Paikalliset

Espoolainen kokoomuspomo: ”Miksi maahanmuuttajaperheen pitää hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella?"

TALOUS Pia Kauma leikkaisi sosiaalituista, veronkorotuksille tiukka ei.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma tyrmää ajatuksen veronkorotuksesta ja vaatii sosiaalitukien maksamiseen tiukempaa linjaa.

Seppo Korkman

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma tyrmää ajatuksen veroprosentin korottamisesta keinona loiventaa Espoon talouden syöksyä.

– Tämänhetkisten lukujen valossa vastustamme ehdottomasti tuloveroprosentin korotusta, Kauma linjaa.

Espoon ensi vuoden talousarvio uhkaa jäädä noin 60 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kauma arvioi, että kahta miljardia hipovassa budjetista säästötarve on kuitenkin niin pieni, että se on löydettävissä toimintojen tehostamisesta ja säästöistä.

Hänen mukaansa edessä on säästöjen hakeminen ”ihan kaikesta”.

Kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Ari Konttas on julkisuudessa väläytellyt myös mahdollisista kaupungin henkilöstön irtisanomisista.

– Sekin vaihtoehto on pidettävä keinovalikoimassa, Kauma komppaa.

Erityisesti Kauma selvittäisi, onko teknisellä puolella henkilöstömäärissä löysää.

– Esimerkiksi tienrakennuspuolella kaupungin toiminta on selvästi tehottomampaa kuin jos palvelut ostetaan yksityiseltä toimijalta.

Kansanedustajanakin toimiva Kauma kyseenalaistaa myös harkinnanvaraisten sosiaalitukien myöntämisperiaatteet Espoossa.

– Miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja, Kauma kysyy.

Hän muistuttaa, että Espoossa jaetaan vuosittain  miljoonia euroja harkinnanvaraisia sosiaaliavustuksia.

Juttu päivitetty 1.9. klo 8.40: Korjattu arvio Espoossa vuosittain jaettavien harkinnanvaraisten sosiaaliavustusten määrästä kymmenistä miljoonista miljooniin.

Pia Kauman kommentit ovat herättäneet runsaasti keskustelua muun muassa Twitterissä. Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes vastaa Kauman näkemyksiin tänään Ylen A-Studiossa.

Lisää aiheesta: 

Kaupungin talous syöksyy – Espoolla taas edessään veroprosentin korotus?26.8.2014 12.00
Espoon verotulot sakkaavat22.8.2014 08.00

Kommentit (281)

Kommentit

Eikä saa suomalainen,

Eikä saa suomalainen, niinkuin sanottu Espoon sosiaalitoimistosta suomalaiselle Äidille sanotaan päin naamaa, tässä 50€ osta lapsellesi käytetyt vaunut! Tätä ei sanota mamulle koska, joka käänteessä pelätään mamujen hyökkävään rasistikortillaan ja sosiaalityntekijää syytellen käyvät ihan fyysisestikin käsiksi jos raha ei tipu heidän (mamujen) mielestä tarpeeksi! Itse olen todistettavasti nähnyt em. tilanteita!

Annetaanko Espoon

Annetaanko Espoon sosiaalitoimistosta esim. alkoholistiäidille todellakin 50 euroa käteen?

Hyvä että kokkareidenkin

Hyvä että kokkareidenkin edustaja puuttuu asiaan , jota PERUSSUOMALAISET ovat kritisoineet jo vuosikausia.

Todellakin hyvä ja

Todellakin hyvä ja tarpeellinen kysymys. Toivottavasti veronmaksajat saavat siihen myös vastauksen (rehellisen).

Teen suuren kaupungin

Teen suuren kaupungin suurella kampusaleella töitä. Joku työtä tekevä somalipoikkeama on satunnaisesti tullut vastaan. Pääosin maahanmuuttajataustaisia töissä olevia ovat virolaiset, venäläiset, thaimaalaiset tm sieltä suunnalta tulevat. Affrikkalaisista edustus on kaikkea muuta kuin sarvimaasta. Sarvimaan somalit ovat terveyspalveluiden käyttäjinä kylläkin hyvin edustettuina.

HYVÄ ETTÄ NUO laina

HYVÄ ETTÄ NUO laina-RAHATHANOISTA TULEVA "NS ILMAINEN RAHA ALKAA KOHTA LOPPUMAAN ala IMF" - MISTÄ OTETAAN ENSIN LEIKKAUKSET? TIETÄÄKÖ HJALLITUS?

Hyvä Kauma että otit asian

Hyvä Kauma että otit asian esille, olet antanut myönteisen vaikutelman minuun vuosien varrella!

Hienostorouva Kauma ansaitsee

Hienostorouva Kauma ansaitsee kaikkien kunnioituksen siitä, miten sinnikkäästi hän piti suurten eläkkeiden nauttijoiden puolta ja vielä jälkeenpäin murehti sitä, kun yli 60 000 e/vuosi eläkettä saavat joutuivat maksamaan muutaman roposen valtion kassaan.

kun maahanmuuttajat tulee

kun maahanmuuttajat tulee Suomeen niin pääsevät suoraan uusiin taloihin joihin suomalaisilla lapsiperheillä ei ole edes varaa muuttaa vaikka toinen kävisi töissä. Maksusitoumus kierrätyskeskukseen ja sieltä kaikki huonekalut, kirpputoreilta vaatteet ym. ja hankkikoon uusia sitten kun on itsellä varaa ostaa niinhän suomalaisetkin joutuvat tekemään. Pystyyhän sitä 6 mukulaa hankkimaan kun suuren asunnon vuokran hoitaa sossu ja yhteiskunta eikä itsellä ole mitään vastuuta. Leveän elämäntyyylin huomaa ylimielisyydestä kun ajattelevat että tyhmät suomalaiset maksaa kaiken mitä pyytää eikä tarvitse tehdä mitään.

Eikö kukaan ole huomannut

Eikö kukaan ole huomannut kuka meidän julkiset tilat siivoaa, teidän oksennukset ja paskat kaduilta, ajaan bussit, tiskaa tiskit. Ulkomaalaiset ( osa vielä korkeasti koulutettuja) he tekevät ne duunit, jotka ei suomalaisille kelpaa. Nostetaan rahaa työkkärista ja kadehditaan naapurin somaliperhettä. Ensinnäkin se mitä pakolainen ja maahanmuuttaja saa eroaa toisistaan, toiseksi älkää pelätkö ei niillä rahoilla rikastumaan pääse. Kyllä on suomalaiset sivistymätöntä porukkaa. Poliitikor leikkaa mieluummin sossutuista ettei verotus vahingoittais omaa rahapussia. Hyi olkoon...

Joo eipä näy somaliherroja

Joo eipä näy somaliherroja siivoamassa, muuta kuin RAY:n peliautomaatteja siis.

Ps. Itse olen ollut kaupassa

Ps. Itse olen ollut kaupassa töissä ja kyllä siellä useampi suomalainen oli sossun sekä kirkon maksusitoumus kourassa ostoksilla, viinan lemu lemähti jokaisen kohdalla.

No kuule lopeta sitten

No kuule lopeta sitten ihmeessä se dokaaminen, kassalla kännissä tulee potkut.

Sossutantat pelkää, että

Sossutantat pelkää, että leimataan rasisteiksi...suomalaisten pitäisi hokea tota samaa rasisti-juttua, koska meitähän tässä syrjitään

Miksi kansanedustaja ei maksa

Miksi kansanedustaja ei maksa palkkiostaan veroja. Samanlaisia loisia ku mamutkin

Tätähän tämä kokoomuslainen

Tätähän tämä kokoomuslainen politiikka on. Ei mitään kenellekkään ja kurjistetaan Suomea. Tämäkään "poliitikko" ei tunne arjen asioita ollenkaan

Olen itse asioinut sossussa

Olen itse asioinut sossussa äitiyspäiväraha-asioissa, ja kuullut, kuinka maahanmuuttajaisä huutaa virkailijalle, kun ei saanutkaan koko rahaa lastenvaunuostokseensa. Markka-aikana summa oli 2400, tarjottiin vain 1200. Itse olin ostanut lapselle kirpparilta vaunut satasella, enkä koskaan ole saanut tukea mihinkään. Kyllä suututti kuunnellä sitä räyhäämistä. Mitä tulee espoon virkamiesvaltaan niin taitaa olla niin, että aika moni pitäisi pistää pois ja vaihtoon. Miten ihmeessä täällä virkamiehet pidetään virassa tuomioista huolimatta? Lisäksi tämä satamasotku. Mistä tässä oikein on kysymys? Virkamiehet suojelevat toisiaan. Eikä kukaan tietenkään ole syyllinen mihinkään, kun jätetään hakematta kouluille valtion tukea. Miten tämän toiminnan saisi sellaiseksi, että kestää ihan päivänvalon???

Sossussako äitiyspäiväraha

Sossussako äitiyspäiväraha-asiat hoidetaan? Millä kielellä maahanmuuttajaisä huuteli?

Eikös tuo huutaminen tarkoita

Eikös tuo huutaminen tarkoita sitä, että ei saanut tukea uusiin rattaisiin :) Eli todistit tilannetta jossa kaikkia kohdeltiin samalla tavalla.

Maahanmuuttajien sosiaalituen

Maahanmuuttajien sosiaalituen tulisi olla sidoksissa integroitumisohjelmaan, joka tulisi olla pakollinen kaikille maahanmuuttajille (kieliopintoja, yhteiskuntaoppia jne....) Näin maahanmuuttajat oppisivat myös, että yrittäminen ja oma aktiivisuus ovat perusedellytys täällä asumiselle.

Pieniälyiset askartelevat

Pieniälyiset askartelevat pienten asioiden kimpussa. Isoälyinen Kauma isojen eläkkeiden kimpussa: http://www.piakauma.fi/2013/09/raippavero-maaraaikaiseksi/

Viden väite, että mamuista

Viden väite, että mamuista (naisista) lähes 50% olisi yksinhuoltajia, mutta lapsia vaan syntyy, pitäisi tutkia ja julkaista. Miksi kasvatamme ja elätämme uskontoryhmää, joka pitää meitä vääräuskoisina eivätkä halua (monetkaan?) olla tekemisissä suomalaisten kanssa. Jos he eivät ole kiinnostuneita työllistymään ja opettelemaan suomenkieltä, (kuten joku täällä väittää) niin heistä ei ole edes tulevaisuuden työntekijöiksi (sosiaalimalli periytyy). Kasvatamme ehkä terroristiainesta, kun roikkuvat vaan netissä kirjastossakin (sensijaan että lukisivat suomenkielistä kirjallisuutta).

Jos noin on, niin siihen

Jos noin on, niin siihen tulee saada tehtyä muutos. Uskon, että esim. PerusS:n tohtori Halla-Ahon ajatuksista laaditut kirjat tulisi lukea taas uudelleen.

Miksi suomessa esim

Miksi suomessa esim.Helsingissä ei näitä somaleita ,eikä myöskään suomalaisia laiteta esim.putsaamaan katuja ,keräämään ja siivoamaan roskia.Sen ainakin kaikki osaa,oli kieli sitten mikä hyvänsä. Makuutetaan tuolla kortistossa tyhjänpanttina.Luulisi ,että sekin olisi mielekkäämpää tekemistä kuin olla vaan.....Nyt annetaan rahaa ihan vaan oleskelusta. Enkä sano tätä mitenkään aliarvosstuksena näitä työttömiä kohtaan ,vaan hekin voisi edes jotenkin tuntea ansainneensa tämän rahan. Olen joskus itsekin ollut työttömänä ja ihan hävetti asia,kun joku kysyi mitä teet työksesi ? Piti vastata että olen työtön.

Olen samaa mieltä kollegan

Olen samaa mieltä kollegan kanssa ehdolla, että työstä maksetaan palkka. Ja ehdolla, ettei korkeasti koulutettuja laiteta putsaamaan katuja tai metroista oksennuksia, vaan yritetään saada vienti vetämään valjastamalla koulutusta vaativiin tehtäviin. Moni ystävä- ja tuttavapiiriimme kuuluva maahan vapaaehtoisesti tai pakolaisstatuksella tullut on hyvin koulutettu. Silti he ovat työskennelleet tai työskentelevät nyt siivoushommissa, varastoissa tilauskorien täyttäjinä, kaupoissa hyllyjen täyttäjinä ym. Katsovat sen paremmaksi jo kielen oppimisen kannalta mutta samalla toivovat, että saavat parempaa työtä myöhemmin. Liian moni ei ole saanut. Parhaiten ovat elämässä edenneet ne, jotka ovat perustaneet jonkun lajin yrityksen.

Eipä sitä Espoossa

Eipä sitä Espoossa kokoomuspomoksi pääsisikään ilman tämän kaltaisia esilletuloja. Toisaalta tuommoinen seurapiirileidi olisi päässyt meikäläisen tietoisuuden ohi livahtamaan ilman tätä kohua. Ja jos on niin blondi kuin vaikuttaa, niin varmaan ei moni muukaan tietäisi hänestä mitään. Mutta kuulkaapas. Aikoinaan kun perhekuntamme alkoi lisiä lapsenlapsilla ja aihe oli herkkä, niin kiinnitimme huomiota moniin suorastaan pa.kaisiin lastenvaunuihin ja rattaisiin. Mummon kanssa mietimme, että kertoo paljon työntäjästä. Itse olimme ensimmäisen rintaperillisen syntyessä erinomaisen köyhiä, asuimme vuokralla eikä kummoisia säästöjäkään ollut kertynyt. Silti lapsen saaminen oli niin suuri ilonaihe, että viimeisetkin hilut kokosimme ja ostimme uudet uljaat yhdistelmävaunut. Lapsi oli aina puhtaissa ja raikkaissa, vaikka me työntäjät saatoimme joskus olla kuin eriparia työnnettävän kanssa. Vauvat puhtaisiin vaunuihin ja rattaisiin, vaadin minä!

Kauma on täysi blondi

Kauma on täysi blondi.Jokaisella kunnalla on omat säännöt, paljonko lastenvaunuihin annetaan rahaa, ei sitä jaeta mitä asiakas haluaa. Ja Suomen perustuslaki kieltää syrjinnän eli kaikki saavat saman verran jos lastenvaunut katsotaan tarpeellisiksi.Jos Espoo jakaa rahaa miten sattuu niin Kauma on epäpätevä tehtäväänsä Ja jos Espoo haluaa säästää niin normaali yritys karsii kuluja, jotka eivät vaikuta asiakkaisiin eli Espoon pitäisi irtisanoa/lomauttaa henkilökuntaa 60 miljoonan edestä.Espoossa Kokoomus on johtava puolue , mutta ei halua toimia yritysmaailman peisääntöjen mukaan .Kokoomus on virkamiespuolue, joka järjestelee kokoomuslaisille suojatyöpaikkoja verovaroilla

Kaunaista nappipeliä.

Kaunaista nappipeliä. Huumepoliisin rikostutkinta on jo syönyt 5 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Jos olisi huumepomo ollut rehti ja rehellinen, olisi tuolla 5 miljoonalla saanut jokaiselle Pia Kaunalle tuhansia uusia lastenvaunuja ja vaikka lapsetkin niihin.

Ei meitin perhe aikoinaan

Ei meitin perhe aikoinaan saanut sosusta mitään vaikka ukko oli 12 vuotta teillä tietymättömillä, takas tullessa löi vaan lapun kouraan ja sano ettei kakolasta virittynyt soitella.

Jos Espoo jakaa rahaa noin

Jos Espoo jakaa rahaa noin holtittomasti niin Kauma ja kumpanit eivät ole ajan tasalla ja johtaminen on onnetonta. Kauma ja Kokoomus piäi panna viralta

Kauman nolo esiintyminen A

Kauman nolo esiintyminen A-studiossa todistaa hyvin vanhan sananlaskun, raha ei tee onnelliseksi. Vaikka maahanmuuttajat saisivatkin jotain enemmän kuin suomalaiset, olisiko se niin väärin, jos miettii mitä kaikkea ovat kotimaassaan joutuneet kokemaan? Onneksi tämän kaltaiset kokoomuksen ulostulot eivät ainakaan lisää heidän suosiotaan.

Ei Kauman mitään tarvitse

Ei Kauman mitään tarvitse hävetä. Ihan asiallisesti esiintyi. Ja totta puhui kun totesi että köyhyys lisääntyy Suomessa. Tämä lastenvaunuasia saattaa ulkopuolisista vaikuttaa naurettavalta. Mutta voi olla oikeasti niin että joillekin niillä on suurikin status-arvo. Ja silloin kun ne hankitaan veronmaksajien rahoilla on varmistettava että kriteerit ovat samat myös käytännössä eikä vain säännöissä. Vetoaminen siihen että "meidän kulttuurissa" lasta ei voi laittaa käytettyihin vaunuihin ei voi Suomessa olla peruste uusiin vaunuihin. Seuraavat vuodet tulevat Suomessa olemaan etuuksien ja maksuttomien palveluiden jatkuvaa karsintaa - niin ikävää kuin se onkin. Nämä pienet lapsilisien nipsaukset ovat vasta alkua. Siksi Kauma on oikealla asialla oikeaan aikaan.

Oli se supernolo ja noloa jos

Oli se supernolo ja noloa jos sitä ei joku huomannut. Johan toimittajaakin huvitti Kauman järjettömät sössötykset.

Huono juttu kokoomuksen

Huono juttu kokoomuksen kannalta nämä Kaunat ja Rädyt ja heidän osaamattomuutensa. Jotenkin ajatusmailmaltaan Kauna muistutti neiti Tukiaista.

Piia Liisa vaikuttaa nyt jo

Piia Liisa vaikuttaa nyt jo kovasti paljon epätoivoiselta pyristelleessän uudelleen eduskuntaan. Nyt hän nostattaa köyhiä kansanryhmiä toisiaan vastaan edistääkseen ainoastaan omaa eteenpäin menoaan. Äijänsä on jumankeuta Tapaturmavakuutuslaitosten Yhdistyksen toimitusjohtajana isolla palkalla. Omaisuutta on ja rahaa ja töyhkää. Natsi Saksassa viisaat saksalaiset saatiin superlaman aikana syyttämään inflaatiosta juutalaisia - jäljet ovat kammottavat. Kavahtakaa!

Kauma, Räty, Koski, Ailus.

Kauma, Räty, Koski, Ailus. Mistä niitä oikein sikiää??

Nämä leidit voisivat perustaa

Nämä leidit voisivat perustaa bändin: Hitlerin tytöt

Tietäisiköhän joku kuinka

Tietäisiköhän joku kuinka monta sosiaalitukimiljoonaa Espoossa kuluu vuosittain näihin lastenvaunuavustuksiin?

Ettei Pia vain yrittäisi

Ettei Pia vain yrittäisi kalastella persujen kannattajilta ääniä vaalien alla?

Joku kertoi että joku oli

Joku kertoi että joku oli sanonut että joku oli kuullut joltain että näin on luultavasti tapahtunut. Neiti kokoomusedustajan sopisi tutustua huhujen kulttuuriin internetin aikakaudella.

Ei se mikään neiti ole -

Ei se mikään neiti ole - vanaha a... noh nättihän se on Pia, ei siinä mitään. Aviomies on Tapaturmavakuutuslaitosten liiton toimitusjohtaja isopalkkainen Jussi Arvid Kauma, se pohjoisnapaa lähellä ainakin käynyt heppu.

Samat sosiaalituet ne ovat

Samat sosiaalituet ne ovat kaikille. Eihän maahanmuuttajien lastenvaunuissa lue, että ne ovat ostettu kokonaan sosiaaliviraston rahoilla täysin uutena. Vai mistä Kauma tuon tietää? Onko tehnyt ihan tutkimusta vai vaan kuullut joiltain? Ilkeitä juorujako siis vain latelee? Median pitäisi taas nostaa tikunnokkaan tuokin Kokoomuksen fanaatikko.

Maahanmuuttovastaisia

Maahanmuuttovastaisia populisteja lötyy jo riittävästi eräästä toisesta puolueesta. Jos ei ole mitään omia mielipiteitä tai ei pysty argumentoimaan väitteitään muilla kuin kuulemillaan huhupuheillaan, poliittikon olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä ammatinvaihtoa. Kokoomus ja Kauma tekivät itsensä täysin naurettavaksi. Noin ala-arvoiset puheet kuuluvat lähinnä ala-asteen pihalle, jos sinnekään, mutta ei ainakaan hiukankaan arvostelukykyä omaavalle poliitikolle.

Varmaan Pia sanoisi tähän,

Varmaan Pia sanoisi tähän, että pääsinpäs vaan televisioon hähhähhhääää. Lisäksi kokoomuksessa on paljon ihmisiä, jotka kannattavat PerusS:sten realistiskriittistä maahanmuuttopolitiikkaa, mutta puolueen puheenjohtajan habitus ja muutamien puolueen jäsenten epämiellyttävä ulkomuoto ja maaalaismainen käytös ei innosta siirtymään puolueeseen. Nyt Pia Liisa keksi koittaa kalastaa nämä jäsenet itselleen ja ratsastaa heillä taas eduskuntaan ja saada mahdollisuuden uusiin merkintöihin CV:hensä.

Suomen rikkain kunta on

Suomen rikkain kunta on näköjään kans Suomen itsekkäin. Sinänsä ei ihmetytä, että kokoomuslaisella on kokoomuslaiset arvot. Eri asia on se, että ne eivät ole inhimillisyyden kanssa missään tekemisissä.

Kun katsoin eilen töllöä,

Kun katsoin eilen töllöä, mietin aluksi onko Kauma parodiahenkilö esim putouksesta tai vastaavasta. Mutta ei, ohjelma todellakin oli kuin olikin A-studio. Ja Kauma oli kuin olikin oikea poliitikko vaikka sitä oli hyvin vaikea uskoa. Kaikenlaisia "kokoomuspomoja" sitä suomessa riittää. Ei ihme että suomelle menee miten menee.

Juu komiikan rajoilla ohjelma

Juu komiikan rajoilla ohjelma liikkui. Tiukkaotteinen haastattelija, rennon asiantuntevan oloinen vapautunut asiantuntija ja hartiat lukossa naama totisena hurjia huhuja todeksi väittävä kansanedustaja (hah hah hah). - Selvä komiikan asetelma.

Tässä keskustelussa

Tässä keskustelussa haiskahtaa perisuomalainen kateus. Kokoomuksen kansanedustajan väitteet perustuvat oletuksille ja kuulopuheille. Miksi kansanedustaja ei ota asioista selvää, vaan pohtii mielikuvien perusteella asiaa julkisuudessa? Kansanedustaja on huomannut, että populistisella ulostulolla saa ilmaista vaalimainosta. On pöyristyttävää ehdottaa sosiaalitukien tiukentamista kuulopuheisiin perustuen. Jotenkin kalskahtaa porvarin arvomaailma, jossa heikompaa ajetaan ahtaammalle. Käsitys tavallisen ihmisen arjesta on näköjään kateellisten juorujen varassa. Ainakin Espoon ulkopuolella asuu näitä alle 2600€ kuukaudessa tienaavia, vaikka heitä oikeiston mielestä onkin vain kourallinen. Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes ei tunnista tällaista. "Ohjeet ja laki ovat samat kaikille. Meillä on Espoossa tietty summa, joka on laskennallisesti lastenvaunuihin 200 euroa ja rattaisiin 120 euroa. Kaikki ymmärtävät, että sillä rahasummalla ei mitään lastenvaunuja kaupasta voi uutena ostaa, vaan ihmiset joko ostavat kierrätetyt tai panevat muuta rahaa lisäksi, Remes kertoo". "Sellaista tietoa minulla ei ole, että maahanmuuttajilla olisi parempia lastenvaunuja kuin muilla".

Alpi pipatti taitaa olla ehta

Alpi pipatti taitaa olla ehta kepulainen mamuttaja joka suhmuroi mamutusbusineksia sukulaistensa firmoille. Tämä on tuttu keskustalainen tapa kusettaa rahaa rehellisiltä veronmaksajilta. Ylipäätään keskustalaiset eivät tiedä kaupunkielämästä mitään joten olisi suotavaa etteivät maaseudun heinähatut suotta avaisi suutaan koskien asioita mistä eivät ymmärrä juuta eivätkä jaata. Parempi vain kepulaisten keskittyä vääntäämään maataloustukihuijaushakemuksia, se ne osaavat parhaiten.

Uudet Emmaljunga-rattaat

Uudet Emmaljunga-rattaat kaikille pakolaisille Sosiaaliviraston maksamana on pieni hinta siitä että esivanhempamme pitivät tervahautoja ja myivät tervaa ulkomaille mm. laivojen pohjiin.

Sivut

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu