Paikalliset

Hehkutettu skeittipuisto avattiin Espoossa – katso 20 kuvan galleria

Vauhdilla ylös asti.

Klaus Nurmi

 

Fanfaari, muutama virallinen puheenvuoro, pitkän nauhan leikkaus – ja Uuskartanonpuiston uusi skeittipaikka avautui keskellä päivää lauantaina Olarissa.

Skeittipuisto on ollut kovassa käytössä valmistumisestaan lähtien elokuusta. Itse asiassa harrastajat kävivät testaamassa sitä jo hyvissä ajoin aiemminkin, usein myös öisin.

Lapsuudessaan näillä nurkilla asunut Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä muisteli, miten Olarin lapset laskettelivat minisuksilla Ruduksen mäessä.

– Ehkä se vastasi skeittaamista. Tosin tämä näyttää paremmalta.

Mäkelä piti puiston avajaispuheen, mutta ei kuitenkaan hypännyt laudan päälle suorittamaan ensimmäistä virallista skeittiajelua.

– Yritämme Espoon kaupungissa vähentää sairauspoissaoloja. En halua lisätä niitä.

Kaupungininsinööri Harri Tanskaa aluksi hirvitti uuden skeittipuiston hinta.

– Ja tämä lajin kulttuuri on meille vähän vieras. Mutta tällainen kannatti tehdä, käyttäjiä on ollut todella paljon.

Uuskartanonpuisto on Suomen paras skeittipuisto – ainakin ensi kevääseen asti, jolloin Leppävaaran urheilupuistoon valmistuu kaksi kertaa isompi puisto skeittaajille, scoottaajille ja rullaluistelijoille.

Perinteinen käsityötaito yhdistyy perinteiseen urakointiin Uuskartanonpuistossa, kertoo puiston urakoineen Concrete Proofin toimitusjohtaja Juuso Aalto.

– Jokainen neliö on käyty käsin hiertämällä läpi moneen kertaan. Tuloksena on lähes lasimaisen sileä pinta.

Hieno pinta on myös hiljainen.

Puisto on rinteessä, jonka korkeusero on kolme metriä.

– Ja keskellä puistoa nousee viisimetrinen kallio. Se saneli suunnittelua paljon, toteaa puiston suunnitellut maisema-arkkitehti Janne Saario.

Betoni on valettu suoraan kalliota vasten.

Skeittipuiston tekemiseksi pitää olla käsitys lajista, huomauttavat skeittimiehet Aalto ja Saario.

– Puhumme puiston linjoista. Niistä jokainen on tarkkaan harkittu.

Virallisia muotoja skeittipuiston altaille ei ole. Aalto ja Saario kehuvat lisäksi lajin hienoudeksi sen, ettei siinä ole sääntöjä.

Ohessa kuvagalleria päivän tapahtumista. Kuvat avautuvat täyteen kokoonsa, kun klikkaat vasemman alalaidan nuolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (20)

Kommentit

"Kaupungininsinööri Harri

"Kaupungininsinööri Harri Tanskaa aluksi hirvitti uuden skeittipuiston hinta." Ja se hinta oli???

Niin. Hinta OLI?

Niin. Hinta OLI?

"Uuskartanonpuisto on Suomen

"Uuskartanonpuisto on Suomen paras skeittipuisto – ainakin ensi kevääseen asti, jolloin Leppävaaran urheilupuistoon valmistuu kaksi kertaa isompi puisto skeittaajille, scoottaajille ja rullaluistelijoille." Milloin otetaan myös huomioon bmx pyöräiliät? Syrjintää saatana >:(

jos jaksaa kirjoittaa boksiin

jos jaksaa kirjoittaa boksiin kommenttia jaksaa varmaan myös googlettaa sen hinnan.

Ja Espoollako mukamas

Ja Espoollako mukamas rahapula? Jos tällaisiin tyhjänpäiväisyyksiin riittää miljoonat, niin anti mennä kunta lakoon.

No eipä ole turhanpäiväistä

No eipä ole turhanpäiväistä rakentaa nuorille paikka, jossa harrastaa. Olisko parempi että hengailisivat ja skeittailisivat ostareilla!? Äärimmäisen hieno teko Espoolta! :)

Muistaakseni joku puhui, että

Muistaakseni joku puhui, että hintaa olisi tullut 700 000€. Mutta ei satavarmaa tietoa.

Jos tämä on tyhjänpäiväistä

Jos tämä on tyhjänpäiväistä niin samoin on jäähallit, uimahallit jne... Skeittaaminen on urheilua siinä mikä edellä mainituistakin. Vaatii enemmän oman ropan tuntemista kuin jääkiekko tai jalkapallo.

Muutama pointti skeittauksen

Muutama pointti skeittauksen puolesta: Skeittaus on mahdollista myös niille lapsille/nuorille joiden perheillä ei ole varaa kalliisiin urheiluseurojen järjestämiin liikuntamuotoihin. Se on erittäin tehokasta liikuntaa ja innostaa ulkoilemaan tunneiksi. Siinä vaiheessa kun monet pojat lopettavat aktiivisen joukkuelajin pelaamisen murrosiässä, skeittaus pitää heidät liikkumassa ja vähentää ruutuaikaa. Skeittaukselle tyypillistä on myös yhteisöllisyys ja kannustava suhtautuminen muiden tekemiseen, eli se ehkäisee syrjäytymistä. Joka sentti on siis fiksusti käytettyä rahaa.Summa vastaa suunnilleen niitä kuluja joita yksi syrjäytynyt nuori maksaa Espoon kaupungille.Kannattaa käydä paikan päällä toteamassa käyttöaste,tuskin mikään liikuntapaikka yltää samalle tasolle.

Menkää paikan päälle

Menkää paikan päälle katsomaan oliko 600 000 - 700 000€ paha hinta. Älyttömästi väkeä joka päivä ja upean näköinen. Luulisit ihmisten olevan tyytyväisiä, ettei tarvitse enää kaupan edessä pomppia. Onneksi sentään paikalliset ovat tyytyväisiä.

Jossain päin on valtio

Jossain päin on valtio nimeltä Suomi, joka on taloudellisessa ahdingossa. Sitten on tämä Espoo, joka voi paksusti, väitteistä huolimatta. Vai onko vanhusten ja sairaiden hoito sijalla Ö, kun mietitään rahareikiä? Ensisijalla ovat urheilumonumentit, pikitiet ja muu kiva. On tämä sairas kunta, tämä Espoon maalaiskunta!

Ohi ajellessani huomasin että

Ohi ajellessani huomasin että tarpeeseen tuli, porukkaa on paljon kellon ajasta riippumatta. -Ja ovathan pois ostareilta rymistelemästä...

Minäkin olen sitä mieltä,

Minäkin olen sitä mieltä, että skeittipuisto on hieno asia näille nuorille. Tätä on moni nuori odottanut ja jos kaikille muille harrastajille tehdään kalliita halleja sinne tänne, niin yksi skeittipuisto on skeittaajille tosi tarpeellinen. Nuori saa tarpeellista liikuntaa ja energiaansa purettua oikeassa paikassa ja raittiissa hengessä. Puolustan itsekin aina vanhuksia, vammaisia ja sairaita, mutta skeittaaminen on myöskin yhden kansanosan tarpeiden hoitoa ja huolehtimista. Saadaan liikunnallista toimintaa niille nuorille joille ei halleja ole rakennettu ja jotka voivat oma-aloitteisesti harrastaa skeittaamista ja ei ole vanhempien rahapussista kiinni. Hyvä, että ajateltiin kerrankin tavallista nuorta, eikä aina kaikki mene eliitille!

Ei mitään skeittipuistoa

Ei mitään skeittipuistoa vastaan, mutta täytyis vaan muistaa ja tietää, että nää muille harrastajille tehtävät kalliit hallit, joilla siis varmaan tarkoitetaan jää- ja jalkapallohalleja, niiden käyttö ei ole ilmaista käyttäjilleen. Jokaisen jääkiekkoa tai jalkapalloa Espoossa harrastavan harrastusmaksuista iso osa koostuu juuri niiden kalliiden hallien käyttömaksuista, mitä ennemmän vuoroja, sitä enemmän maksuja:)

Anonyymille: Niiden hallien

Anonyymille: Niiden hallien ylläpito ei myöskään ole ilmaista, etenkään lätkähallien, joten käyttömaksut ovat luonnollisia. Skeittipuisto ei vaadi käytännössä mitään huoltotoimenpiteitä mikäli on hyvin tehty.

Nuorissa on tulevaisuus, on

Nuorissa on tulevaisuus, on lyhytnäköistä väittää että vanhustenhoitoon olis nuokin rahat voinut laittaa.

Ja vanhukset ovat tämän maan

Ja vanhukset ovat tämän maan rakentaneet. Kun he olivat nuoria,ei ollut lähes mitään nykyisen kaltaisia etuja tai palveluja, kaikki joutui itse palkastaan maksamaan. Nyt kun ovat raihnaisia ja vanhoja, te ette heille mitään antaisi? Kylmää ja kovaa on meno, lapsille sitä ja heidän vanhemmilleen tätä tukea, oikeutta tai etuutta. Vanhuksilta vaan pois että meidän jani-petteri saa.

Ei kaikkea voi laittaa

Ei kaikkea voi laittaa vastakkain et ku tuo sulle niin tää mulle. Minäkin olen ikäluokkaa joka on tätä maata rakentanut, mutta olen iloinen kehityksen menevän eteenpäin ja nykynuorisollekin raitista tekemistä, joka ei aina ole nuorelle rahasta kiinni. Silti ja siitäkin huolimatta vanhukset on hyvin hoidettava, jokainen vanhus on sen ansainnut!

Saario ja Aalto kehuivat

Saario ja Aalto kehuivat skeittipuiton hienoudeksi ettei ole sääntöjä...HÖH !!!. Harri Tanska taasen voisi käydä tutustunassa Kilonpuiston koulun skeittialueeseen ja sen aiheuttamiin siisteys sekä meluhaittoihin alueella sijaiseviin rivitaloasummistoon.

Skeittauksessa ei tosiaan

Skeittauksessa ei tosiaan sääntöjä ole kun on tuollainen luova yksilölaji kyseessä.Sivusta seuranneena olen huomannut,että parkeilla ja halleissa on kyllä kirjoittamattomat säännöt,esim.kukin skeittaa vuorollaan,toisia kunnioitetaan jne.Tästä muuten kannattaisi pienten scoottareiden vanhempienkin jutella lapsilleen, vauhdikkaissa lajeissa tuo vuorottelu on olennaista tapaturmien välttämiseksi. Melua tosiaan väkisinkin tuottaa kun puutavara kolisee betoniin, mutta onneksi asia on tässä kyseisessä Olarin parkissa kaupungin puolelta fiksusti huomioitu eikä asutusta ihan vieressä olekaan. Skeittareille ja muille parkin käyttäjille vihjaisin kyllä siitä, että siellä on aika monta isoa roskista ihan vieressä eli ei olisi kauhea vaiva viedä omia roskia sinne.Silläkin antaa hyvän kuvan lajista, että kun tälläinen paikka on tehty, niin siitä pidetään huolta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu