Toimitukselta

Joku roti olla pitää

(PÄÄKIRJOITUS) Helsingin Rautatientorilla on vuoden alusta lähtien jatkunut mielenilmausten sarja, jolle ei näy loppua.

Vastakkain ovat Suomen maahanmuuttopolitiikkaa arvosteleva Oikeus elää -leiri sekä sille vastareaktiona syntynyt ja keskenäänkin jo riitautunut Suomi Ensin -ryhmä. Paradoksaalista kyllä myös tämä ryhmä pitää Suomen maahanmuuttopolitiikkaa vääränä.

Protestien tuoksinassa on todistettu muun muassa tuhopolton yritystä ja pahoinpitelyjä. Sen sijaan, että Helsinki lopettaisi protestit, niitä on siirrelty torin laidalta toiselle.

Miksi tällainen laitonta leiriytymistä lähentelevä toiminta jatkuu pääkaupungin paraatipaikalla?

Kysymystä on ihmetelty poliitikkojen piirissä, ja tiedon mukaan se kummastutti myös Helsingissä taannoin vieraillutta Le Monde -lehden toimittajaa. Hänen kotimaassaan Ranskassa oikeutta mielenilmauksiin pidetään sentään liki pyhänä poliittisena periaatteena.

Poliittista propagandaa ei ole meillä Suomessa tavattu saarnata alaikäisille eikä sitä pidä hyväksyä jatkossakaan."

Kesän tullessa on pelättävissä, että protestit kärjistyvät. Tästä saatiin varoituksia jo viime kesänä ja uudelleen tällä viikolla Kontulassa, kun Suomi Ensin -liikkeestä oman sirpaleryhmänsä erottanut aktivisti vei protestinsa aivan peruskoulun liepeille.

Siinä ylitettiin raja: poliittista propagandaa ei ole meillä Suomessa tavattu saarnata alaikäisille eikä sitä pidä hyväksyä jatkossakaan.

Muuttoliikkeen takia Helsinki ja naapurikaupungit muuttuvat nyt ennenkokemattomalla tavalla. Jotta muutos pysyisi rauhanomaisena, pitää ihmisillä olla oikeus mielipiteen ilmaisuun.

Mutta joku roti on sentään oltava – protesteissakin.

Mikko Välimaa

Toimitukselta

Kommentit (3)

Kommentit

Hyvä puoli on se että kaikki

Hyvä puoli on se että kaikki idiootit samassa paikassa helppo valvoa.

Joku roti olla pitää se ettei

Joku roti olla pitää se ettei suomalaisissa kouluissa soiteta koraanin säkeitä niin että koko kylä häiriintyy. Eihän nämä koulut ole koraanikouluja.(ei vielä).

Vihreä " Mulla On Unelma

Vihreä " Mulla On Unelma Juvonen" (ko. koulun reksi) on ylittänyt rajan: poliitista islamia ei meillä suomessa ole tavattu saarnata alaikäisille eikä sitä pidä hyväksyä jatkossakaan. Koraanin kailotus nyt vaan suvaitsevaisuuden nimissä pitää kitkeä kouluista pois. Muuten millaisia murha uhkauksia tähän joikuiluun sisältyi ja jos sisältyi niin rangaistukset sitä myöden M.O.U reksi Juvoselle. Tosin tämähän edustaa sitä rauhan uskontoa joten viesti voi olla hyvinkin maailmoja syleilevä!

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet