Puheenaihe

"Rasistiset rikollisryhmät ovat järjestäytynyttä rikollisuutta" – Lindström väläyttää kieltoa

Jari Lindström

Sakari Piippo / VNK

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo tuomitsevan jyrkästi väkivaltaisen ja rasistisen ääritoiminnan.

Lindströmin mukaan ääritoimintaan voidaan puuttua jo nykyisen lainsäädännön pohjalta. Ministerin mukaan kuitenkin myös lakimuutokset ovat mahdollisia.

– Asema-aukion tapahtumien johdosta on syytä pikaisesti tarkastella, onko tarpeita tarkentaa lainsäädäntöä joiltakin osin, etenkin jos sen tulkinnoissa on epäselvyyttä, Lindström toteaa tiedotteessa.

Uusnatsistisen Suomen Vastarintaliike -liikkeen (SV) jäsentä epäillään kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä Helsingin Asema-aukiolla.

Lindström ei ota suoraa kantaa kuolemantapaukseen tai SVL:n toimintaan. Hän katsoo, että asian selvittäminen kuuluu poliisille ja oikeuslaitokselle eikä ministeri voi siihen suoraan puuttua.

Viranomaiset pohtivat SVL:n kieltämistä jo 2013, kun liikkeen jäsen syyllistyi puukotukseen Jyväskylän kirjastossa. Tuolloin liikkeen kieltämiselle ei nähty perusteita.

Lindström painottaa, että "olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja toimiva yhdistys", kuten avoimesti rasistinen järjestö, voidaan jo nykylain nojalla määrätä lakkautettavaksi.

– Näin voidaan tehdä riippumatta siitä, onko yhdistys rekisteröity. Näin lakkautetun yhdistyksen toiminnan jatkaminen on rangaistavaa, Lindström toteaa.

Lindström humauttaa, että Suomessa on kokoontumis- ja liikkumisvapaus, mutta sekä rasistinen, uhkaava että väkivaltainen toiminta on säädetty rangaistavaksi. 

– Perustuslaissa on turvattu myös sananvapaus, mutta rasistiset ilmaisut eivät ansaitse sananvapauden suojaa, oikeusministeri sanoo.
Rikoslaissa on säädetty rangaistavaksi myös järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen. 

Lindströmin mukaan järjestäytyneen rikollisryhmän määritelmä kattaa myös rasistiset rikollisryhmät, jotka toimivat tehdäkseen rasistisia kiihottamisrikoksia. 

– Kysymys on otettu nimenomaisesti huomioon rangaistussäännöstä säädettäessä.

Lindström muistuttaa, että myös yleisen järjestyksen häiritseminen esimerkiksi toistuvilla uhkaavilla eleillä, suullisella uhkailulla tai muulla pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä on säädetty rangaistavaksi järjestyslaissa.

– Kaikenlainen konkreettinen väkivalta, uhkaukset ja niihin osallistuminen on rangaistavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Professori vaatii: Rasistiset järjestöt pitää kieltää lailla19.9.2016 19.20
Yli 20 000 vaatii rasismia rikoslakiin – adressin allekirjoitukset räjähtivät kasvuun19.9.2016 12.42

Kommentit (9)

Kommentit

Lindström. Pistäkää se oma

Lindström. Pistäkää se oma puolueenne ensin ruotuun. Siellä on useampikin kansanedustaja, joilla on läheiset yhteydet SVL:ään. Samalla muistuttaisin pääministeri Sipilää siitä, että nämä kansanedustajat ovat hallituspuolueessa, Perussuomalaisissa.

Kannattaisiko nyt oikeasti

Kannattaisiko nyt oikeasti kieltää näiden Otanmäen kaltaisten ryöstömurhaajien pääsy maahan. Samoin tulee myös kieltää moskeijat, sillä todistetusti näissä on tapahtunut värväämistä äärimuslimien terrorismiin. Aloitetaan nyt näistä tärkeimmistä kielloista.

"Lindström painottaa, että

"Lindström painottaa, että "olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja toimiva yhdistys", kuten avoimesti rasistinen järjestö, voidaan jo nykylain nojalla määrätä lakkautettavaksi." Ihan kuin ne moottoripyöräjengit, jotka ovat osa järjestäytynyttä rikollisuutta! Montako on lakkautettu?

SVL:n tapana on puolustautua,

SVL:n tapana on puolustautua, jos heitä mennään uhkailemaan. Sekö on rasistista ja rikollista? Eikö rikollisia olekaan ne järjestöt, joilla on tapana mennä muita uhkailemaan ja jopa pahoinpitelemään?

"rasistiset ilmaisut eivät

"rasistiset ilmaisut eivät ansaitse sananvapauden suojaa" - Entäpä fasistiset? antifasistit latelevat alituiseen fasistisia ilmaisuja.Aivankuin heillä olisi ainoastaan oikeus mielipiteeseen. Kaikki rasismi lähtee aina siitä että joku kuvittelee omaavansa yksinoikeuden mielipiteeseen ja nostaa sillä tavalla itsensä muiden yläpuolelle. Kaikki nämä antifa ja antiras ryhmittymät tekevät nimenomaan sitä.

Oikeusministeri on nyt

Oikeusministeri on nyt oikeilla jäljillä, mutta mitä sanoo hillotolppa?

Meillähän on laillistettu ja

Meillähän on laillistettu ja hyväksytty harjoittelupaikkakin näille kohkamiehille. Potkupallo-ottelut! Siellä reenataan kuvioita riehumiseen, koska tässsä lajissa "kuuluu" tapella ja reuhata katsomoissa. Eihän missään muussa lajissa tarvita kypärät päässä varustautuneita polliiseja.- Eli, siivotaan nää lajit pois rupuliväestä, joille itse peli ei riitä.- Todella ihmeellinen laji.

Jarin kannattaisi ensin

Jarin kannattaisi ensin kitkeä nämä ekoterroristit ja bussien polttajat, joita sdp kannattaa. Vasemmistohan on aina ihannoinut terrorismia. Nykyisin tuo niitä maahan jo maahanmuuttajinakin.

Kyllä tässä maassa rasismia

Kyllä tässä maassa rasismia on, siitä ei ole epäilystäkään. Sitä vain kohdistetaan järjestelmän taholta meihin, jotka tämän maan olemme rakentaneet: Valkoisiin kantasuomalaisiin, joista suurin osa on kristittyjä. Rasismia on monenlaista ja sen törkein muoto on nimetty "positiiviseksi syrjinnäksi". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ei-valkoisille annetaan työpaikkoja ja asuntoja ohi valkoisten kantasuomalaisten, moninkertaisesti sosiaali- ja muita tukia (4,4 kertaa, lähde OECD:n tilasto vuodelta 2013), oikeudenkäyttö on täysin puolueellista eli ei-valkoiset saavat valehdella viranomaisille ilman rangaistusta ja pitää valheellisesti saamansa etuudet, ja niin edelleen. Tämä on sitä ihanaa, poliittisesti pakotettua monikulttuurisuutta, millä ei ole mitään tekemistä oikean monikulttuurisuuden kanssa. Oikea monikulttuurisuus perustuu ihmissuhteisiin ja sitä ei tarvitse pakottaa poliittisesti vallanpitäjien taholta. Todellisuudessa kyseessä on sionistien ajama valkoisen rodun tuhoaminen. Juuri niin, valkoisen rodun, vaikka sionistit sanovat ettei ihmisrotuja ole. No, sanovathan ne myös, että heidän "ylivertainen juutalainen rotunsa" on oikeutettu hallitsemaan koko maailmaa ja orjuuttamaan kaikki muut. Tämä perustuu Talmudiin, joka on Koraaniakin perverssimpi opus. Ja antisemitismilässytykset voitte unohtaa samoin tein, sillä sionistit ovat kasaareja eivätkä kuulu seemiläisiin kansoihin. Seemiläisiin kansoihin kuuluvat, oikeat juutalaiset eivät halua maailmanvaltaa ja he tuomitsevat jyrkästi kasaarisionistien rikokset, niin menneet kuin meneillään olevatkin. Lukekaa aiheesta lisää täältä, älkää olko sionistien hyödyllisiä idiootteja: http://www.truetorahjews.org/zionism

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu