Sitkeys ei riittänyt

Blues on hieno joukkue. Altavastaajana ja peliruuhkan uuvuttamana se päätyi pronssiotteluun Jokereita vastaan. Taistelu jäi palkinnotta, mutta pudotuspelien tarina jäi kannattajien mieleen. Blues nousi useasti ylös sillasta ja näytti luonteen lujuutta.

Blues pelasi syksyn hyvin. Kun Jussi Salonoja ilmoitti myyvänsä joukkueen, se otti – ikään kuin näytöksi – pitkän voittoputken. Maalivahtiongelma pudotti pelin tasoa, mutta keväällä Blues taisteli sitkeästi pudotuspelipaikasta.

Kun kovat ja ratkaisevat pelit alkoivat, espoolaiset paransivat. Nousu runkosarjan voittajaa KalPaa vastaan jää historiaan: Blues oli otteluvoitoissa 3–0 takana, mutta käänsi sarjan itselleen voitoin 4–3. Urheilun historiassa tämä on onnistunut alle prosentin todennäköisyydellä!

Espoolaiset leimattiin peräänantamattomiksi sotureiksi. Sama asenne näkyi pronssiottelussa, jossa Jokerit karkasi 3–0 johtoon. Hurjalla taistelulla espoolaiset pakottivat Jokerit jatkoajalle. Nyt onnikaan ei auttanut, mitalien sijaan Blues ansaitsi vain kehut ja kunnian.

Espoolaisessa jääkiekossa alkaa uusi aika. Salonojan tekemästä työstä espoolaisen jääkiekon eteen ei aina olla osattu kiittää. Asiaa opitaan arvostamaan ehkä vasta vuosien myötä. Uudet omistajat saivat käsiinsä hienon joukkueen ja taistelevan perinteen.

Piru Merrassa

Blogia kirjoittaa Martti Merra.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.