimeisetkin muualla olevat lehden toiminnot siirtyvät saman katon alle Tapiolaan.

Mikko Heino

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet