Päivähoito-oikeutta ei saa rajata

Oikeus korkeatasoiseen päivähoitoon tulisi taata kaikille lapsille olivatpa vanhemmat kotona tai eivät. Kaverit, yhteisöllisyys, ilo musiikin ja kuvataiteen, teatterin, satujen ja leikkien kautta, terveellinen ruoka ja päiväunirytmi antavat energiaa ja vision uudesta niillekin lapsille, joiden vanhemmat ovat kotona köyhyyden, työttömyyden, mielenterveyshäiriöiden, päihteiden käytön, kielitaidon puutteen  tai sosiaalisen arkuuden vuoksi.

Riitaisen ja väsyneen perheen lapselle päiväkodin turva voi suorastaan olla pelastus. Panostus lapsiin jo ennen kouluikää on inhimillistä ja tuo tuhatkertaiset säästöt.

Mitä teette yhdelle näistä pienimmistä....

Kommentit (7)

Kommentit

Vai pitäisi lapset saada päiväkotiin kun vanhemmat ovat kotona, näyttää olevan hyvä suunta. Siinähän lapsille hyvät esimerkit miten osataan lysmyillä, päästään itse viettämään vapaa-aikaa kun on niin raskasta lasten kanssa oleminen.

surullista kuunneltavaa

Vai pitäisi lapset saada päiväkotiin kun vanhemmat ovat kotona, näyttää olevan hyvä suunta. Siinähän lapsille hyvät esimerkit miten osataan lysmyillä, päästään itse viettämään vapaa-aikaa kun on niin raskasta lasten kanssa oleminen.

surullista kuunneltavaa

"...joiden vanhemmat ovat kotona sosiaalisen arkuuden vuoksi..."

Mitä ihmettä tällainen voi tarkoittaa? Ja miksi ihmeessä jonkun muun pitäisi maksaa siitä että vanhempi makaa kotona koska on "sosiaalisesti arka"? Jos on oikeasti tuollainen kasvuympäristö niin lapset kokonaan parempaan paikkaan.

Carlos

Tämä on etuus, jota en ole ymmärtänyt koskaan, vaikka itselläni on pieniä lapsia. Minusta päivähoito-oikeutta pitäisi ehtottomasti rajata. Vanhempien pitää lähtökohtaisesti hoitaa itse lapsensa tai hankkia palveluja yksityiseltä puolelta. Jos vanhemmilla on ongelmia eivätkä pysty lapsiaan hoitamaan, heille pitää järjestää apua.
Suomalaisista on tullut pullamössökansaa, joka elää yli varojensa.

Espoolainen123

Kauheaa, että lapsi ei saa olla kotona äidin ja sisarusten kanssa! Minulla ei ollut sydäntä laittaa vanhempaa lasta hoitoon ja jäädä vauvan kanssa kotiin. Minkälaisen viestin lapsi saa, kun hänet viedään pois kotoa, että äiti saa olla rauhassa tai muiden sisarusten kanssa? Jos ette jaksa lapsia itse hoitaa, olkaa hankkimatta niitä!!

Lapsen etu ensin

Lukijan areena

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia. Oman lukijankirjoituksesi voit jättää tästä.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.