Paikalliset

Espoolaispoliitikkoja patistetaan tuomitsemaan rasismi

Rasismin vastainen linjaus on osa Espoon turvallisuusohjelmaa vuosille 2011-2012, joka tulee valtuuston hyväksyttäväksi maanantaina.

Päivi Tuovinen

Espoolaisten valtuutettujen ja muiden kunnallisten päättäjien toivotaan jatkossa ottavan näkyvämmän roolin rasismin vastaisessa toiminnassa.

Käytännössä poliitikkojen pitäisi tuomita rasistiset ilmiöt Espoossa nykyistä selkeämmin myös julkisuudessa ja pitää yllä rasismin torjuntaan liittyvää keskustelua.

Linjaus on osa Espoon turvallisuusohjelmaa vuosille 2011-2012, joka tulee valtuuston hyväksyttäväksi maanantaina.

Ohjelman mukaan myös poliisi puuttuu ääriliikkeiden, kuten skinien, toimintaan mahdollisimman varhain, jotta väestöryhmien väliset konfliktit eivät pääse kasvamaan.

Turvallisuusohjelmassa edellytetään myös poliisin näkyvyyden lisääntymistä häiriöherkillä alueilla. Myös kameravalvontaa ollaan kehittämässä osana kuntalaisten turvallisuuden lisäämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Ottakaahan Espoon poliitikot

Ottakaahan Espoon poliitikot näitä kulttuurinrikastuttajia asumaan sinne omille asuinalueillenne ja alkakaa vasta sen jälkeen puhumaan rasismista ja sen tuomitsemisesta.

Rasismin vastustaminen on

Rasismin vastustaminen on nykyajan noitavainoa. Euroopassa vainottiin noitia keskiajan lopulla ja uuden ajan alussa. Noituuden vastustamisessa olisi voitu valita valistuksen linja: Noidilla ei ole ihmeellisiä kykyjä, vaan vain ihmisen kyvyt. Kyöpelivuorta ei ole olemassa. Noitien yhteydet paholaiseen ovat noitien käyttämää huijausta, jotta ihmiset pelkäisivät heitä. Mutta valistus olisi ollut sen ajan Euroopassa uskonnollisesti ja poliittisesti epäkorrekti ratkaisu: kaikki yhteiskunnan ikävät asiat saatiin selitettyä noitien yhteistyöllä paholaisen kanssa. Nykyajan Euroopassa voitaisiin valistaa ihmisiä ja kertoa, että: - Rodut ovat syntyneet siten, että paikalliset ihmiset ovat sopeutuneet fyysisesti paikallisiin luonnonolosuhteisiin (ilmasto ym.). - Rotujen välillä ei ole löydetty älykkyyseroja eikä henkisten kykyjen eroja. Mutta valistukseen perustuva rasismin vastustaminen on Suomen eliitin kannalta epäkorrektia toimintaa, sillä: - Jouduttaisiin julkisesti pohtimaan sitä, miksi Suomi ei houkuttele ulkomaalaisten parhaimmistoa tai edes keskinkertaisuuksia. - Jouduttaisiin julkisesti pohtimaan sitä, miksi ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuna halvoilla asumisalueilla Helsingin seudulla.

Rasismia ja kaikkea muutakin

Rasismia ja kaikkea muutakin syrjintää on syytä kaikin voimin vastustaa, niin sanoin kuin teoin. Espoon on syytä olla tässäkin asiassa edelläkävijä Suomessa.

Rasismi ei ole syrjintää,

Rasismi ei ole syrjintää, vaan haavemaailmassa elämistä: rasisti uskoo, että hänen rotunsa ihmiset ovat kykykkäämpiä ja taitavampia kuin muitten rotujen ihmiset. Tämän takia menestyneet ihmiset ovat harvoin rasisteja, ja moni huonosti menestynyt on rasisti. - 1800 -luvulla usea Länsi - Euroopan köyhä haaveili siirtomaaherran asemasta Aasiassa tai Afrikassa, jolloin alkuasukkat palvelisivat häntä. Jos ihmisiä arvioidaan heidän kykyjensä mukaan, rasisti tippuu pilvilinnoista maan pinnalle.

Espoon kaupunginhallituksen

Espoon kaupunginhallituksen jäsenistä TASAN YKSI näyttää asuvan mamuvoittoisella alueella. Onkohan hänellä tyttäriä? Kuinkakohan hän on tässä nimenomaisessa äänestyksessä äänestänyt?

Minä kysyn että mitä se

Minä kysyn että mitä se rasismi on? Tuolla on moni Espoolainen odottamassa työpaikkaa. Tilanne on todella hirveä jos maahanmuuttajia tulee koko ajan lisää heikentämään entisestään mahdollisuutta päästä työelämään. Moni ei jaksa odottaa ja odottaa ja tyytyä elämään kerjäläisenä. Edes Espoon kaupunki ei tarjoa juurikaan uusia työpaikkoja että voivat olla kyllä hiljaa rasismistakin sitten, ärsyttää jo koko sanan kuuleminen! Pari faktaa maahanmuutosta ettei totuus hämärry taas: -Suomeen tulee hyvin vähän maahanmuuttajia/pakolaisia jotka on niitä todellisessa hädässä ja vaarassa olevia. Tänne tulee niitä jotka siihen pystyy, heistä olisi iso apu myös siellä omassa kotimaassaan! Jos näin asiat hoidetaan niin kohtalo niissä köyhissä ja sotaisissa maissa muille on todella ikävä, oma kansa hylkää heidät ja lähtee mm:ssa Suomeen. Ongelmia köyhissä ja sotaisissa maissa ei voi mitenkään hoitaa maahanmuutolla kuntoon, se missään nimessä ole ratkaisu asiaan. On täysin mahdotonta asuttaa niin suurta määrää ihmisiä toisiin maihin joissa talous on edes jonkinlaisessa kunnossa. Ei muiden maiden talous kestä sitä! Usa on suurissa ongelmissa taloutensa kanssa. Video joka saa kyllä miettimään tätä maailman menoa, rikkaat rikastuu ja köyhät vaan köyhtyy: http://www.youtube.com/watch?v=GhOS5btEmyw

Rasismi on syrjintää rodun

Rasismi on syrjintää rodun perusteella. Maahanmuuton arvostelu ei ole rasismia. Jo vuosikymmeniä on yhteiskuntatieteiden perusoppikirjoissa selitetty, että kun muukalaisten osuus on alle 20% alueellisesti, he haluavat soputua valtakulttuuriin. Kun määrä ylittää 20%, alkaa kulttuureiden välinen sota: muukalaiset haluavatkin oman järjestyksensä alueelle! Vieraanpelko on väestötasolla väistämätön asia, ja kaksi liian erilaista kulttuuria samalla alueella johtaa aina väkivaltaisuuksiin. Oppikirjoissa ei oteta kantaa lainkaan siiehn, onko joku väestöryhmä toista parempi, vaan ongelma syntyy kulttuurierosta ja vieraanpelon synnyttämästä vihamielisyydestä. Ruotsi, Hollanti, Ranska, Englanti, aikanaan Suomi, levottomien maiden lista. Tilanne menee koko ajan pahemmaksi väetönkasvun takia, mutta lisäksi heikentyvä talous ja sosiaaliturva pahentavat ongelmia vielä lisää. Kuvitelkaa viha ja köyhyys samalle alueelle! Suomeen on tulossa merkittäviä sosiaaliturvan leikkauksia.

Eli ei missään nimessä pidä

Eli ei missään nimessä pidä mennä kasvattamaan maahanmuuttajien määrää. Kyllä nuo asiat voi todeta monesta eri maasta että ongelmia tulee. Hyväosaisethan ei siitä kärsi millään lailla kun eivät asu niillä alueilla missä ongelmia tulee. Me tavallinen kansa sitten joudutaan maksumiehiksi. Onko ihme jos kuppi menee nurin, hyväosaiset/päättäjät ei piittaa pätkän vertaa meistä kansalaisista.

Kehitysmaat voisivat ottaa

Kehitysmaat voisivat ottaa oppia Kiinasta, jonka talous on kasvanut kohisten n. 30 vuotta. Suomessa aina välillä valitellaan siitä, että työpaikkoja siirtyy Kiinaan. Mutta se on parempi vaihtoehto kuin, että Kiinasta muuttaisi siirtolaisia työläisiksi ulkomaihin, esim. Suomeen. - Kiinan talousmallissa kehitysmaa muuttuu vuosien talouskasvun myötä kehittyneeksi ja vauraaksi maaksi.

Tuskin, aikansa kutakin. Se

Tuskin, aikansa kutakin. Se millaista orjatyötä kiinassa teetätetään kansalla niin kun elintaso nousee niin ihmiset laiskistuu ja orjatyövoima idea ei enää toimi! Silloin ei enää löydy työvoimaa tekemään 6pv/vk ja 15h työpäiviä, elämää tuossa ei enää jää että teet työtä ja nukut ja taas töihin, työntekijälle sillä työllä ei ole paljoakaan tarkoitusta. Mistäs kiinaan saadaan sitten uutta halpatyövoimaa, kenties Suomi on silloin jo romahtanut totaalisesti ja täällä on köyhiä niin paljon että kannattaa lähtee poimimaan vaikka mustikoita kiinaan.

Kiina ei enää ole köyhä

Kiina ei enää ole köyhä halpatyövoimamaa. Kiinan bkt henkeä kohti (ks. Wikipedia/List of countries by GDP (nominal) per capita) on v. 2010 () 4,382 $. Tällä tuloksella se on 94. sijalla 183 maan joukossa. Mutta Aasiasta löytyy vielä runsasväkisiä köyhiä maita halpatyövoima-alueiksi. Tässä niitten bkt henkeä kohti: Filippiinit 2007 $ Intia 1 265 $ Vietnam 1 174 $ Pakistan 1 050 $ Bangladesh 638 $

Minua solvataan rasistiksi.

Minua solvataan rasistiksi. Olen pinenä oppinut suvaitsevaisuuteen ja kohteliaisuuteen. ´Kun nykyöön menen bussiin tai raitiovaunuun, usein sivulta tunkee joku tai joitakin maahanmuuttajilta vaikuttavia ihmisiä. Kun heille huomauttaa nätisti kiilaamisesta, niin jopa solvataan rasistiksi. Olen muutaman kerran ollut menossa tavarataloon. Avann oven itselleni, niin eikö jostain sivuta ryntää maahanmuutajilta vaikuttavia ihmisiä eteeni Kun näille huomattaa ryntäämisestä, niin haukutaan rasistiksi. Kai sitten olen rasisti kun en pidä muukaisille ovea auki enkä anna heille paikkaani bussissa. Mitenköhän minun pitääisi parantaa käytöstäni jottei minua solvattaisi rasistiksi.

mitä rasismi on? poliisi otti

mitä rasismi on? poliisi otti minut, kun olin hermostunut ja ärsyntynyt. Ei kuka halua kuula ja ymmärtää, että olen hukassa- Vain kaikki poliisit naurouvat ja pilkavat minulle. He puhuvat munille, että saanut potkut ja käyttänyt lääkeet. ilman syytä. onko teilä syytä puhua sen munulle.En jaksa olla hiljaa; poliliisiile pitää olla ihmisela toisele. Oikeudessa konstapeli sanoi; etta minulla ei ollut esteitte soitaa avomiehele: mutta hän ei ottanut munille oikeutta soittaa. Nyt pitää taas olla oikeudesa. Vaika kaikki arvot olivat normali. Mitä se on? Rasismi Kyllä. He käyvät minua törkeästi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu