Yhdistys saanut 456 000 euron tuet – IS: Suurmoskeijan taustayhteisöillä isot ulosottovelat

Helsinkiin kaavaillun suurmoskeijan rahoitus herättää uusia epäilyjä. Kuvan henkilö ei liity epäilyihin.

Lotta Åberg

Helsinkiin suurmoskeijaa ulkomaisella rahoituksella suunnittelevat uskonnolliset yhdistykset ovat pahoissa talousvaikeuksissa, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden selvityksen mukaan hankkeen yhteistyökumppanilla, Suomen islamilaisella neuvostolla on ulosottovelkaa vajaat 50 000 euroa. Hankkeessa mukana olevalla Muslimiliitolla ulosotossa oli viime vuoden lopussa reilut 2 400 euroa.

Lisäksi islamilaisella neuvostolla on ollut 20 maksuhäiriötä ja muuta luottotietomerkintää vuosina 2014–2016.

Yhdistykset ovat saaneet runsaasti rahoitusta Suomen viranomaisilta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on maksanut kaikkiaan 456 000 euron avustukset Suomen islamilaiselle neuvostolle 2007–2014.

Hanasaareen suunniteltu sunnilainen suurmoskeija epäilyttää viranomaisia, sillä sen pelätään ruokkivan uskonnollista fanatismia ja suvaitsemattomuutta sekä tuovan riitoja muslimien välille.

Hankkeen suomalaiset puuhamiehet ja -naiset ovat hakeneet vähintään 100 miljoonan euron rahoitusta moskeijalle Persianlahden maista, ennen muuta Bahrainin kuningaskunnalta.

Tonttivarauksen yli jättimoskeijalle ovat tehneet Suomen Muslimiliitto ry, Musliminaiset ry ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry.

Moskejaa varten on suunniteltu perustettavaksi Oasis-säätiötä, jota ei ole IS:n mukaan kuitenkaan vielä rekisteröity.

Hanketta on julkisuudessa edustanut Muslimiliiton puheenjohtaja ja islamilaisen neuvoston hallituksen jäsen Pia Jardi. Muita keskeisiä toimijoita ovat Suomen islamilaisen neuvoston ex-puheenjohtajana Anas Hajjar sekä Fokus ry:n puheenjohtaja, ex-suurlähettiläs Ilari Rantakari.

Helsingin kaupunki on aiemmin kertonut, että se pyytää ulkoministeriöltä turvallisuusselvitystä suurmoskeijan rahoitusjärjestelyistä. Järjestelyjen turvallisuudesta on määrä tehdä myös Suojelupoliisin arvio.

Moskeijahankkeen kustannusarvioksi on kerrottu noin 110–140 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus

Kommentit (12)

Kommentit

Tämä on meidän kaikkien vika, emme muistaneet maksaa tulkkia ja siksi vieraat ei voi tietää että suomessa maksetaan veroja, ja sitä paitsi annoimme rahaa 52400 liian vähän.

AsukasX

Jos elämäntapaan kuuluu huijata henkilökohtaiset sosiaalituet, niin miksikäs se tapa muuttuisi yhteisön kohdalla. Rasistit eivät vaan osaa tätä hyväksyä.

Totuuden Ministeriö

Oivallinen esimerkki mamu-yhteisön arrogantista kunnioituksen puutteesta saamiaan tukia ja koko yhteiskuntaa kohtaan. Ja koska kaiken saa, puolen miljoonan tuetkin, ilman minkäänlaista vaivaa - ei laskujakaan 'tarvitse' maksaa; kyllä ne 'joku' ymmärtäjä-dhimmi taas hoitaa myöhemmin kuntoon. Nehän suorastaan taistelevat antaakseen lisää rahaa, vaikkapa moskeijan rakentamiseksi.

Marakas

Veronmaksajien rahoilla tuetaan uskomusta, jonka mukaan on oikein ottaa 9-vuotia vaimo, hakata naisia, tappaa vaimo, jne.
Tarvitseeko sitten ihmetellä miksi ihmiset haluavat tehdä pimeästi töitä ja välttää veroja?

Vantaan Jeppe

Erikoista on myös se, että ministeriöt eivät yleensä jakele noin muikeita avustussummia ja niitä pitäisi jakaa niitä tasapuolisesti. Eri islamistiset yhdistykset ovat kuitenkin saaneet 2016 Sanni Grahn-Laasosen liberaalista pussista 13,7% osuuden vaikka muslimeja suomessa on vain 1%. Poliittisen korrektia multikulti-myötäsukaista porukkaa ministeriössä, luulen.

HT_HU

Äläs nyt tuohan on maan tapa! Eikös turvapaikanhakijat saa oikeusministeriöltäkin oikeusavustuksia 13,7 %?

Olen Vapaavuoren linjoilla tuossa suurmoskeijahankkeessa, mutta oikeasti turvapaikan saaneet tulee kotouttaa Suomeen kunnolla, ja on ihan ymmärrettävää, että se maksaa tuollaisina prosentteina mitattuna paljon. Suomalaisista lapsista tehdään yhteiskuntakelpoisia noin 10 vuoden koulutuksella. Turvapaikanhakijoilla on aika paljon kirittävää. Se on kuitenkin halvempaa, kuin sosiaalitukien maksaminen pitkällä juoksulla.

Pena123

Onko ihan konkreettista esimerkkiä siitä, että nyt noista kolmestakymmenestätuhannesta olisi joku eksynyt pysyvästi töihin. Kaarnaveneteollisuuden hommat eivät käy laatuun.

Totuuden Ministeriö

Rosvoporukka haalii islamisteille ja heidän valtiounelmalleen rahaa veronmaksajien pussista ja Sipilä ja eliittipoliitikot eivät tee mitään! Tällainen moskeija-ajatuskin on jo raskas valtiopetos! Ei pidä saattaa omia kansalaisiaan suureen vaaraan ja olisi syytä kunnioittaa tämän maan rakentajia eli veronmaksajia ja heidän mielipidettään! Poliitikot, naama peruslukemille ja EI moskeijoille! Onneksi edes Vapaavuori sanoo selkeän mielipiteensä Hgin osalta...

LakeudenLukko