Puheenaihe

Asiantuntija: Köyhyyden vaikutuksia vähätellään

NÄKÖKULMA MLL:n asiantuntijalakimiehen mukaan Suomessa noin 100 000 lasta eli 10 prosenttia kaikista lapsista elää pienituloisissa perheissä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton asiantuntijalakimies Esa Iivosen mukaan lapsiperheiden köyhyyden ehkäisemisessä oleellisia asioita on kolme: perusturvan riittävä taso, lasten peruspalveluista huolehtiminen ja nuorten ikäluokkien työllisyyden parantaminen.

MLL

Mannerheimin Lastensuojeluliiton asiantuntijalakimies Esa Iivosen mukaan lapsiperheiden köyhyyden vaikutuksia vähätellään Suomessa ”valitettavan usein”.

Saatetaan esimerkiksi sanoa, että ”köyhyys on suhteellista, eihän meillä kuolla nälkään” tai verrataan lasten arkea kehitysmaiden lasten tilanteeseen.

Iivonen huomauttaa kuitenkin, että myös niin sanottu absoluuttinen köyhyys on pitkälti suhteellista.

Esimerkiksi käsitys terveellisestä ravinnosta tai asumisen standardeista olivat 100 vuotta sitten kovin erilaisia kuin nykyisin.

– Myös vertaus kehitysmaiden tilanteeseen on kovin outo. Eihän suomalaisten aikuistenkaan hyvinvointia verrata kehitysmaiden aikuisten tilanteeseen. Suomen vertailukohteena tulee pitää muita Pohjoismaita ja läntisen Euroopan maita, Iivonen muistuttaa.

Joskus köyhyyttä vähätellään myös sanomalla, että ”eihän minunkaan lapsuudessani ollut kännyköitä ja tietokoneita”.

Joskus köyhyyttä vähätellään myös sanomalla, että ”eihän minunkaan lapsuudessani ollut kännyköitä ja tietokoneita”.

– Lapset elävät tätä päivää ja tämän päivän maailmassa. Ei lapsuutta voi museoida. Lapselle sosiaalinen ympäristö, kuten koulu ja kaveripiiri, ovat hyvin pitkälle valmiiksi annettuja ja hän elää oman ympäristönsä odotusten ja vaatimusten keskellä.

Köyhyys vaikuttaa Iivosen mukaan lapsen ja perheen arkeen merkittävästi. Se aiheuttaa häpeää ja vaikuttaa kielteisesti lapsen hyvinvointiin ja kehitykseen.

– Köyhyys heikentää lapsen mahdollisuuksia elää samanlaista elämää kuin ikätoverinsa. Hänellä ei ole esimerkiksi samanlaisia vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia kuin ikätovereillaan, Iivonen muistuttaa.

– Kuluttamisen merkitys sosiaalisiin ryhmiin kiinnittymisessä on kasvanut, joten köyhyys aiheuttaa ulkopuolisuutta ja ryhmän ulkopuolelle jäämistä.

Iivosesta onkin tärkeä tiedostaa, etteivät myöskään vanhemmuus ja sen voimavarat ole staattinen tila.

– Perheen toimeentulohuolet kuormittavat vanhempia ja ovat riskitekijä heidän jaksamiselle. Ja taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevan perheen lapsetkin kantavat huolta ja murhetta perheen taloudesta.

Pitkäaikainen köyhyys on Iivosen mukaan merkittävä riskitekijä ylisukupolviselle huono-osaisuudelle.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuonna 1987 syntynyttä ikäluokkaa koskevan tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten hyvinvointi eriytyy voimakkaasti heidän vanhempiensa sosioekonomisen aseman, kuten koulutustason, työmarkkina-aseman ja toimeentulon, mukaan.

– Erityisesti perheen pitkäaikaiset taloudelliset ongelmat heijastuvat kielteisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Joka toisessa köyhässä lapsiperheessä ainakin toinen vanhempi käy töissä."

Lapsiperheiden köyhyyden taustalla on monenlaisia syitä, esimerkiksi vanhemman tai vanhempien työttömyyttä.

Köyhyyttä on kuitenkin myös perheissä, joissa vanhemmat ovat töissä, Iivonen sanoo.

–  Joka toisessa köyhässä lapsiperheessä ainakin toinen vanhempi käy töissä. Osa-aikatyö on lisääntynyt ja sillä voi olla vaikea tulla toimeen erityisesti suurimmilla kaupunkiseuduilla, joissa asumiskustannukset ovat korkeat. Pätkätyöt ja sirpaleinen työmarkkina-asema, johon kuuluvat lyhyiden työsuhteiden ja työttömyyden vuorottelu, aiheuttavat köyhyyttä. Myös opiskelijalapsiperheiden köyhyysriski on korkea.

Oletko samaa mieltä – vähätelläänkö köyhyyden vaikutuksia?

Kyllä
94% (918 ääntä)
Ei
6% (60 ääntä)
Ääniä yhteensä: 978

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Näin lapset suhtautuvat itse omaan tai kavereidensa köyhyyteen18.1.2015 20.00
Tutkija: Köyhä pelkää väkivaltaa enemmän kuin rikas22.9.2014 22.40
Professori: Nuorten luottamus ihmisten hyvyyteen on heikentynyt9.12.2013 11.03

Kommentit (58)

Kommentit

Tässä muutama viikko joku

Tässä muutama viikko joku somalitoimittaja nauku ja vertasi suomalaista köyhyyttä ja eriarvoisuutta omaan maahansa, niin edelleen sanon että menisi vaan sinne omaan maahan vertailemaan keskenään,,,,köyhyys ja vähäosaisuus on suhteellista ja sitä pitääkin verrata vain unionin alueella!!

Mä uskon kyllä aivan

Mä uskon kyllä aivan ehdottomasti Ulkoministeriömme teettämään tuoreimpaan tutkimukseen, jonka mukaan suomalaiset LUULEE että köyhyys on lisääntynyt. Mutta yllätys, yllätys kansalaisemme. Se onkin puolittunut maailmalla... :-) Erittäin asiallinen meininki tuollakin ministeriössä... :-)

Tuossa ministeriön

Tuossa ministeriön tutkimuksessa haastateltiin niitä kokoomusnuoria, jotka olivat saaneet kaljarahat Arhinmäeltä.

huomiot Suomen nykytilasta

huomiot Suomen nykytilasta ”Luulimme, että Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio”, totesivat ulkomaiset asiantuntijat kommenttiensa aluksi. Suurin hämmästys ja ih mettely liittyi suomalaisen yhteiskunnan voimakkaaseen jakaantumiseen sisä- ja ulkopuolisiin (insider vs. outsider). Tämä työmarkkinoihin perus tuva jako on oraakkelien mukaan nähtävissä niin sosiaalisissa tulonsiir roissa kuin useissa keskeisimmissä palvelujärjestelmissäkin – selvimpänä esimerkkinä terveyspalvelut, jotka jakaantuvat perusterveydenhuoltoon ja työpaikkaterveydenhuoltoon. Näiden yleisteemojen kautta asiantuntijat kiinnittivät huomiota tuloerojen ja köyhyyden kasvuun, suuriin terveys eroihin, nuorten asemaan, sosiaalipoliittisten järjestelmien – ennen muu ta perhepolitiikan – sukupuolivaikutuksiin sekä eläkepolitiikan tuleviin haasteisiin.

Köyhyys on suhyeellinen

Köyhyys on suhyeellinen käsite. Mitäs jos rehellisesti puhuttaisiin siitä, että rahat on loppu - etuudet sosiaaliturvassa, ei ole rahaa. Samaan aikaan valtion palkat ovat nousseet 27 prosenttia ja julkinen sektori paisunut. Köyhyys on osittain mielentila, kun jatkuvasti vertaa itseään toisiin ja heidän tavaroihin. Hyvinvointivaltion sosiaaliturvajärjestelmä ei ole oikea vastaus siihen, että meidän lapset tarvitsevat yhtä hienot kännykät kun muut. Siis verokertymä on pienentynyt ja rahat on loppu, Me olemme oikeasti kohta kaikki köyhiä, iloitkaa deflaatiosta vielä kun voitte

Kokoomustrolli on

Kokoomustrolli on kokomustrolli.

kyllä sosiaalietuuksien osuus

kyllä sosiaalietuuksien osuus on niin naurettavaa tasoa, ettei se juurikaan hetkauta maan taloutta. Ja mikä on vaihtoehto? Ajaa köyhät rikollisuuden pariin, vai näännyttää nälkään? Kyllä itse ainakin olen sitä mieltä, että jos nälkäänsä varastaa, niin se on aika ok. Entäpä millaiselta Suomi näyttää verrattuna muihin pohjoismaihin? http://www.stat.fi/til/tjt/2011/05/t...au_001_fi.html Tuosta tilastokeskuksen linkistä käy hyvin selville, että Suomella on esimerkiksi alhaisin köyhimmän kymmenyksen tulojen yläraja kaikista pohjoismaista. Ruotsi ei toki ole kovin kaukana, mutta muistetaampa samalla, että Ruotsissa on esimerkiksi sähkö edullisempaa kuin Suomessa ja samoin ruoka. http://www.talouselama.fi/uutiset/sa...jassa/a2198750

noi toi yle viimeviikolla

noi toi yle viimeviikolla uutisoi ulkoministeriöstä, ne on tehny teille Kompan. miettikääs sitä. Tulee hyvälle mielelle

Käytännössä köyhyydestä

Käytännössä köyhyydestä nostaa vain kohtuupalkkainen vakinainen työpaikka. Pätkätyöt tai muutamat sijaisuudet eivät paljoa auta, kun sitten tulot leikkaavat perusturvaa kuukausia töiden loppumisen jälkeen.

Tekisitkö itse täyttä

Tekisitkö itse täyttä kolmivuoroduunia saaden siitä vain 200 euroa kuussa päälle perusturvan. Kyse ei ole siitä, että perusturva on liian hyvä, vaan palkat liian matalia ja leikkuri tuloeriä soviteltaessa liian rankka.

Lapsiköyhyys on Suomessa

Lapsiköyhyys on Suomessa kasvussa!! Samaan aikaan kun yleinen tulotaso on Suomessa noussut, on lapsiperheiden köyhyys moninkertaistunut. Vuonna 1995 köyhissä perheissä eli 52 000 alle 18-vuotiasta lasta. 2000-luvun alussa heitä oli 129 000 ja vuonna 2007 jo 151 000. Köyhissä perheissä elävien lasten määrä on kasvanut lähes kolminkertaiseksi. Lapsiköyhyys on yleisintä yksinhuoltajaperheissä sekä perheissä, joissa lapset ovat alle kolmevuotiaita. Myös perheen koko vaikuttaa lapsen köyhyysriskiin. Vaikka sisaruus on lapselle monin tavoin rikkaus, ovat monilapsiset perheet useammin köyhiä. Köyhien perheiden arki on elämistä "kädestä suuhun" Pienituloisille, köyhyysrajan alapuolella eläville menojen kattaminen saaduilla tuloilla on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Pienituloisten lapsiperheiden arki onkin jatkuvaa "kädestä suuhun" elämistä, jossa yllättävät menot ja tulojen pienentyminen voivat vaikeuttaa elämää huomattavasti. Esimerkiksi pesukoneen rikkoutuminen voi romuttaa perheen talouden ja pakottaa nopeaan velkaantumiseen, jos yllättäviä menoja ei ole mahdollista siirtää. Pienituloisista perheistä vain noin yksi neljäsosa arvioi selviävänsä 900 euron yllättävästä menosta, kun kaikista perheistä 65 prosenttia ei näe tuollaisen menon kaatavan perheen taloutta. Lapsiköyhyyden syyt 1. Lapsen köyhyysriskiä kasvattaa eniten vanhemman työttömyys Noin puolet köyhyysrajan alittavista lapsiperheistä on sellaisia, joissa kukaan ei käy ansiotyössä. Kun perheen kokonaistuloista suurin osa koostuu erilaisista tulonsiirroista, on lapsen köyhyysriski suuri. Ansiotulojen ja tulosiirtojen ostovoima on kehittynyt 1990-luvun puolivälin jälkeen eri suuntiin: ansiotulojen kasvanut ja tulonsiirtojen pysynyt ennallaan 2. Työstä saatavien tulojen riittämättömyys aiheuttaa köyhyyttä Vaikka työ yleensä onkin paras suoja köyhyyttä vastaan, voi työtä tekevän vanhemman perhe olla silti köyhä. Syynä tähän voi olla esimerkiksi se, ettei työstä saatava palkka riitä perheen kulujen kattamiseen. Lapsiperheessä tulojen hankkimiseen osallistuu vain osa perheenjäsenistä, mutta ansaittuja tuloja käyttävät kaikki. Työssäkäyvien pienituloisten perheiden köyhyys liittyykin useimmiten kotitalouden rakenteeseen ja kokoon. 3. Sosiaaliturvan ostovoiman jälkeenjääneisyys Keskeiset lapsiperheille suunnatut tulonsiirrot kuten lapsilisä, vanhempainpäiväraha ja kodinhoidontuki ovat jääneet ostovoimaltaan jälkeen yleisestä hintojen- ja ansiotulojen noususta. Erityisesti pikkulapsivaiheessa sosiaaliturvalla on usein merkittävä rooli perheen menojen kattamisessa. Mitä vähäisempiä ovat perheen muut tulot, painottuu tulosiirtojen merkitys perheen taloudelle. Lapsiköyhyys on yleisintä yksinhuoltajaperheissä Lapsiköyhyys on yleisintä perheissä, joissa on vain yksi huoltaja. Nykyään joka neljäs suomalainen yksinhuoltajaperhe on pienituloinen, kun 1990-luvun puolivälissä osuus oli joka kymmenes. Vuonna 2008 kaikista suomalaisista lapsiperheistä noin 20 prosenttia oli yhden huoltajan perheitä. Valtaosa pienituloisista yksinhuoltajista on naisia: joka kolmas köyhyysrajan alittava lapsi elää yksinhuoltajaäidin perheessä. Yksinhuoltajaperheiden muita yleisempi pienituloisuus liittyy sekä työttömyyteen että tulonsiirtojen tason heikkenemiseen. Yksinhuoltajien osallistuminen työhön on ollut muita lapsiperheitä selkeästi vähäisempää koko laman ajan. Yksinhuoltajien työttömyys on muita lapsiperheitä yleisempää, eikä työllistyminen ole aina ongelmatonta. Kun hoitovastuuta lapsista ei voi jakaa toisen vanhemman kanssa, voivat esimerkiksi työmatkat tai epäsäännöllinen työaika olla este yksinhuoltajan työhön osallistumiselle. http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/hankkeet/stop_koyhyys/nakokulmia/lapsikoyhyys_on_suomessa_kasvussa

Kansainvälisillä mittareilla

Kansainvälisillä mittareilla Suomessa ei ole köyhiä eikä rikkaita.

Liian antelias

Liian antelias toimeentuloturva+lapsilisät osaamattomissa käsissä, lisää sosiaalimenoja ja heikentää (lasten ja vanhempien) hyvinvointia mm, terveyden osalta. Sosiaaliturvan varassa ostetaan merkkituotteita (sukkia lapselle, kun entiset likaiset jne) ja tehdään epäterveellisiä ja kallita ruokaostoksia.Toimeentulotukeen pitää liittää velvoite mennä kotitalouskursseille ja talousneuvontaan ja tietenkin ammattikoulutukseen, jos sitä tarvitsee. Maahanmuuttajille kielikurssit pakollisiksi, jos aikovat tänne jäädä. Tukirahojen taloudellista käyttöä tulee seurata (kotikäynti+ kodinhoito-ohjanta) eikä vaan jakaa rahaa. Vertaistukiryhmiä esim. yksinhuoltajille juuri em. asioiden tiimoilta.

Sinulla on paha asennevamma!

Sinulla on paha asennevamma! Liian atelias toimeentuloturva???? Voi jumalan pyssyt ja puukuulat! Jos saat rahat 56€:n sähkölaskuun kuittia vastaan, niin onko se liikaa? Ei perusturva riita kuin ruokaan ja vuokraan. Ei sillä merkkivaatteita ostella! Hyvä kun edes vaatteita kirpparilta!

Aika isoja summia HeSarissa

Aika isoja summia HeSarissa oli keskimääräisistä toimeentulotuista. Lapsiperheissä tulee lisäksi lapsilisät ja päälle asumistuet ym. En sano sen olevan paljon jos se käytetään oikein, mutta jos sukat lapselle ostetaan Stokkalta niin oppiihan lapsikin, että sossun tuilla elelee mukavastikin ja "tauti etenee". Asennevammasta en tiedä, kun syön edellisen päivänkin ruokia, enkä heitä roskiin, kuten eräät. Ostan merkkivaatteita silloin kun minulla on siihen varaa, muuten kirpparilta voi saada edullisestikin vaihtelua vaatekaappiin.

Itse lopetin HeSarin

Itse lopetin HeSarin lukemisen vuosia sitten, kun julkaisivat täysin perättömän artikkelin ja sadat kansalaiset tukkivat paniikissa silloisen työpaikkani puhelinvaihteen. Suomalaisen keskimääräinen toimeentulotuki on reilut 100 euroa kuussa. Tokihan ymmärrät, että työttömyyskorvaus ja toimeentulotuki ovat toisiaan vähentäviä, eli jos joudut hakemaan toimeentulotukea, käteen teoriassa jäävä osuus on normin 485 euroa kuussa suuruinen. Tosin läheskään kaikki menot eivät ole sossussa menoksi katsottavia, joten tuo 485,50 kuussa on vain teoreettinen maksimi, johon harva pääsee.

kokoomuslaiset Suomen

kokoomuslaiset Suomen suurimpia tukiloisia!!!!!!! paskakokkareet kuppaavat eniten tukia Suomessa!!! On tukea mm. -yritystukea -maataloustukea -kodinhoitotukea -päivähoitotukea -kotona teetettävän työn tukea -verotukea,verovähenykset -ja on puoluetukea kokarenuorloisille jotta voivat vaan makoilla! On tukea tuen päälle! Lista ois loputon! Susanna Kosken johtama kokoomuksen nuorisojärjestö saa valtionapua 642 850 euroa.=sossutukea! Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€ Kokoomusnuorten tuet pitäisi poistaa!!!!! Poliittisten nuorisojärjestöjen, kuten kokoomusnuorten, tuet pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä on älyvapaina syntyviä lapsuksia ja kovasydämisiä kannanottoja oikeistonuorilta. Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€, ! kokkareloisille verovaroista tukea tuen päälle!!!! Kokoomuksen Nuorten Liitto sai vastikkeetonta TUKIavustusta 650 000 euroa, Loisivat vaan sohvalla ja kirjoittelevat paskapuolueohjelmia suomen tuhoksi!

Myöden taitaa olla Etelä

Myöden taitaa olla Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry:n jäsen. Ei kai muut ole haistelleet vieraiden lasten sukkia tai tutkineet toisen perheiden ostoskärrejä. Ja että vielä kotien vakoiluorganisaatio pitäisi perustaa Stasin malliin. Hanki kuule oma elämä ja anna toisten elää omaansa.

En katso hyvällä holtitonta

En katso hyvällä holtitonta rahan käyttöä, kun itse olen ikäni elänyt suht' säästeliäästi. Enkä halua kustantaa toisten leväperäistä elämää pienestä eläkkeestäni, kun todennäköisesti joudun maksamaan oman vanhuudenhoitoni omasta pussista. Ei tarvitse nuuskia, jos on silmät ja korvat; tietoa tulee kaikkialta.

Lähes 700 000 suomalaista

Lähes 700 000 suomalaista kitkuttaa tonnilla kuukaudessa!! Tilastokeskuksen mukaan pienituloisten osuus väestöstä on noin 13 prosenttia. Pienituloiseksi katsotaan, jos tuloraja yhden hengen taloudessa on 1 140 euroa kuukaudessa ja noin 13 700 euroa vuodessa. Kun tienestit ovat korkeintaan tonnin luokkaa, on ihminen köyhä. Ja lähemmäs miljoona suomalaista on tässä tilanteessa. Pienituloisten määrä on noussut rajusti viime vuosina – köyhyys on entistä periytyvämpää. Katso keihin köyhyys iskee ja mitä siitä seuraa. Suomessa on yhteensä noin 700 000 pienituloista. Huonoimmin menee alle 35-vuotiailla sinkuilla, joista lähes 40 prosenttia tienasi vuonna 2009 alle 1183 euroa kuukaudessa. Pienituloisten määrä on lähes kaksinkertaistunut 20 vuodessa. Vuonna 2009 pienituloisia oli noin 700 000, kun vuonna 1990 vastaava luku oli noin 400 000. Suomessa pienituloisiksi lasketaan ne, jotka tienaavat alle 60 prosenttia mediaanitulosta. Vuonna 2009 se tarkoitti alle 1183 euron kuukausituloja. Käytännössä pienituloisten mediaanitulo jäi reiluun 1002 euroon kuukaudessa. pääkaupunkiseudun vuokrien jälkeen siitä ei jää kovin paljoa käteen, Kelan tutkimusprofessori Olli Kangas muistuttaa. Suomessa perusturvaetuuksien jälkeenjääneisyys lisää pienituloisten määrää, esimerkiksi toimeentulotuen todellinen arvo on viimeisen 20 vuoden aikana jäänyt 42 prosenttia jälkeen yleisestä palkkakehityksestä, hän sanoo. Kansaneläkkeiden kasvu sekä laman lisäämä työttömyys näkyvät pienituloisuustilastoissa. Viimeisen 20 vuoden aikana vanhusten köyhyys on vähentynyt, kun taas yhä useampi alle 35-vuotias on pienituloinen. Viime vuonna Helsingin sosiaalivirasto myönsi toimeentulotukea hiukan yli 4 400 ihmiselle, joiden pääasiallinen toimeentulo tuli työstä. Kangas on huolissaan myös siitä, että pienituloiset ovat myös muuta kansaa sairaampia, mikä johtuu osaltaan huonosta ruokavaliosta. – Terveellinen ruoka on kalliimpaa kuin epäterveellinen. Esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit ovat yliedustettuina pienituloisten keskuudessa, Kangas sanoo. Kankaan mukaan tilanne on lähinnä huonontunut viime vuosina. Suomalaiset ovat terveempiä kuin aikaisemmin, mutta terveyden kohentuminen on koskenut lähinnä rikkaimpia. !!!! http://www.taloussanomat.fi/raha/2011/01/30/katso-kuka-on-oikeasti-koyha/20111367/139/?&n=18

Toimentuloturva menee jopa jo

Toimentuloturva menee jopa jo kolmannessa polvessa perintönä kuin on huomattu miten helppo elämä se on . Sama turva takaa senkin että Suomessa ei ole oikeata köyhyyttä mutta kyllä laiskuutta on jopa toisille jakaa.On ihmisiä jotka hädin tuskin osaa edes laittaa voileivän itselleen ja sitä ilmiötä kutsusuisin Lordi elämäksi mitä Suomessa elämä on.Vanhukset on ainut joukkue joka hoidetaan erittäin huonosti muuten on liian hyvät olot ihmisillä tässä maassa.

"Helppo elämä"...

"Helppo elämä"... Ei jumalauta. Mistä meille riittää näitä köyhille katkeria ja kateellisia rikkaita.

Eläkeläisillä ei ole mitään

Eläkeläisillä ei ole mitään mahdollisuuksia parantaa toimeentuloaan.Pieni eläke on varsinkin vanhoilla naisilla jotka ovat olleet hoitamassa lapsia kotona,siitähän ei eläkettä kerry. Kansaneläke on todella pieni. Meillä jaellaan maahanmuuttajille ja romaneille rahaa,mutta omat eläkeläiset on hunnigolla.Ei vanha ihminen edes kehtaa hakea toimeentulotukea.

Jos et hae toimeentulotukea,

Jos et hae toimeentulotukea, ei sinulla ole oikeutta valittaa siitä. Se on oma valinta.

Tällä hetkellä myös moni

Tällä hetkellä myös moni aikuinen haluaisi lapsia, mutta kun ei ole työtä ja/tai varaa jäädä pois töistä. Ja sitten äidin töihin palaaminen on hankalaa, kun pitää löytyä uusi paikka. Toinen asia ovat korkeakoulutetut, jotka eivät saa oman alan hommia. Itse valmistuin 2010 kuuden vuoden tehokkaan yliopisto opiskelun jälkeen. Enkä ole päivääkään tehnyt sitä, mihin kouluttauduin, koska töitä ei ole eikä yrittäjäksi ole rahaa ryhtyä. Olen tehnyt pelkästään hanttihommia ja töitä, joista maksetaan bruttona 1100e/kk... Nämä työt ovat olleet henkireikäni. Jäätyäni esikoisvauvan kanssa äitiyslomalle vuosi sitten viimeisetkin säästöt otettiin käyttöön. Viime syksy ollaan syöty puuroja ja makaronia, että isän tulot riittäisivät. Ja haen joka päivä töitä, että asiat saataisiin paremmalle tolalle, mutta vielä ei oo tärpännyt. Ja kokoajan mietin vain, kuinka nämä työttömyys ja rahavaikeudet tulee vaikuttamaan lapseni tulevaisuuteen. Vähättely ärsyttää...ja uskon että jos päättäjät oikeasti näkisivät meidän nuorten aikuisten haasteet, lapsen etuudet eivät todellakaan olisi ne, mistä leikataan.

Ymmärrän tunteesi ja toivon

Ymmärrän tunteesi ja toivon Sinulle kaikkea hyvää. Älä missään nimessä luovuta, sillä ei kukaan tiedä sitä päivää, jolloin onnistut saamaan koulutustasi vastaavan työn. Eikä ne opiskelut hukkaan mene. Akateemisella on monta kertaa hyvät valmiudet ratkaista ongelmia ja ainakin kasvattaa lapsensa kunnon kansalaisiksi.

Opiskelin tehokkaasti AMK:ssa

Opiskelin tehokkaasti AMK:ssa alaa jota markkinoitiin hyvin työllistävänä. Valmistumisen jälkeen yhdeksän vuotta ketjutetulla määräaikaisella sopimuksella töissä. Kun jäin äitiyslomalle yllätys yllätys sopimusta ei enää jatkettu! Koulutusta vastaavaa työtä ei ole, eikä huonompaakaan työtä saa. Työtä ei haluta antaa henkilölle joka on parhaassa lapsenteko iässä. Uudelleen kouluttautuminen mahdotonta opintotukiuudistuksen vuoksi, koska toiseen korkeakoulututkintoon ei enää opintotukea saa! Samalla lapsilisää leikataan ja kodinhoitotukikin puolitetaan. Joku taitaa tosiaan olla katkera äideille ja ylipäätään nuorille naisille.

Samoin kuin Äiti29v:lle

Samoin kuin Äiti29v:lle toivotan voimia työnhakuun. Ei saa luovuttaa. Kannattaa käyttää aikaa verkostojen luomiseen, liikkua siellä missä rekrytoijat liikkuu. Kaikki työnantajat eivät laita paikkoja auki, kun ei ole henkilökuntaa kahlaamaan satoja hakemuksia. Ottavat töihin asiallisen ilmoittautujan, sen tiedän joistakin kokemuksista. Ja se lapsenteko! Huonosti käy, jos syntyvien määrät pienenee. Japanissa alkaa olla neljännes 60 vuotta täyttäneitä ja lapsia syntyy minimaalisesti. 127 miljoonainen väestö on kohta katastrooffissa.

Uskomattoman kylmiä

Uskomattoman kylmiä kirjoituksia kun tosiasiassa työttömyys kohonnut jo 450 000 työttömään ja köyhyys kasvanut jo yli 700 000 ihmiseen, ihan hallituksen omin toimin. Niin joillakin stubeilla on "otsaa väittää" asian olevan vain suhteellista tai verrataan tilannettamme Afrikkaan.

Yleensä nuo "suhteellista"

Yleensä nuo "suhteellista" kommentit tulevat Virheiden piiristä. "Eihän meillä kuolla nälkään" väitekin on vähän hiinä ja hiinä, kun monen vanhuksen omaiset jopa kieltävät ostamasta ruokaa hoidossa olevalle vanhukselle.

Paskakokkareet! Työnhakijoita

Paskakokkareet! Työnhakijoita joka hommaan satoja! Vain palkanmaksu halukkuutta ei ole! Akateemisten työttömyys +26 prosenttia Onko hankeosaamista? Onko kokemusta EU-hankehallinnoinnista? Mikä on substanssiosaamisesi? Onko kokemusta projektihallinnoinnista? Mitenkäs nämä kielet ja tämä Office-osaaminen? Näihin kysymyksiin vastaavat tuhannet akateemiset työnhakijat työhaastatteluissa. Mikäli työhaastatteluihin pääsevät. Akateeminen työttömyys kasvaa yhä kiihtyvää tahtia. Korkeakoulutettuja oli keväällä työttömänä yli 33 000, kasvua vuoden takaisesta yli 26 prosenttia. Vielä synkemmät ovat vastavalmistuneiden akateemisesti koulutettujen tilastot: heidän työttömyyteensä on lisääntynyt vuoden takaisesta yli 37 prosenttia. Luvut ovat Akavan tilastoista. Syitä akateemiselle työttömyydelle on etsitty paljon. Yhtenä selityksenä on annettu ison työllistäjän, julkisen sektorin, työpaikkojen jatkuva väheneminen. Erityisesti kunnissa ja valtiolla on tehostettu toimintaa - eli vähennetty väkeä. Kun ihmisiä jää eläkkeelle, tilalle ei palkata ketään. Sama tilanne toistuu myös yksityisellä sektorilla. Irtisanomisuutiset ovat menneenä talvena olleet liki jokapäiväisiä. 600 hakemusta, työnhaun Suomen mestarit Professori Juha Hakala Jyväskylän yliopistosta on tehnyt pitkään töitä valmistumisvaiheessa olevien yliopistonuorten kanssa. Entinen Maisterihautomon vetäjä on huolissaan siitä, että akateemisten nuorten työnhaku on muuttumassa kokopäivätyöksi itsessään ja siitä, miten jatkuva torjutuksi tuleminen työelämän lähtömetreillä vaikuttaa nuoriin aikuisiin. ”Mitä me hukkaamme, ellemme saa tätä koulutettua joukkoa työelämään mukaan? Mikä tuo kysymys on yhteiskunnallisesti, mikä yksilön itsensä näkökulmasta?” Hakala kysyy blogissaan. Hänen mukaansa kyvykkäiden nuorten aikuisten joukossa on valtava lahjakkuusreservi: he on muodollisesti ”kelpoisia”, mutta heiltä puuttuu työelämän vaatima kokemus ja kova pinta. Eikä kokemusta ja pintaa synny, jos jatkuvasti tulee työnhaussa torjutuksi. Moni akateeminen tekee hartiavoimin töitä voidakseen rakentaa tulevaisuuttaan. Hakala kertoo Maisterihautomonsa tuoreesta maisterista, joka lähetti 600 hakemusta. 600 hakemuksesta kymmenkunta poiki kutsun haastatteluun, psykologisiin testeihin, kielitesteihin, terveystarkastukseen. Lopputuloksena aina pääsy kahden tai kolmen parhaan joukkoon, mutta ei valituksi tuleminen. ”Kyllä siinä lahjakkaankin ihmisen usko loistavaan tulevaisuuteen horjuu. Kuka jaksaa kerta toisensa jälkeen koota itsensä uuteen työnhakuun? Kun jokaisen ’valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun’ -kirjeen jälkeen pitää virittää toivo uudelleen”, Hakala muotoilee. Akavan tilaston mukaan myös työttömiä tohtoreita on työttömänä yli tuhat. Hakala pitää tätä yhteiskunnan kannalta valtavana hukkaresurssina. http://www.kauppalehti.fi/etusivu/akateemisten+tyottomyys++26+prosenttia/201305427919

"Köyhyys vaikuttaa Iivosen

"Köyhyys vaikuttaa Iivosen mukaan lapsen ja perheen arkeen merkittävästi. Se aiheuttaa häpeää ja vaikuttaa kielteisesti lapsen hyvinvointiin ja kehitykseen. – Köyhyys heikentää lapsen mahdollisuuksia elää samanlaista elämää kuin ikätoverinsa. Hänellä ei ole esimerkiksi samanlaisia vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia kuin ikätovereillaan, Iivonen muistuttaa. – Kuluttamisen merkitys sosiaalisiin ryhmiin kiinnittymisessä on kasvanut, joten köyhyys aiheuttaa ulkopuolisuutta ja ryhmän ulkopuolelle jäämistä." Silloin kun kuluttamisesta tulee köyhyyden mittari, niin asenteissa ja kasvatuksessa on jotain pahasti vialla.

Kuluttamisen merkitys on

Kuluttamisen merkitys on kasvanut epäterveeksi, mutta tuskin se on köyhien syytä. Eivät varattomat ja syrjäytyneet pysty yksinään näitä asenteita muuttamaan. Helppo käskeä vähäosaisen olla tyytyväinen, kun ympärillä muu yhteiskunta kamppailee kulutusjuhlan parhaista paikoista.

tsemppiä äiti 29,itse en

tsemppiä äiti 29,itse en viitsinyt kouluja käydä,oma elämä meni päihteiden kautta hunnigolle 30.vuotiaaksi saakka.nyt olen tehnyt pätkä,hantti hommia 15v.mutta sain vähän aikaa sitten y-säätiön asunnon elämä alkanut hymyilemään,sitä ei koskaan tiedä koska rouva fortuna alkaa hymyilemään

Rikkaisiin jota ei Suomessa

Rikkaisiin jota ei Suomessa kansanvälisillä mittareilla ei ole vaan ehkä varakkaita,niin heihin kohdistuva ennakkoluuloisuus on raskas taakkaa kantaa eikä niin auvoista ja mukavaa ja miten moni heistä on menettänyt kaiken tässäkin lamassa.Mutta summarum työtön tai ei niin köyhyyttä ei ole Suomessa edes olemassa ruokaa riittää kaikille vaikka sitten ruokajonosta.On kahdenlaisia ihmisiä ne jotka tekee ja ne jotka valittaa ja eivät tee mitään oman tilanteen ottamisesta haltuun vaan odottavat aina yhteiskunnan apua ja huonoja uutisia on jaossa viime mainitulle ryhmällä. Suomen hyvinvointivaltio on ajettu täysin alas seuraavan 5 vuoden aikana ja mitään paljon yhteiskunnan apua ei sen jälkeen ole olemassa näin vaan käy velkatarinan Suomen kanssa joka tällä hetkellä on vahvasti on Kreikan tiellä mutta viime tingassa siihen kyllä tulee muutos se on hyvinvointivaltion lopetus nimeltään ja muuta vaihtoehtoa ei tässä tarinassa jäänyt.

450 000 työtöntä ja 700 000

450 000 työtöntä ja 700 000 köyhää. Toimin itse eräässä avustusryhmässä vapaaehtoisena ja vien ruokakasseja tarpeen mukaan vähävaraisiin perheisiin. Toivoisin että teistä ylimielisistä arvostelijoista JOKAIKINEN näkisitte saman kuin minä. Kuuden hengen perhe kaksiossa, lapset ja vanhemmat patjoilla lattioilla, huonekalut myyty jotta saa lapsille ruokaa ja vaippoja.Kaapeissa teepusseja ja sokeripussi, ei muuta. Sossusta EI TIPU penniäkään. Ja miten tähän päästään? Helposti! Vakava onnettomuus josta seuraa työkyvyttömyys. Asuntolainaa ei voi enää lyhentää joten asunto myyntiin. Sossu laskee kaiken tuloksi vaikka käteen ei jää pennin hyrrää -jätetään siis lapsiperhe kuolemaan nälkään. EIKÄ OLE MUUTEN ENSIMMÄINEN eikä viimeinen kerta -sossun mukaan täysin normaali käytäntö!!!

Et ole vielä kaikkia nähnyt

Et ole vielä kaikkia nähnyt koska pahin on vasta alussa kuin Suomesta tehdään Eu ja euro kuntoinen maa silloin vasta ihan järkyttävä köyhyys alkaa ja se on vielä vasta alkumetreillä se prosessi.Tosin köyhyyttä vastaan voi taistella yrittämisellä ja oikeilla ammattivalinoilla niin aina on mahdollisuus hyvään elämään näissä vapaan markkinantalouden pyörteissä mutta monella on 50-60 luku edessä missä ruokapalkkakin voi olla savutus ja tämä kaikki yhden euron takia ja eurosta ei voi kuulemma erota.

Pitää myöskin muistaa että

Pitää myöskin muistaa että noin 5 sukupolvea sitten oli eräs Turunpalo jossa moni menetti omaisuutensa!! sekin saatta olla taustalla peritystä köyhyydestä sekä tietenkin kun Karjala ja viipuri menetettiin n-liitolle niin monien talot ja maapläntit jäivät sinne karkoitetut jäi nuolemaan näppejään!! Mutta toi hitos sossu viimevuonna itellä oli 4kk karenssi rahaa ei tullu ja vaimo sai vanhempainrahaa yhtiössä tehtiin julkisivu remontti yhtiö vastike rahoitusvast sekä vesimaksuineen yht 600e ei saatu mitään tukea!! onse ny hitto liikaa että nää somalit ja muut islamistit saa sieltä kaiken autot huonekalut ym muut oma kansalainen ei saa mitään toimitin kaiken tarpeellisen materiaalin sinne ja aina vaan vaadittiin lisä selvityksiä!! totesin kans että pitäkööntunkkinsa en oo varmastikkaan ainoa joka luovutti!!!

616 000 työtöntä tai työllään

616 000 työtöntä tai työllään toimeen tulematonta työkkärin tilastojen mukaan.

KOK-työnantajat houkuttelevat

KOK-työnantajat houkuttelevat ulkomaista työvoimaa Suomeen lupaamalla lapsilisän! Näin kokkareloiset kuppaavat tukia....harvoin jäävät kiinni... Uusi Keva-paljastus: Merja Ailus sai lapsilisät vuosia tuplana – 21 500 euroa karhutaan takaisin teki töitä Suomessa ja sai samaan aikaan lapsilisää Suomesta. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288622487599.html Tolppanen: Suomi maksaa lapsilisiä ulkomaille On käynyt ilmi, että suomalaiset työnantajat houkuttelevat ulkomaista työvoimaa Suomeen lupaamalla palkanlisäksi lapsilisän tulijan kotomaahan jääville lapsille, kirjoittaa kansanedustaja Maria Tolppanen (ps.) torstain http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=972574 HUOM! jos saat lapsilisää= silloin saat sossutukea! Rahat tulevat tasan samasta verosäkistä!

Lapsilisä , asumistuet ,

Lapsilisä , asumistuet , vanhempain rahat työttömyyskorvaukset ym. ym. kaikki puuttui silloin kun olin lapsi.Jotakin kunnan sos. tukia oli joita kunnasta köyhät saivat tiedän kun isäni oli sos. lautakunnan edustaja ja muutaman lapsen holhooja joten asiaa tuli jossainmäärin seurattua!Nyt aika on toinen ja "köyhyys" on jotain joka ei minulle " aukea", mitä sillä tarkoitetaan!

Esimerkiksi lapsilisät

Esimerkiksi lapsilisät otettiin käyttöön 1948 joten älä puhu pashaa. Köyhyys on sitä, kun ei ole rahaa ruokaan, terveellisestä ruoasta puhumattakaan. Hienoa, että isäsi oli ns IsoHerra, eikä sinun ole puutetta tarvinnut kokea.

Aale. Siitä, kun sinä olit

Aale. Siitä, kun sinä olit nuori, lienee reilusti yli puoli vuosisataa. Tänään täytyy ymmärtää että tilanne on toinen. Suuri osa rikkaistakin paleltuisi kuoliaaksi, jos rakoseinäistä hirsitaloa pitäisi lämmittää puilla. Köyhyys on suhteellista ja monella kyse on siitä, mitä menettää. Johan suomalaisen köyhän vaatekerta on arvokkaampi, kuin viisikymmentä afrikkalaista köyhää saisi yhdessä hankittua. Tiedä sitten, pitäisikö puhua köyhistä, vai rahattomista.

Eija-Riitta Korhola,KOK,Saa

Eija-Riitta Korhola,KOK,Saa 8500 €/kk eikä tarvitse tehdä mitään!- Korhola HS:lle:Luksusta! Saa 8500 € / kk eikä tarvitse tehdä mitään - Korhola HS:lle: "Luksusta"-moraalinen esimerkki! Europarlamentista pudonnut Eija-Riitta Korhola saa todella mehevää kuukausikorvausta.=sossutukea! Europarlamentista pudonnut kokoomuksen meppi Eija-Riitta Korhola. Hän saa 8500 euroa 15 kuukauden ajan.-sinä maksat! IS uutisoi Korholan oikeudesta jättikorvauksiin toukokuussa. Korvaus pohjautuu edustajien reilun 8000 euron kuukausipalkkaan. Korhola oli parlamentissa 15 vuotta, joten hän saa korvauksia 15 kuukautta, yhteensä yli 120 000 euroa. Korvauksen saamiseksi ei tarvitse tehdä muuta kuin hakea sitä. http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288769697904.html -mitä isot edellä,sitä pienet perässä! sanoo vanha kansakin.

Uusi ilmiö köyhyydessä ovat

Uusi ilmiö köyhyydessä ovat keskiluokan köyhät. Työttömiksi tai pidemmälle sairaslomalle jääneet asuntovelkaiset eivät pääse tukien piiriin. Näissä köyhissä ulkoiset puitteet piilottavat köyhyyden näkymisen. Kuitenkin on mahdollista, ettei talosta löydy mitään paria vuotta uudenmpaa, lasten harrastukset ovat seis ja mitään rikki mennyttä ei korjata. Useassa maamme kaupungissa on tapahtunut ikäviä työpaikkojen lähdettyä käytännöllisesti katsoen kaikilta yhdellä kertaa. Kaupunkien hoippuessa kuoleman partaalla asuntojen hinnat romahtavat. Ihmisillä voi olle velkaa enemmän kuin velalla hankitun kiinteistön nykyarvo on. Tuosta montusta ei pääse millään. Ensin velkaa yritetään kansaa päivärahoilla, mutta lopulta pudotaan KELA-korvaukselle. Romahdus on edessä. Kaikki omaisuus menee ja velkaa vielä jääkin. Jos ja kun ihminen menettää kaiken sen, minkä eteen on töitä tehnyt, paluu yhteiskunnan tuottavaksi jäseneksi on vaikeaa. Veikkaan, että isoa osaa ei enää kiinnostakaan. Pitäisi tutkia vähän tätäkin ilmiötä. Suurten teollisuuspaikkauntien kuolema on luonut tuhansittain tällaisia tarinoita. Pitäisi päästä elämäänsä kiinni ennenkuin tehdään se perinteinen: Konstien loppuessa väsähdetään, myydään kaikki ja juodaan rahat. Yhteiskuntaan paluu tapahtuisi sitten tätä ilmeisesti hyväksyttävää reittiä, katuojan, katkaisuhoidon ja kelan tukien turvin. Siinä vaiheessa yleensä löytyy sitä tukea kuluista välittämättä. Pitäisiköhän maassamme vaihtaa johto, ennenkuin kaikilta menee kaikki?

Suurin syy työttömyyteen on

Suurin syy työttömyyteen on työmarkkinat jotka ei suostu seuraamaan markkinatalouden käänteitä ja lainalaisuuksia niin työntekijät saa minun puolesta kaikki olla työttömänä Ay liikkeen suojissa.Kuin kilpailu on kova myynnissä palvelluissa niin kyllä pitää myös työmarkkinat osallistua samalla mitalla näihin ylös ja alas meneviin halpamarkkinoihin.Markkinataloudessa edelleen valtavia esteitä Suomessa ja sen takia työttömyys lisääntyy huimaa vauhtia ja halpa on tullut jäädäkseen yli miljardi halpatyöläistä maailmassa odottamassa vuoroaan niin on mistä ottaa, ainoastaan yrittäjistä on pulaa.Ay liike on täysin poistettu Suomesta niin kuin hyvinvointivaltiokin 10 vuoden sisällä.

Olet oikeassa siinä, että

Olet oikeassa siinä, että Rehellisistä yrittäjistä on pulaa. Kaikenlaista tukikoijaria ja huijariyrittäjää kyllä on nurkat pullollaan.

Rehellisistä työntekijöistä

Rehellisistä työntekijöistä huutava pula.

Onneksi kokoomustrolleja

Onneksi kokoomustrolleja piisaa. Hieno puolue. Valittaa rikkaiden korkeista veroista ja käyttää vasemmistosiipeään demareita työkalunaan ylläpitämään keskiluokan korkeaa verotusta. Sitten tilaa ulkomailta omilleen halpaa työvoimaa. Veronmaksaja maksaa tälle "halvalle" palkanlisänä tarjotun sosiaaliturvan ja kokoomusretku tekee voittoa veronmaksajien elättäessä niin tulokkaan, kuin hänen takiaan työttömäksi jääneen duunarinkin. Perheineen. Mutta tätä ei tajua kokoomusta trendikkäänä pitävä äänestäjä. Äänestäminenhän ei ole kaikille politiikkaa. Siinä on kyse statuksesta. Moccamaster, iPad, NoBrains ja kokoomus. Välillä tämä maa naurattaa ja pistää kiroilemaan samalla kertaa. Ajatelkaa, että meillä on jopa kokoomuslaisia räppäreitä. Siinä sitä gangsta-kapinaa oikein koko rahalla. Että ihmiset muka tietävät, ketä äänestävät ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä? Jou. Nou.

Jännä, miten tämä keskustelu

Jännä, miten tämä keskustelu ei ole osunut toimituksen valintoihin. Liikaa totuuksia?

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu