Piru Merrassa

Takaa-ajo alkaa

Blues ponnistaa liigan loppusuoralle takaa-ajajana. Matkaa kuuden joukkoon on neljä pistettä, mutta joukkue on pelannut ottelun vähemmän kuin edellä olevat KalPa ja Lukko. Jäljellä olevilla kierroksilla Bluesin peleissä on iso merkitys, siksi lujaa sen pahimmat kilpailijatkin sarjassa etenevät.

Nathan Robinson, Tyler Arnason ja Patrik Lostedt palkattiin tuomaan espoolaishyökkäyksiin terävyyttä. Sateentekijöiksi heistä tuskin on, vaikka heidän otteensa ovatkin olleet lupaavia. Blues kaipaa maaleja, ja hyökkäyspeliinsä nopeutta ja happea. Vahvistusten varaan on laskettu paljon, kenties jopa liikaa.

Onneksi Cami Miettinen ja Roope Ranta ovat taas iskussa. Talven astmaattisimpina pelihetkinä he istuivat katsomon puolella. Cami on Bluesin riveissä poikkeus, joka nopeilla raajoillaan saa vastustajan riveihin kaivattua sekaannusta. Mies hankkii merkittävän määrän jäähyjä, jotka joukkueen tulisi vain tehokkaammin hyödyntää.

Blues kohtaa maaottelutauon jälkeen Rauman Lukon Barona-areenalla. Peli ei ole mikä tahansa tiistaikohtaaminen, ottelussa pelataan sijoituksista kuuden joukossa. Espoolaisilla ei ole varaa tappiohin – ainakaan kotisalissa, siksi haastava jatko-ohjelma Bluesilla on.

Käy peleissä miten vain, Blues taitaa ajautua pudotuspeleihin Kärppiä vastaan. Näinhän on tapahtunut viime vuosina jossain vaiheessa lähes joka kevät. Kohtalon ivaa on myös siinä, että joukkueet kohtaavat runkosarjan lopulla Oulussa. Silloin Kärpätkin alkaa olla iskussa ja pelillä on henkisesti iso merkitys.

Stadionilla nähtiin talvirieha nimeltä Talviklassikko. HIFK:lle ja Jokereille peli oli ainutlaatuinen, tapahtumana ehkä myös katsojille. Mutta jääkiekko ei päässyt oikeuksiinsa. Poikani Mikael näki ottelun aikana kiekon yhden kerran, kun se lensi kaukalon laidan yli pitkälle lumihankeen. Koska vuorovaikutus kentän ja katsomon välillä oli ohut, ei tapahtuma kanna. Jääkiekko jäi stadikalla sivurooliin.

Piru Merrassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet