A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Miksei homma pelitä

Tuskin koskaan politiikassa on ollut näin paljon pettyneitä kuin nyt.

Ville Niinistö joutuu luopumaan vihreiden puheenjohtajuudesta puolueen sääntöjen vuoksi. Kukaan ei ehdottanut häntä puolueen presidenttiehdokkaaksi, vaan Pekka Haavisto sai paikan pyytämättä ja ilman yllätyksiä.

Vihreiden keskuudessa ei uskota siihen, että Ville Niinistön ärhäkällä populismilla voisi voittaa Sauli Niinistön harvasanaisuuden.

Huulenheitto on kääntynyt Timo Soinia vastaan. Ministeri-Audin takapenkillä istuminen ei vetoa protestihenkiseen kansaan. Soinin maahanmuuttokriittisyys on Jussi Halla-ahon mielestä huono vitsi. Sen sijaan persujen puheenjohtajakisa on totista totta ja se hajottaa puoluetta pahemmin kuin kannattajakato.

Antti Rinne voitti demarien puheenjohtajuuden. Kuitenkin 40 prosenttia puoluekokouksen äänioikeutetuista äänesti häntä vastaan.

Demarien sisällä on suuri oppositio. Se ei hyvällä katso ay-liikettä, joka taluttaa puoluetta kuin pässiä narussa. Suuren vähemmistön mielestä Rinne karkottaa nuoret äänestäjät ja entinen uudistuspuolue on kehityksen jarru. Pystyykö puolue uudistumaan?

Juha Sipilän pettymyksenä on europarlamentaarikko Paavo Väyrynen. Peloista pahin toteutuu, jos Väyrynen valitaan suurella äänimäärällä riippumattomana kunnallisehdokkaana pääkaupunkiseudulta. Enää ei puutu kuin, että Väyrynen asettuisi Helsingin pormestariehdokkaaksi.

Petteri Orpon asialinja tukeutuu tosiasioihin ja talousmalttiin. Sopuisat puheet eivät ole kiihottaneet tarpeeksi äänestäjiä. Kokoomuksen kannatus on samoissa luvuissa, joihin se jäi Alexander Stubbin epäonnistuneen puheenjohtajakauden jälkeen.

Ainoastaan presidentti Sauli Niinistö voi olla tyytyväinen."

Ainoastaan presidentti Sauli Niinistö voi olla tyytyväinen. Hän on määrätietoisesti rakentanut kansainvälistä rooliaan idän ja lännen sillanrakentajana.

Kotimaassa Niinistö esiintyy joka maakunnan presidenttinä, jolla on suora kansalaiskanava pienten ihmisten suuriin murheisiin.

A-P. Pietilä

Kommentit (7)

Kommentit

Presidenttimme on hyvä mutta

Presidenttimme on hyvä mutta sitten ei ole kuin ongelmia.

Kuinka moni mainituista

Kuinka moni mainituista henkilöistä on ollut viimeisen neljän vuoden aikana hallituksessa tekemässä kansalaisille myönteisiä päätöksiä?

Tässä Pietilän kirjoitussa on

Tässä Pietilän kirjoitussa on havaittavissa pientä tasapainoilua. Enää ei kirjoituksessa mollata pelkästään Soinia ja Perussuomalaisia. Askel on vielä lyhyenläntä mutta oikeansuuntainen. Taitaa Timo Soini nykyään ulkoministerin tehtävää (hyvin) hoitaessaan istua enemmän lentokoneen etupenkissä kuin audin takapenkillä. Audin takapenkki on jo aika kulunut ilmaisu, joten siitäkin voisi vähitellen luopua.

Samaa mieltä kirjoittajan

Samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että presidentti on paras pitkään aikaan. http://www.perhokalastus.fi

Nykypressalla on niin

Nykypressalla on niin mitättömän vähän valtaa ette siinä hommassa paljon ole merkitystä kuka sitä hoitaa ,asiantuntija avustajat vartio ettei nyt pahempia mokia synny ulkopoltiikasta, ja siitä jotakin sanottaessa,kuitenkin sanottaessa hyvin vakeaselkoisesti ja -koukeroisesti kun kokemus on hänellä muutama vuosi sentään vain valtakunnan "kamreerin" virasta ...sekin meni ns."kiville "kun maamme liitettiin euroon...

Äänestysvaihtoehtoja saisi

Äänestysvaihtoehtoja saisi toki olla useampia: puolesta, vastaan, kyllä, ei, tyhjä, poissa, nukkumassa, ei hyvä, ei nyt ainakaan, ei ehdi, ei jaksa, ei kiinnosta, ei mitään merkitystä.

Ei demarien puoluekokouksessa

<p>Ei demarien puoluekokouksessa kukaan äänestänyt Rinnettä vastaan vaan jonkun muun ehdokkaan puolesta. On pikkasen eri asia. Kannatin jatkokautta minäkin Rinteelle.</p>

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet