Kulttuurisottoa

Kansalaisaktivismia ja häpeämätöntä mainontaa

Eveliina Koivula

Minä olen urheilija. Lajini on Girevoy Sport, eli kahvakuulan nostaminen. Tiedättehän, sen saman vekottimen, joita myytiin viime jouluna satojatuhansia kappaleita. Melkein joka kodissa on sellainen ja useimmat niistä toimivat ovistopparina, kirjatukena tai sängynaluskoristeena.

Minä neuvon espoolaisille (ja miksei helsinkiläisillekin, kirkkonummisia unohtamatta) torstaisin kyseisen kapistuksen muita käyttötapoja. Ilmaiseksi.

Asumme melko uudessa lähiössä. Kerrostalomme on rakennettu vuonna 2004 ja lienee yksi alueen ensimmäisistä. Lisäksi siellä on päiväkoti, juuri valmistunut neuvola, ihana Bastvik, josta olenkin jo kirjoittanut, parakkibistro ja... öö... jatkuvasti paikkaa vaihtavia bussipysäkkejä.

Siellä ei siis tapahdu juuri muuta kuin, että lapsia hoidetaan (joka talon pihassa on hiekkalaatikko), koiria ulkoilutetaan, teeveetä katsotaan ja nukutaan. Ja nykyisin –ainakin nyt tämä kesä- nostetaan kuulaa. Laji on kompakti: muutamalla liikkeellä on mahdollista treenata kaikki kehon lihakset tehokkaasti ja aikaa säästäen (jos tulet joka viikko, opit ne kaikki!), hapenottokyky eli ”kunto” paranee, keskivartalon tuki paranee, lihaskunto paranee, unikin paranee. Muovisia rimpuloita lukuun ottamatta harjoitusvälineet ovat ikuisia.

Huonoja puolia ovat mahdolliset känsät käsissä (niitä tulee kun treenaa kovaa monta kertaa viikossa) ja se, että nurkassa seisoessaan kuulat eivät tehoa vaan treenata pitää.

Miksi et siis lähtisi kokeilemaan jo heti huomenna, kun on luvattu auringonpaistettakin? Yksityiskohtaisemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://kuulasauna.blogspot.com

 

Kulttuurisottoa

Aikaisempia blogikirjoituksia

Kulttuurisottoa

 

Teini-iässä olin varma, ettei mulla ole mitään mielenkiintoa ryhtyä ikinä helsinkiläiseksi ja "Espooseen nyt en ainakaan muuta!"

Seitsemän Helsinki-vuoden jälkeen löysin itseni espoolaisesta lähiöstä (sitä se rakkaus teettää) ja kymmenen vuotta myöhemmin kulttuurishokeista toivuttuani tajusin, ettei me vissiin olla lähdössä täältä mihinkään, korkeintaan viereiseen lähiöön. 

Täällä Espoossa ei ole (vielä) metroa eikä keskustaa enkä muista ikinä törmänneeni turistilaumoihinkaan. Mutta kyllä kai täällä jotain kulttuuristakin ymmärretään.

Eveliina Koivula

Uusimmat blogit