Paikalliset

Persut syyttävät kaupunkia suomalaisen syrjimisestä

Perussuomalaiset epäilevät Espoon kaupungin syrjineen työnhakijaa, koska tämä ei ole ollut maahanmuuttaja.

Valtuustolle jätetyssä kysymyksessä kerrotaan tapauksesta, jossa maahanmuuttajapalveluiden rekrytoinnissa olisi hakijaa syrjitty etnisen taustan perusteella.

Hakija ei voinut saada hakemaansa työtehtävää pätevyydestään huolimatta, koska edusti kantaväestöä.

Valtuustokysymyksen ensimmäisenä allekirjoittaneen Simon Elon (ps) mukaan työnhakuilmoituksesta ehdoton kriteeri valittavan maahanmuuttajataustasta oli jätetty tarkoituksella pois.

Elon ja 12 muun valtuutetun allekirjoittamassa aloitteessa kysytään kaupunginhallitukselta, kuinka laajaa kyseinen menettely Espoon rekrytointipalveluissa on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (33)

Kommentit

Onko "persu"-sanan

Onko "persu"-sanan käyttäminen asiallista? Tuskinpa tuo perussuomalaisia loukkaa, mutta ei anna kovin ammattimaista kuvaa mediasta kyseisen sanan käyttö.

Ei loukkaa, mutta kuten

Ei loukkaa, mutta kuten sanoit, tällainen luo aika huonoa kuvaa toimittajista. Teemu Lahtinen PerusS&Sit. valtuustoryhjän puheenjohtaja

Jospa sitten lopetetaan

Jospa sitten lopetetaan kaikkien muidenkin lempinimien käyttö kuten demari, kepu, kommari t.m.s. Että oikein huonoa kuvaa, hehheh. Kyllä on edelleenkin persuliprinsessoilla herkkä hipiä. Demuleilla, kokkuleilla, kepuleilla, vassuleilla jamitäniitäonkaan on jo nahka käytössä kovettunut sietämään kovaakin kielenkäyttöä. Olisi aika PerSujenkin jo oppia jos kuvittelevat, että heihin suhtauduttaisi yhtä vakavasti kuin muihinkin puolueisiin. Etenkin se olisi sopivaa kun PerSujen oma kielenkäyttö muista on mitä on. P.s. Lahtinen itse on kovin herkkähipiäinen sillä hän sensuroi oman plokinsa kommentoijia kun ei siedä arvostelua.

Se nyt on samantekevää, jos

Se nyt on samantekevää, jos puolueita niiden lempinimillä kutsutaan. Jokainen kuitenkin tietää puolueiden lyhennetystä nimestä, mitä puoluetta tarkoitetaan. Perussuomalaisista erityisen mielellään käytetään nimitystä "Persu", koska joidenkin mielestä he ovat hanurista kotoisin. Keskustapuoluelaisiakin mielellään nimitetään kepuleiksi, koska ovat monen kaupunkilaisasukkaan mielikuvissa tukiaisia nauttivia kepuleita eli kelmejä. Demulit, kommari, no eipä noista voi mitään johdatella. Kokkareet, hmm , no kakkakokkareitahan niitä teiden varsilla. jne. Hauskaa Vappua!

Joo, Persun käyttäminen

Joo, Persun käyttäminen medialta on kyllä vähän huono esitys, eipä taida ainakaan enää näkyä Hesarin otsikoissa juttua esim että Kommarit teki sitä tai tätä, vaan käytetään virallista nimeä. Ja niinhän sen pitää mennä. Kommenteissa ja mielipidekirjoituksissa sitten voi kansalaiset käyttää ihan mitä termiä tahtovat mutta journalistin kyllä pitäisi hieman pitää huolta viestinsä ulkoasusta.

On se aikamoista toimintaa,

On se aikamoista toimintaa, vaikka väkisin pitää työllistää kun on maahan päästetty vaikka ei ole työpaikkaa edes tarjolla. Kaupungin työpaikat jos mitkä on osa sellaisia jotka on todella tarpeen kantaväestölle.

Hohhoijaa, Espoon kaupunki

Hohhoijaa, Espoon kaupunki harjoittaa rasismia Espoon kaupunkilaisia ja suomalaista työtä kohtaan. Esimerkiksi Espoon Kruunun vuokratalojen suuret remontit ja remonttiin tarvittavat kalusteet ostetaan Virosta ja virolainen työvoima tekee urakat! Samaan aikaan suomalainen ammattimies on työttömänä!!!!! Kaupunkien ja valtion, jos kenenkä täytyisi näyttää esimerkkiä ja suosia Suomalaista työtä ja suomalaisia tuotteita. Tämä yksi häpeällinen esimerkki miten kaupungit ja kunnat työllistävät suomalaista työvoimaa ja tukevat suomalaista työtä, juhlapuheissaan!!

Kokoomusjohtoiseen

Kokoomusjohtoiseen politiikkaan pitää vaan tottua...

Simon Elo on tunnettu

Simon Elo on tunnettu "maahanmuuttokriitikko" ja Suomen kielivähemmistöjen vannoutunut vihollinen. Elo on pitkään toiminut Perussuomalaisten johtamassa äärikansallisessa Suomalaisuuden liitossa.

Tarkoitatko, että Elon

Tarkoitatko, että Elon esittämä tapaus ei ole tosi, vai tarkoitatko, että vaikka se olisi tosi, siitä ei pidä välittää, koska et pidä tapauksen esittäneestä henkilöstä?

Helsingin kaupungin

Helsingin kaupungin rekrytointikäytäntönä on, että kahdesta tasavertaisesta hakijasta valitaan aliedustettuun ryhmään kuuluva. En ihmettelisi, jos Espoossa toimitaan samalla tavalla. Persut ovat oikealla asialla, "positiivista" syrjintää ei ole olemassakaan. Jos ihonväri tai etninen tausta vaikuttaa rekrytointiin, kyse on syrjinnästä, piste. Ei se niin vaikeaa ole.

Ei tässä kaupungin touhussa

Ei tässä kaupungin touhussa mitään uutta ole, koska kaupungilla on tälläkin hetkellä käytössä myös työllistämistukimalli, jossa palkkaava yksikkö saa "ilmaista rahaa "kaupungin yleisestä kassasta rahaa" jos palkkaa mamun. Hommaa mainostetaan vieläpä niin, että mamun työllistävälle yksikölle ei aiheudu mitään kuluja tästä ns. "ilmaisesta työntekijästä". Hävyttömyyden huippu on myös se, että monet yksiköt ovat asettaneet tulostavoitteeksi sen että yksikössä työllistyy niin ja niin monta maahanmuuttajaa! Lopputulos on se, että yksiköissä pyörii mitään osaamattomia ulkomaalaisia, mutta esim vastvalmistuneet valtaväestöön kuuluvat nuoret pyörivät työttömyysjonoissa. Eli lopputulos tästä kaikesta nykyisen henkilöstöjohtajan luomuksesta on suomalaisia ikävästi syrjivä lainvastainen systemaattinen mamujen työllistämiskoneisto. Kehotankin Simon Eloa selvittämään myös tämän menettelyn lalilisuuden!

Lainaus Espoon

Lainaus Espoon intarasivustolta: "Espoon strategisena tavoitteena on nostaa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuutta kaupungin henkilöstöstä vastaamaan maahanmuuttajien väestön osuutta Espoossa. Ulkomaantaustaisten kaupunkilaisten väestön osuuden kasvaessa kaupungin palveluiden asiakaslähtöisyydestä voidaan huolehtia varmistamalla, että kaupungin henkilöstön rakenne vastaa väestön rakennetta. Joulukuussa 2011 väestönosuus oli 10,3 % ja joulukuussa 2012, osuus henkilöstöstä oli 4,61 % (13 787 kaupungin työntekijää / 636 muunkielistä työntekijää). Monikulttuurisuuden edistämisen ja ulkomaantaustaisten työntekijöiden rekrytoimisen kannalta esimiesten ja työyhteisöjen suhtautuminen taustaltaan erilaisiin kollegoihin on keskeistä. Espoo monikulttuurisena työnantajana - oppaasta löydät vastauksia toisesta kulttuurista ja eri kielialueilta tulevien työntekijöiden rekrytointiin ja palvelussuhteeseen liittyviin erityiskysymyksiin, joihin esimiehen ja työyhteisön tulee kiinnittää huomiota. Tällaisia ovat mm. yhdenvertainen kohtelu, perehdyttäminen ja eri uskonnon mukanaan tuomat erityiskysymykset. Ennen ulkomaantaustaisen työntekijän palvelukseen ottamista esimiehen tulee varmistaa, että henkilön luvat ja rekisteröinnit ovat kunnossa. Näitä ovat mm. oleskelulupa, verotus, henkilötunnus, mahdollinen tutkinnon tunnustaminen ja oikeus ammatinharjoittamiseen. Kaupunginhallitus on hyväksynyt maahanmuuttajien rekrytointimallin monikulttuurisuuden edistämiseen. Maahanmuuttajien rekrytointimalli on Espoon kaupungin oma malli, jolla palkataan ulkomaantaustainen henkilö vakanssittomaan määräaikaiseen työsuhteeseen kaupungille omalla rahoituksella tai keskitetyllä rahoituksella. Maahanmuuttajien rekrytointimallin työpaikkoja koskevat samat poikkeuslupasäännöt kuin kaupungin muitakin työpaikkoja."

Suomalaista saa syrjiä omassa

Suomalaista saa syrjiä omassa kotimaassaan, onhan tämä jo nähty.

Lisälainaus Espoon

Lisälainaus Espoon ohjeistuksesta: "Esimiehellä on mahdollisuus palkata maahanmuuttajien rekrytointimallilla omalla rahoituksella tai keskitetyllä määrärahalla. Tässä ohjeessa käydään tarkemmin läpi maahanmuuttajien rekrytointimallilla palkkaamista keskitetyllä määrärahalla. Keskitetyllä määrärahalla maahanmuuttajien rekrytointimallin periaatteet ovat yleisperiaatteiden lisäksi: - Yksikkö saa yhdeksän ensimmäisen kuukauden kaikki palkkakustannukset kaupungin keskitetyistä rahoista eli työtekijästä ei aiheudu kyseiseltä ajalta mitään kustannuksia yksikölle. (Töiden jatkuessa yhdeksän kuukauden jälkeen maksaa palkan yksikkö.) - Keskitetyt palkkakustannukset maksetaan takautuvasti erissä (heinäkuussa ja joulukuussa ennen budjettikauden loppua). - Ehdokkaat valikoituvat Espoon TE-toimiston maahanmuuttajapalveluiden asiakkaista, esimies haastattelee ja tekee valintapäätöksen. - Maahanmuuttajien rekrytointimallilla työntekijän palkkaava esimies sitoutuu tavallista perusteellisemman perehdytyssuunnitelman tekoon. Lisäksi hän sitoutuu perehdytyssuunnitelmassa sovitulla tavalla joustamaan työajoissa siten, että jakso edistää mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti henkilön kielitaidon parantumista ja pätevöitymisprosessin edistymistä (esimerkiksi osallistuminen kielikursseille työaikana). Rekrytointiasiantuntija on esimiehen ja työntekijän tukena työsuhteen kaikissa vaiheissa." Sivusta seuranneena voin sanoa, että aikamoisesta kiintiötyöllistämisestä on siis kyse. mamu rekrytoidaan peukaloitaan pyörittämään, jotta saadaan tulostavoite kiintiömamuista täyteen ja samalla vakityöntekijöiden mitovaatio laskee nollaan.

Se että maahanmuuttajia on

Se että maahanmuuttajia on Espoon kaupungin työntekijöistä alle 5% ja heidän väestöosuutensa on yli 10% tarkoittaa siis, että suomalaisia syrjitään? Hetkinen... olisikohan ongelma pikemminkin toiseen suuntaan kuin mitä perussuomalaiset kertovat? Joka tapauksessa tämä ongelma on helppo korjata, nimittäin siirtyminen rekrytointiin jossa valitsijat eivät saisi hakijan henkilötietoja (nimi, sukupuoli, ikä, syntyperä yms.) Tällä vähennettäisiin syrjintää niin iän, sukupuolen kuin syntyperänkin perusteella. Riippumatta siitä miten päin se syrjintä taas meneekään, tällainen muutos estäisi rekryyn liittyvistä syrjintätapauksista valtaosan.

eihän henkilötietojen

eihän henkilötietojen piilottaminen mitään auta vai meinaatko että ne saa myös haastattelu tilanteessa jotenkin peitettyä? palkataan työntekijä pelkän hakemuksen perusteella? Koulutuskin pitää varmaan piilottaa kun sekin on syrjivää ja paljastaa myös hakijasta aika paljon. Kyllä jokaiseen tehtävään pitäisi palkata pätevin ei se saa perustua mihinkään kiintiiön

http://www.uusisuomi.fi/kotim

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115987-medialle-vapauttava-%E2%80%9Dpersu%E2%80%9D-sanan-kaytosta Julkisen sanan neuvosto katsoo, että sana persu on tyyliltään arkinen ja joskus halventava. Neuvosto ei voi eikä halua kuitenkaan kieltää yksittäistä sanaa, mutta suosittaa, että tiedotusvälineet käyttäisivät kyseistä sanaa ja muita vastaavia ilmaisuja asiateksteissään harkitusti. Kansanomaiset ilmaisut sopivat paremmin pakinoihin, kevyehköihin kolumneihin ja esimerkiksi suoriin haastattelulausuntoihin. Eduskunnassa persu-sanan käyttö ei ole puhemiesneuvoston päätöksellä enää sopivaa

PerSujen ujuttautuminen

PerSujen ujuttautuminen syrjinnän vastustamisen taakse n.s. mamu-kritiikissään alkaa saada surkuhupaisia piirteitä. Noissa Elon kyselyissä olisi jotain mieltä, jos maahanmuuttajien asema työelämässä ja yhteiskunnassa muutenkin vastaisi heidän osuuttaan ihmisistä. PerSut yrittävät vain lietsoa valtaa pitävien käsikassarana vähempiosaisia suomalaisia ja maahanmuuttajia vastakkain jotta yhteiskuntamme eliitti saisi jatkaa rauhassa.

Suomalaisten syrjintä alkaa

Suomalaisten syrjintä alkaa jo koululaisena kaupungin kesätöiden jakamisessa, sillä mamuille on kiintiö kaupungin kesätyöpaikoista. Kaupungin ohjeistus: "Koululaisten ja opiskelijoiden palkkaaminen kesätyöntekijöiksi Espoon kaupungin tavoitteena on tarjota ensi kesänä 700 kesätyöpaikkaa. Jotta tavoitteeseen päästään, pitäisi kaikkien työyksiköiden tarjota nuorille kesätyöpaikkoja. Työyksiköt maksavat kesätyöntekijän palkan omasta budjetistaan. Lisäksi on tarjolla keskitettyä kesätyöntekijän määrärahaa yhteensä 255 000 €, josta maahanmuuttajanuorten työllistämistuen osuus on 55 000 €. Miksei samantien ole kiintiötä vasenkätisisille, punahiuksisille, transseksuaaleille ja larppaajille! Kyllä on karannut aivan kässitä kaupungin touhut ja ei mene pykälien mukaan, kun kesätyöpaikatkin kiintiöidään etnisen taustan mukaan

Tämä postiivinen syrjintä

Tämä postiivinen syrjintä menee jo mittoihin. Eiköhän olisi aika palkita se pätevin, ei värikkäin.

Vaikea uskoa, että jos

Vaikea uskoa, että jos työikäisiä mamuja on 10% työikäisten kokonaispopulaatiosta, pätevien osuus olisi samat 10%. Toki poliittisesti määritelty pätevyys johtaa joustavaan poliittiseen tulkintaan. Samalla periaatteella poliitikot valitsevat toisiaan messeviin hommiin.

Mikähän tämä työtehtävä

Mikähän tämä työtehtävä mahtoi olla? Valaisisi hiukan asiaa.

"Espoon kaupungin tavoitteena

"Espoon kaupungin tavoitteena on tarjota ensi kesänä 700 kesätyöpaikkaa. Jotta tavoitteeseen päästään, pitäisi kaikkien työyksiköiden tarjota nuorille kesätyöpaikkoja. Työyksiköt maksavat kesätyöntekijän palkan omasta budjetistaan. Lisäksi on tarjolla keskitettyä kesätyöntekijän määrärahaa yhteensä 255 000 €, josta maahanmuuttajanuorten työllistämistuen osuus on 55 000 €." Tässä ainakin syrjitään kantaväestöä. Jos maahanmuuttajia on noin 10 %, miksi nuorten työllistämistuen osuus on noin 20% koko määrärahasta? Nyt vaatimaan oikaisua asiaan - kyse on kuitenkin verorahoistamme.

Suomenkielinen

Suomenkielinen kantasuomalainen alkaa olla kohta aika heikoilla tässä maassa, ja vielä kun työpaikosta on muutenkin pulaa. Ruotsinkieliset ja mamut menevät aina edelle. Ajatelkaa suomenkielinen nuori, jolla ei ole työllistymistä edistäviä suhteitakaan - niin ei hyvää päivää. Ja etenkin jos tämä käytäntö vielä yleistyy koko maassa; niin jotenkin alkaa tulla ne Ruotsin vallan ajat jälleen mieleen... Mamujen kohdalla pitäisi huomioida myös väestönrakenne, kun näitä postiviivisen syrjinnän prosentteja lasketaan, esim. kuinka moni heistä kuuluu työvoimaan, etenkin kun monilapsisuus on yleistä. Ylipäätään tämä positiivinen syrjintä pikemminkin lisää rasismia!

Onhan se tosiaan aika

Onhan se tosiaan aika erikoista, että suomalaisille myönnettävistä sosiaaliavuista päättää maahanmuutaja? Eiköhän se nyt ole sanomattakin selvää, että maahanmuuttaja jakaa (suomalaisten)rahaa mielummin maahanmuuttajalle kuin suomalaiselle Suomessa? Tämä on nimittäin arkipäivää nykyääm Espoossa...

Kellopeli kirjoitti: "Onhan

Kellopeli kirjoitti: "Onhan se tosiaan aika erikoista, että suomalaisille myönnettävistä sosiaaliavuista päättää maahanmuutaja?" Miten se on erikoista? Jos on ammattitaitoinen sosiaalityöntekijä niin on ammattitaitoinen sosiaalityöntekijä synnyinmaasta riippumatta. Kellopeli kirjoitti: "Eiköhän se nyt ole sanomattakin selvää, että maahanmuuttaja jakaa (suomalaisten)rahaa mielummin maahanmuuttajalle kuin suomalaiselle Suomessa?" Ei ole sen enenpää kuin, että sinisilmäiset jakavat sinisilmäisille ja vasenkätiset vasenkätisille. Sitä paitsi maahanmuuttajasosiaalityöntekijä maksaa myös veronsa ja kyse on silloin myös hänen rahoistaan ihan siinä missä nuivan ja suvaitsemattoman veroja maksavan kanta-astujankin.

Onhan se tosiaan aika

Onhan se tosiaan aika erikoista, kun persut itkevät, että mamut vievät työpaikat. Persureppanat eivät siis pärjää killpailussa tiskaajien, siivoojien, mäkkärityöntekijöiden ja bussikuskien kanssa. Ilmainen neuvo: menkää kouluun.

Espoon kaupunginhallitus

Espoon kaupunginhallitus myöntää suomalaisten etnisen syrjinnän! Vastauksena Simon Elon valtuustokysymykseen etnisestä syrjinnästä kaupunginhallitus toteaa: "Maahanmuuttajataustaisten nuorten kesätyöllistämistuen erillisrahoitukseen liittyviä toimintatapoja tarkennetaan niin, että ne eivät jatkossa johda edes yksittäistapauksissa etniseen syrjintään. " On se hyvä, että kaupunginhallitus tuli vihdoin järkiinsä ja myönsi laittomat toimintatavat - tosin virhe on jo tapahtunut ja syrjivän ohejeistuksen laatineet virkamiehet pitää saada virkavastuuseen tekemisistään! http://espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2013281844-3.HTM

Suomalaisten syrjintä

Suomalaisten syrjintä kaupungin kesätöissä on ollut todella törkeää laatua, mutta näin siinä käy kun viherhihhulivirkamiehet masinoivat mamujen etuja

Asia on valtuustossa esillä

Asia on valtuustossa esillä 21.10, joten odotamme rikosilmoituksia syyllisistä virkamiehistä!

Seuraavaksi sitten

Seuraavaksi sitten sosiaalitoimen toimet tutkintaan. Mamulapsilla tuntuu olevan uutuuttaan kiiltävät vaatteet ja puhelimet ja suomalaiset kulkevat rääsyissä.

Tää suomalaisten

Tää suomalaisten lasten/nuorten, yhä yltyvä pahoinvointi näkyy ja tuntuu järjenvastaiselta, mutta etukäteen sovittua kaavaa noudattaen monet, jopa omaa ( 55 v.) aikalaiset päättäjämme, ajavat maatamme suohon, vaikka sen omin silmin näkevät. Jostain käsittämättömästä syystä, he eivät sitä, muka, käsitä?! - Mamulasten vaatteet kustantaa fatta, samoin kun netin, tv:n, musavehkeet, huonekalut yms. ja ne "välttämättömät älypuhelimet". Mut tätä ei saa ku "kerran". Muut tarpeet ne ryöstää, vaihtaa kamaan tai varastaa, kantasuomalaisilta pääosin. Sellaisilta reppanoilta, jotka kulkevat kuvaamisissasi rääsyissä ja joiden vanhemmat ovat erehtyneet ostamaan muksuilleen älypuhelimen ja "ilmaisen" GPS-seurannan. Joskus saadaan mamu(t) kii, jos kytät on "sillä päällä" ja käsky käy, " jonkun reppanan" äidin sitä vaatiessa, feministin äänensävyllä, operaattorin ja toimitusjoht. ominaisuudessaan ja tietotekniikasta kaiken tietävänä ökynä. Green Peacen rahaston hoitajana ja mitään lapsensa koulukiusaamisesta tietämättömänä ja "aikansa lapsen kanssa" ostamalla, kenties uudella ipadillä. Fatta ei suomalaislapsia suosi kuten ei firmatkaan, joiden rakennuksilta eräs aktiivinen, amista käyvä 17 v. nuori mies, kävi kyselemässä paikan päätältäkin (n. kymmenessä) ja koettamassa saada harjoittelupaikkaa ja vielä ilman palkaa. - Ei ollut nyt lama-aikaan käyttöä. Se ketuttaa kun tollaset fiksut, terveet jäbät tajuu tän epätoivoisuuden hiipivän heidänkin(?) elämäänsä. Mamut nostaa fattarahat, käy koulussa pelaamassa bilistä ja syömässä.( Luokkakavereita ja nauraa sulle kun sä olet niin rehellinen!!? Ja, että se meinaa mennä duuniin ku valmistuu.) Naurunaihe sekin. Ja kun sitä seuraa sivusta, niin ... ei tajuu enää mitään. Jotain tos sattuu viel, kun mä tiedän ja tajuun (!) mitä mä näen. Miks nää tän tekee? En tiedä. Pienen Suomen pitäisi tajuta tää tai, meitä ei ihan oikeesti kohta ole, siis, ainakaan tässä maassa. White-flight on ollut ilmiönä jo monta vuotta. Ja vauhti senkun kiihtyy. Jokainen stadilainen nuori 12-25 v. tajuaa tän vääryyden, eivätkä tule seisomaan "tumput suorina". Mitä siitä seuraa, en tiedä sitäkään, mutta jään pelonsekaisin tuntein venaamaan. Elämme mielenkinntoisia aikoja.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu