Tältä näyttää Aku Hirviniemen ja Jussi Vatasen tähdittämä Tuntematon Sotilas – Nyt voit kertoa mitä mieltä olet

Uusi Tuntematon Sotilas saa ensi iltansa lokakuussa. Kuvassa Kariluoto ja Sirkka.

Juuli Aschan

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan ensimmäinen traileri on juuri julkaistu.

Louhimiehen ja Jari Olavi Rantalan käsikirjoitus pohjautuu paitsi Väinö Linnan Tuntemattomaan sotilaaseen, myös Linnan Sotaromaaniin, eli klassikkoteoksen alkuperäiseen, sensuroimattomaan versioon.

Elokuvan pääosia näyttelevät Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen ja Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen ja Diana Pozharskaya.

– Toivottavasti jo trailerista huomaa, miten monimuotoisen lahjakas näyttelijäkaartimme antoi itsestään kaiken tämän erittäin vaativan tuotannon aikana, Louhimies toteaa elokuvan tiedotteessa..

Tuntematon sotilas -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 27. lokakuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo

Kommentit (5)

Kommentit

No nyt on sitten kai turvattu se, että tuntematonta sotilasta katsotaan Suomessa
itsenäisyyspäivänä vielä vuonna 2200?
Minä kun toivoin että se alkuperäinen versio olisi kulunut puhki jo lähivuosina, ja
sitten olisi saatu lopulta em. juhlapäiväksi muutakin katseltavaa televisioon.
Vaan kai se on tyydyttävä siihen, että talvisota oli ainoa kohokohta jota kannattaa
muistella hamaan maailman tappiin.

Osservatore

"talvisota oli ainoa kohokohta" En tiedä talvisodan kohokohdasta -mielestäni se oli Suomen selviytymistaistelu.
En tiedä oletko "OSSERVATORE" trolli, mutta huonosti olet lukenut Tuntemattoman sotilaan kun et tiedä että se kertoo jatkosodasta. Talvisota on oma elokuva.

Magnus

Mitä mieltä? No sitä mieltä, että tämä elokuva on turha. Näyttelijät ovat vesittyneet hömppä-rooleissa, eivätkä ole vakuuttavia. Suomi 100v tarkoittaa paljon muutakin, kuin Väinö Linnan näkemystä sodistamme.

Kaikki kunnia sodassa nuoruutensa, terveytensä tai henkensä menettäneille, heitä on syytä muistaa Suomen juhlavuotena. Mutta itsenäisyyspäivänäkin voi jo tulla muuta telkasta, kuin vanhempi versio tästä samaisesta elokuvasta. On aika mennä eteenpäin.

rva Ränni

Mahtava traileri, joka nostattaa kansallistuntoa. Odotan innolla jotta pääsen kahtomahan. Vaikka en ole mikään sota intoilija, niin mielestäni on paikallaan että suomalaiset muistavat minkälaisesta kurjimuksen kautta sitä on menty ja ehkä voitaisiin ottaa tämä päivä kiitollisena vastaan. Ei tässä muuta hyvää suvea!

Magnus

"Ottaa tämä päivä kiitollisena vastaan"? Kurjuuden kautta mentiin tosiaan monta sataa vuotta ensin ruotsalaisten ja sitten venäläisten renkeinä. Ja nyt ollaan hyvää vauhtia menossa
pohjoisafrikkalaisten rengeiksi. Eihän se välttämättä ole sotaintoilua, jos tykkää katsoa joka vuosi saman elokuvan koko elämänsä ajan, mutta kyllä se kertonee jotain kulttuurin
köyhyydestä. No, onhan suomalaisessa "kulttuuritarjonnassa" muutakin omituista kuin tämä loputon tuntematon sotilas. Yksi on tuo Spiderman, toinen on King Kong, ja kolmas
tämä Transsylvanian torahammas, vampyyri - yksi näistä kolmesta on ohjelmatarjottimella televisiossa joka ikinen viikonloppu. Tässäpä nyt sitten on neljä suomalaisten suosikkielokuvaa
jota he eivät väsy katsomasta. Minä kaipaisin välillä vaikka sellaisia kulttuuripläjäyksiä kuin "Jean de Florette" tai "Kuolema Venetsiassa".

Osservatore