Suomen poliisi pian ensi kertaa homoparaatissa virkapuku yllä – Yle: "Kannamme huolta viharikoksista"

Heinäkuun alussa järjestetty seksuaalivähemmistöjen Helsinki Pride kokosi kymmeniä tuhansia marssimaan tasa-arvon puolesta.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Poliisi aikoo osallistua ensimmäistä kertaa virkapuvussa seksuaalivähemmistöjen Helsinki Pride -kulkueeseen, joka pidetään 1. heinäkuuta. Asiasta kertoo Yle.

– Kannamme huolta viharikoksista, jotka ovat kohdistuneet myös seksuaalivähemmistöihin, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Måns Enqvist perustelee kulkueeseen osallistumista.

Viharikokset ovat huolestuttaneet viimeisen vuoden aikana. Niiden määrä on lisääntynyt ja myös seksuaalirikoksia ja seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuneita rikoksia on tullut poliisin tietoon enemmän. 

Poliisin läsnäolo Pride-kulkueessa madaltaa Enqvistin mukaan kynnystä keskustella asioista.

– Olemme satsanneet vuoden aikana aika paljon viharikosten tunnistamiseen ja torjumiseen kaikilla alueilla oli kyseessä sitten etnisyyteen tai seksuaalivähemmistöön kohdistuneita rikoksia.

Vuosi sitten puolustusvoimien ylikersantti osallistui Pride-kulkueeseen virkapuvussa. Tämä aiheutti kohun, jonka johdosta virkapuvun käyttösääntöjä höllennettiin puolustusvoimissa.

Helsinki Pride -viikkoa juhlitaan 26. kesäkuuta – 2. heinäkuuta.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen

Kommentit (7)

Kommentit

"Viharikokset ja seksuaalirikoset lisääntyneet"
Hmmmm, pistää miettimään, että onko "avoimet rajat" politiikalla osuutta asiaan...
Vai onko kaikki valkoisen heteromiehen (sen lihaa syövän) syytä???
On se vaan mahtavaa, että meillä on Poliiseja, jotka tutkivat vihapuhetta (osaakohan
Poliisi sanoa, jotta minkähän takia se vihapuhe kasvaa Suomessa???).
Kantaväestö (poislukien suvaitsevaiset yms.) on kyllästynyt loiniviin elintasosurffarehin,
ja haluaa avata sanaisen arkkunsa, mutta se onkin sitten vihapuhetta...

PUMPUI

Maailmanhistoria on täynnä maita jossa kansalla ei ole sananvapautta ja virkakoneisto yrittää sitä suuta tukkia.
Tähän asti se ei ole missään eikä koskaan toiminut.

Kansalainen Kaapo

Luulisi että muitakin hommia olisi. Kuten jos ramadanin aikaan temppelinaukion kirkon eteen tehdään rekkaesteitä niin mitähän sekin tarkoittaa.

AsukasX

Pitäisikö nyt priden aikaan keskustella siitä miksi opetushallitus kutsui 400 vierasta saudi-arabiasta jossa homous on kuolemantuomion antava rikos, rikos johon riittää todistukseksi kolmen miehen sana ilman todisteita.

Aboriginaali

EI KANNATA - onhan tämä jo nähty maailmalta että homoparaateissa tanssiminen vie kunnioitusta poliisia kohtaa entisestään !

TOINEN JUTTU - Poliisi heti vex twitterista. Nää Helsingin twitter komisaaariot sun muut kirjoittelee niin outoja juttuja että maine menee koko virkavallalta.

JA KOLMAS - tiesittekö että koko Suomen ainut poliisikorkeakoulu sijaitsee... arvatkaa? .... Tampereella ! - Onko siis nykypoliisin ongelmien taustalla Tampere poliisikouluineen? Tampereella alkaa oleen heikko maine jo Tre yliopiston "punaisen" toimittajalinjansa takia.

Onko sama virus iskenut poliisikouluun?

Ullatus

Korjatkaa, jos olen väärässä. Mutta eikös poliisilta ole aikaisemmin ollut kielletty osallistuminen virkapuvuissa näihin tapahtumiin, siksikin että poliisi ottaa kantaa vain rikoksiin ja niiden ehkäisyyn - ja että poliisilla ei ole poliittista tai näkemyksellistä kantaa?

Minä meinaa haluan sitten poliisin virkapuvussa osallistumaan sille marssille, jolla toivon viestitettävän maailman naisille, että täällä naiset (myös muualta tulleet) ovat vapaita, saavat pukeutua miten lystäävät ja että miehet eivät määrää, vaan täällä pelataan yhteispeliä.

minake

Vuoden 2010 pride-tapahtumaa vastanneet tuomittiin mm. poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta. Kyseessä on siis poliittinen tilaisuus, johon ainakaan armeijan upseerit eivät voi osallistua virkapuvussa.

Pätmän